NordenBladet — Riigikogu kinnitas päevakorra, mille kohaselt on alanud töönädalal esimesel lugemisel kuus ja kolmandal lugemisel üks eelnõu.

Esmaspäeva istungil ei toimu eelnõude menetlemist ja arupärimistele vastamist.Teisipäeva istungil on esimesel lugemisel psühhiaatrilise abi seaduse § 3 täiendamise seaduse eelnõu (115 SE).

Kolmapäeva istungil on esimesel lugemisel viis eelnõu. Need on: riigikaitseseaduse eelnõu (112 SE); karistusseadustiku muutmise seaduse (riigikaitsevastased süüteod) eelnõu (113 SE); kriminaalmenetluse seadustiku, halduskohtumenetluse seadustiku ja karistusseadustiku ning teiste seaduste muutmise seaduse (kriminaal-, väärteo- ja kohtumenetluse erisused erakorralise ja sõjaseisukorra ajal) eelnõu (114 SE); perioodi 2014‒2020 struktuuritoetuse seaduse ja välissuhtlemisseaduse muutmise seaduse eelnõu (129 SE); rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu (130 SE).

Neljapäeva istungil on kolmandal lugemisel relvaseaduse, riigilõivuseaduse ja strateegilise kauba seaduse muutmise seaduse (tulirelvadirektiivi ülevõtmine) eelnõu (62 SE).

Vabas mikrofonis võtsid sõna Siret Kotka ja Marko Šorin.

Riigikogu istungite videosalvestisi saab vaadata https://www.youtube.com/riigikogu

 

 

Allikas: Eesti Riigikogu