NordenBladet – Läbi aegade on juuksed olnud naiselikkuse sümbol ja juuste väljanägemine on alati olnud naistele väga oluline. Juuksed näitavad, kes me oleme ja millised on meie väärtushinnangud. Naistel on juustega sügavalt isiklik suhe. Kui midagi on juustega lahti, mõjutab see ka enesehinnangut ja seda, kuidas meie ülejäänud päev kulgeb.

Kuid juuksed on ka meie tervise peegel. Meie välimus räägib alati meie tervislikust seisust oma loo ning selle ignoreerimine võib viia tõsiste terviseprobleemideni. Tuhmid ja elutud juuksed kõnelevad naha pinna all olevast haiguskoldest, vitamiinipuudusest või puudulikust hoolitsusest. Näiteks on juuste hõrenemist sageli esinenud Hüpotüreoosi korral, vahendab medifee.com. Hüpotüreoos on seisund, mille puhul kilpnääre ei tooda piisavalt hormoone. Juuksefolliikulid lülitavad kilpnäärme alatalitluse korral puhkerežiimi ning peanaha töö on ebaefektiivne.

Hiljutise uuringu andmetel ei ole suur osa naistest oma juustega rahul, vahendab PRNewswire. MedicineNet andmetel puutub enamik inimesi oma elu jooksul kokku juuste väljalangemisega ja hiljuti Hiinas tehtud juukseuuring näitab, et probleem mõjutab üha nooremaid inimesi, vahendab South China Morning Post. Alopeetsia (Alopecia areata) on levinud autoimmuune nahahaigus, mis põhjustab juuste kadu peanahal ja kehal. Algab see tavaliselt ühe või mitme väikese, ümmarguse ja sileda laiguga peanahal ning süvenedes võib lõppeda kõikide juuste väljalangemisega (alopeetsia totalis) või kogu keha karvade (kehakarvad+juuksed) väljalangemisega (alopeetsia Universalis). Alopeetsiat esineb nii meestel kui naistel igas vanuses. Tihti saab seisund alguse juba lapseeas. On pakutud, et seisund esineb umbes 147 miljonil inimesel maailmas.

US National Library of Medicine/ National Institutes of Health andmeil üks põhjus, miks juuksed välja langevad, võib olla magneesiumipuudus. Eriti suur magneesiumipuudus võib tekkida naistel menopausi ajal. Menopausi perioodil, kui organismi hormoonaalne seisund muutub, on tihti tagajärjeks ka magneesiumitaseme langus kehas ning juuste väljalangemine on üks levinumaid vaevusi. Magneesiumipuusel on otsene mõju naha struktuurile, juuste kasvule ja tervisele.

Kuigi magneesiumipuudus mõjutab lausa 80% inimestest, siis ei ole nimetatud mineraal saanud varasemalt piisavalt tähelepanu, kirjutab ka tunnustatud Ameerika riiklik terviseväjaanne PubMed. Palju on räägitud kaltsiumi olulisusest, kuid millegipärast on magneesium jäänud tahaplaanile.

Mis on viinud selleni, et suur osa inimestest kannatab magneesiumipuuduse all?

Missouri Ülikooli teadur on ResearchGate raportis väja toonud nii organismi koormavad haigused, tarvitatavad ravimid kui ka selle, et tänapäeva toit sisaldab ebapiisavas koguses magneesiumit. Liigne pestitsiidide kasutamine põllumajanduses on vähendanud viljades sisalduvaid toitaineid, sh magneesiumi, kirjutab ka väljaanne ScienceDirect. Samuti söövad inimesed üha rohkem töödeldud toitu, mille toitainete sisaldus on madal.

See, kui palju inimese organismis magneesiumi on, sõltub ka D-vitamiinist, kuna viimane parandab magneesiumi imendumist.

Kui soovite, et teie juuksed oleksid hea tervise juures, vältige magneesiumipuudust! Võimalusel kasutage alati välispidiseid magneesiumi-preparaate, sest tabletid koormavad asjatult magu. Skandiaavias ja Põhjamaades lööb laieid 100% looduslik Eesti kosmeetikatootja Elisheva & Shoshana „Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei“ (75ml). Tegu on ainulaadse juuksehooldustootega, mis aitab reguleerida juuksekarvade ainevahetust, sest eemaldab peanahalt sinna ladestunud kaltsiumisoolad, mis tõkestavad peanaha hapnikuga varustamist. Parimate tulemust saavutamiseks on soovitav seda kasutada koos E&S´i spetsiaalse sügavpuhastava shampooniga –  “Aaloega Sügavpuhastav Detox peanahahooldusšampoon” (200ml).

See on väga tõhus toode neile, kes kannatavad juuste väljalangemise all või kurdavad liiga aeglase juuksekasvu üle. E&S´i juuksesprei imendub kergelt (piisab, kui enne juuksepesu hoida peas 5-15 sekundit).

Toodet saab tellida Elisheva & Shoshana kodulehelt: https://elishevashoshana.com. Andke oma juustele uus elu! Täpne toote kirjeldus, raviomadused ja kasutusinfo on lehel saadaval eesti, inglise, soome, rootsi, vene ja läti keeles.


Magnesium Hair Energy Maximus+ Scalp spray

Aloe Vera+ Deep Cleansing Detox Scalp Treatment Shampoo

 

Avafoto: Elisheva & Shoshana
Allikad:  researchgate.net, sciencedirect.com, medicinenet.com, ncbi.nlm.nih.gov, prnewswire.com, medifee.com, scmp.com, elishevashoshana.com