OHMYGOSSIP — Helilooja Aro Ran Varres selgitas, et CD-plaadi teeb eksklusiivseks selle väike tiraaž ning plaadiga kaasnev mälupulk videosalvestusega teose esiettekandest. Lavalise serenaadi “Käidi ja külvati varjude seemneid, sest valgus hakkas võrsuma” esiettekanne toimus Eesti Muusika Päevadel 2016. aasta aprillis.

Artur Alliksaare tekstidel põhineva teose lavastas Berliinis resideeruv Liis Kolle, valguslahenduse eest hoolitses 2016. aasta kevadel Eesti teatri aastaauhinnaga pärjatud Oliver Kulpsoo, helirežii tagas Tammo Sumera, kostüümid Reili Evart.

Teost esitasid lauljad Jaanika Kilgi ja Taniel Kirikal ansamblist Vox Clamantis ning Eesti nüüdismuusika tippkollektiiv ansambel YXUS koosseisus: Mihkel Peäske (flööt/bassflööt), Toomas Vavilov (klarnet/bassklarnet), Peeter Sarapuu (fagott/kontrafagott), Harry Traksmann (viiul), Laur Eensalu (vioola), Leho Karin (tšello, kunstiline juht), Madis Metsamart (löökpillid).

“Käidi ja külvati…” on muusikaline valgusteater, mille inspiratsiooniallikas on öö. Painajad, nägemused, luulud, heiastused, varjud, värvid, hirmud, uneskõnd ja sonimine, uute maailmade avastamine, vanast loobumine, tung uue ja ärkamise poole. “Uni ühendab. Une ees oleme võrdsed. Võiks öelda, et öösel saab meist ühine kogukond: unekogukond. Päeval nähtu-kuuldu asub otsima teed alateadvuse lõpututes koridorides. On kaks kindlat asja meie elus: uni ja surm,” mõtiskles Ardo Ran Varres.

Ardo Ran Varres on näitleja ja helilooja, kes on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli ning kes omandas 2011. aasta Helena Tulve õpilasena kompositsiooni erialal magistrikraadi. Olles saanud muusika- ja teatrialast haridust, ühendab ta endas muusiku, näitleja, helilooja, helirežissööri ja muusikalise kujundaja rollid.

Plaadi “Käidi ja külvati varjude seemneid, sest valgus hakkas võrsuma” esitlus toimub 6. detsembril kell 15.00.
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT