NordenBladet — 17. mail saab hakata taotlema toetusi õpihuvi laagrite korraldamiseks. Laagrite eesmärk on õpilaste õpimotivatsiooni ja vaimse tervise turgutamine ning üldpädevuste ja ainevaldkondade vastu huvi kujundamise toetamine.

„Õpihuvi laagrid on suurepärane võimalus pakkuda haridus- ja noortevaldkonna koostöös meie lastele ja noortele sisukaid, põnevaid ja arendavaid tegevusi,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Kutsun üles nii ülikoole, huviringe kui ka koole panema pead kokku ning looma koos midagi, mis toob lastele ja noortele sära silmisse ning turgutab õppimis- ja avastusrõõmu.“

Taotlusvorm avaneb 17. mail ning taotluste esitamise viimane päev on 11. juuni.

Laagrites saab korraldada tegevusi 1. – 12. klassi ning kutsekoolide õppijatele. Taotlema on oodatud nii koolide ja huvikoolide pidajad, koolid sõltumata nende omandivormist, ülikoolid kui ka noorsootöö ja huvitegevuse pakkujad.

Laagri tegevused tuleb kavandada ja/või viia läbi haridus- ja noortevaldkonna koostöös. Õpihuvilaagri ühe vahetuse kestus on kolm päeva kuni viis ööpäeva. Toetus ühe osaleja kohta on maksimaalselt 120 eurot ja osalejale peab laager olema tasuta. Eraldatud toetust on taotlejal õigus kasutada kuni 31. detsembrini 2021.

Möödunud aastal toetati lisaeelarvest laagrite korraldamist enam kui 2,7 miljoni euroga, mille toel said laagri- või malevakogemuse 23 000 last ja noort. Tänavu on lisaeelarvega eraldatud õpihuvi laagrite korraldamiseks 6 miljonit eurot, mis võimaldab pakkuda sisukat vaba aja veetmist vähemalt 50 000 osalejale.

13. mail kell 15.00 toimub virtuaalne infotund taotlejatele. Lisainfo: www.hm.ee/kriisitoetus

Küsimuste korral palume pöörduda laagritoetused@hm.ee

Avafoto: Pexels