OHMYGOSSIP — Näitusel on suures osas eksponeeritud Jüri Arraku illustreeritud kolmteist köidet Heino Kiige mälestusteraamatuid.

Näitusega tähistatakse maalija, graafiku, metalli- ja filmikunstniku Jüri Arraku 80. sünnipäeva. Arrak on kunstnikuna arvatud Eesti 20. sajandi saja suurkuju hulka. Ta loominguline haare on olnud läbi aegade väga lai. Jüri Arrak on loonud lisaks maalidele ja graafikale metallehistöid, gobelääne, teinud häppeninge, kujundanud ja illustreerinud raamatuid, avaldanud graafikamappe ning raamatuid. Kunstniku loomingut võib kohata Halliste kirikust presidendi kantselei ja riigikogu galeriideni.

2015. aaasta lõpuks valmisid Jüri Arrakul kolme esimese köite koloreeritud illustratsioonid ja järgmise aasta esimesel poolel ka ülejäänud köidete miniatuurid.

“Näitusel on väljas veel Jüri Arraku kahele Hando Runneli luulekogule koloreeritud illustratsioonid raamatusse. Teoste koloreerimise võtet on Jüri Arrak kasutanud vabagraafikas varemgi – tal on graafilisi lehti, kus avaneb vaade aknast või uksest, ja sinna on ta osale tõmmistele lisanud detaile. Seegi osa kunstniku vabagraafikast on unikaalne ja pakub suurt huvi,” rääkis Mart Lepp näitusest.

Näitus jääb avatuks 21. jaanuarini.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT