Möödunud nädalavahetusel jäi paljudele Pärnu rannas silma Tallinna ja Võru kunagine legendaarne linnapea Ivi Eenmaa, kes näis olevat ootamatult salenenud. “Jah, üle 20 kilo olen maha võtnud,” kinnitas Eenmaa Naistele.

“Eks see oli alguses ikka meeletu võitlus iseendaga,” räägib Ivi Eenmaa, kes alustas kaalulangetamist pea kümme aastat tagasi. Nüüdseks on naine loobunud täielikult saiatoodetest ja sööb jahutoodetest vaid sepikut ja leiba.

Samas pole Eenmaa ühegi dieedi järgija, pigem on kaalulangus teadliku iseendaga tegelemise tagajärg. “Mul pole kaalujälgimist ega dieete vaja, mul on endal mõistus,” ütleb Eenmaa. “Kaalulangus tuli samm-sammult, sedaviisi, kuidas püüdsin muuta oma harjumusi. Kui pistan midagi suhu, siis enne mõtlen, mida. Ainult maasikate suhtes ei suuda ma end ohjeldada. Suvel on muidu ju lihtne – söö salatit ja kala ning erilisi retsepte pole vajagi.” Sporti pole Ivi Eenmaa siiski rohkem tegema hakanud, jalutas puhkusepäevadel Pärnus “sada meetrit hotellist plaažile”, kuid Tallinnas tal enda sõnul jalutamiseks eriti aega üle ei jää.

Üks põhjus, miks Eenmaa kaalu langetama hakkas, oli muide kunagine noorusaegne sporditrauma. “Mu üks põlv muutus üha viletsamaks ja lõpuks pidin valima – kui ma ei taha kunstpõlve, pean oma kehaga midagi ette võtma.” Sel nädalalõpul sõidab Ivi Eenmaa koos ammuse sõbranna, Vladislav Koržetsi abikaasa Laura Koržetsiga kaheks nädalaks Kreetale puhkama. “Seal kavatsen küll jalutada ning nautida sooja ja helesinist vett.”