NordenBladet — Inimesed on mõistagi erinevad, aga kuidas jääda enese keskmesse püsima, kui pead tihti kokku puutuma nö rasket tüüpi inimesega? Psychology Today annab nõu, kuidas ise rahulikuks jääda, mitte kõigega kaasa minna, ent samas teist mõista.

Rasket tüüpi inimesi võib kohata nii koolis, tööl, kui suhetes. Sellise inimesega kohtumine tundub hirmuäratav ja tekitab vastumeelsust, pettumust või suisa viha. Rasket tüüpi inimene kannatab tavaliselt teatud sorti isiksuse häire all nagu näiteks nartsissism, mille puhul kalduvus käituda jämedalt.

Paindumatu käitumine tekitab probleeme, aga ta ei saa sellest ise üldse aru ning arvab, et teised tekitavad kommunikatsiooniprobleeme.

Psychology Today annab nõu, kuidas selliste inimestega toimida.

1. Ära astu sellise inimesega vaidlusesse, kes iseendale valetab
Keerulise karakteriga inimene kipub enesele mitmeti valetama.
Ta valetab endale, et ta ei eksi kunagi ja seetõttu tuleb leida kusagilt süüdlane. Ta peab end usaldusväärseks inimeseks ja teised kõik on tema meelest ebausaldusväärsed.

Ära lasku sellise inimega vaidlusesse, kes usub enda valesid. Nii väldid provokatsiooni ja ärritumist.

2. Lase tal peale jääda
Nö raske iseloomuga inimesed võivad olla sellise loomusega kogu oma elu. Nad pole kunagi suutnud kedagi, ega midagi usaldada.

Nad võivad sulle kohe näida kahtlased ja võistlushimulised. Kogu selle kesta all võib peituda viha ja kadedus. Nad näevad teisi inimesi ohuna või vastasena. Tema enesetunne sõltub täielikult sellest, kas ta jääb kellelegi peale või mitte.

Sellised võitlused on täiesti mõttetud ja tark tegu oleks taganeda. Sellisele inimtüübile on inimsuhted vastuolulised, sest need sisaldavad rohkem manipulatsiooni, kui päris tundeid.

3. Rahulikkus on sinu jõud
Keerulise karakteriga inimese puhul tuleb jääda rahulikuks. Kui sa ei toida tema energiat, kaob ka temal huvi. Kui aga lähed endast välja, tunneb ta, et on midagi saavutanud. Ta on suutnud sind enda lõksu püüda.

4. Mõtle poe ostulisti peale
Keerulise käitumisega inimesed on alati õnnetud ja rahulolematud. Nad soovivad ka teisi sedasi tundma panna.

Kui tunned, et see inimene püüab sind negatiivsete emotsioonide auku tirida, võid tegeleda samal ajal hoopis millelegi muule mõtlemisega – näiteks, mida poest vaja osta.

Kui viid oma mõtted teadlikult eemale, ei saa ta taas sinult soovitud energiat kätte.

Avafoto: Pexels/Ryan McGuire

Loe lisaks:
LOE, mida arst naisele masenduse raviks soovitas – uskumatud tulemused!

UURING: Istuv töö on südamele ohtlik – isegi 10 minutit on juba liiast

8 SOOVITUST, kuidas olla enesekindlam