NordenBladet  – Maailmas ei ihaleta enam miljonäri vaid miljardäri staatust – selleks, et olla tipp-eliit, peate olema miljardär. Miljardäre on aga maailmas üks iga kolme miljoni inimese kohta. 2014. aastal kasvas maailma miljardäride arv 7% ning eliitlisti kuulus 2325 inimest, 2017. aastal oli Forbes´i hinnangul 2043 miljardäri. Kuidas ka teie saaksite miljardäriks?

Vaatame natuke kaugemale ning süübime statistikasse – mida on tarvis, et saada miljardäriks?

Kui te soovite saada miljardäriks, on oluline, et teil on rikkaid vanemad. Ligikaudu 45% kõigist maailma miljardäridest on saanud oma rikkuse pärides. Näiteks Walton´ite perekond, mis on tänu Walmart´ile üks rikkamaid maailmas (nende jõukust hinnatakse umbes 152 miljardile dollarile) pärisid oma jõukuse Bud ja Sam Waltonilt, kes ettevõtte lõid.

Rikkad eelkäijad aitavad, ent nad ei garanteeri teile jõukust. Kui soovite pääseda maailma miljardäride hulka, peate olema üks kuradima hea ettevõtja. 80% miljardäridet on oma varanduse ise kokku lükanud, isegi kui neil on stardiks olnud rikkad vanemad. 55% maailma miljardäridest on miljardäri staatuseni aga jõudnud täiesti iseseisvalt.

Maailma miljardäride seas on 2039 meest ning 296 naist – nagu te näete, siis meeste ülekaal on märkimisväärne. 21% 296-st naisest on lesed, kes on pärinud oma rikkuse abikaasadelt, 65% naismiljardäridest on oma rikkuse pärinud mõnel muul viisil. Ainult 35% naistest on suutnud miljardäride sekka pääseda tänu endale – tänu oma ettevõttlikkusele, andekusele ja nutkikusele.

Kui te soovite olla miljardär, tasub olla ja püsida abielus. Lahutus toob kaasa suured kulud ning rahakaotuse. Statistika järgi 89% mees- ning 65% naismiljardäridest on abielus.

Statistikat on tehtud ka miljardäride haridustaseme ning ülikoolide eelistuste kohta. 65% miljardäridest on lõpetanud Ameerika ülikooli, ent veel üllatavam on see, et 35% miljardäridest ei oma üldse ülikooli diplomit – ainult 14% miljardäridest on MBA ning 7% PhD. kraad.

Mis ühedab kõiki miljardäre? Miljardärid on maailmakodanikud ning tihti kolivad oma kodu või äri sinna, kus see on neile kasulikum. Suur osa maailma miljardäridest elab, on sisse kirjutatud või ajab äri ametlikult nendes piirkondandes: Liechtenstein, Bermuda, Luksemburg, Hongkong, Šveits, Singapur, Araabia Ühendemiraadid, Katar, Kuveit ja Norra. Üllatus ei ole ka see, et kuulsust ja rikkust saavutatakse just võõrsil – ükski prohvet pole kuulus omal maal.. Kuigi valdav osa maailma miljardäridest elab Ameerikas, siis hetkel kasvab miljardäride arv ametlikult kõige kiiremini Lõuna-Ameerikas.

Kellega miljardärid sõbrustavad? Kuidas saada miljardärist sõpru? Miljardärid on samasugused inimesed nagu kõik teisedki, ent statistika näitab, et igal miljardäril on vähemalt üheksa ülirikast sõpra. Millest see tuleneb? Miljardärid ehitavad sõprussidemeid nagu iga tavainimenegi – suheldakse lapsepõlve tuttavatega, nendega,  kellega on ühised huvid, või kellega on koos koolis käidud. 68% miljardäridest huvitub spordist ning tervislikest eluviisidest. Selleks, et kedagi mõista, pead sa inimesega samal lainel olema – sind peavad huvitama samad asjad.

Kui miljardäriks saamine on sinu eesmärk number üks, siis mis on sinu eesmärk number kaks? Õige, seda polegi! Sa pead mõistma, et maailmas pole tasuta lõunaid – vaid 0.0000272% maailma inimestest on miljardärid ning see tähendab seda, et sa pead midagi ohverdama. Enamasti on see aeg – aeg perele ja lähedastele. Mõlemad – vaba aeg ja väga palju raha pole võimalikud – sul on kas karjäär või sul on pere-elu. Kui tahate mõlemat, siis elate utoopiates.  Sul kas pole miljardit või sul pole pere-elu. MÕLEMAD ei ole võimalikud, arvestage sellega kohe.

… Aga me ikka tahame saada suureks, võimsaks, rikkaks —- ning nagu me ütleme —- LASTE NIMEL – me teeme seda kõike laste nimel, sest kõik see jääb neile? Mõtlen aina enam, MIS neile siis jääb? Krussis närvidega joodikutest vanemad, kes maksavad kõik kinni, kellel on suured tiitlid “Maailma tähtsaim”, Skandinaavia kuulsaim”, “Kõige rikkam”… jne… aga kes on nii oma pere-elu kui tervise edusse matnud. Ma ei usu, et ükski laps sellest rõõmu tunneks. Neile teeb palju suuremat rõõmu see, kui sa neid sülle võtad ja ütled, ma armastan sind — kui sa nendega koos midagi teed. Ütlen ausalt, et ma pole enam sugugi nii kindel, kas ma ÜLDSE midagi saavutada tahan – kui ma ülehomme sureksin, siis ma tahaksin, et mu lapsed armastaksid mind ja ütleksid, et nende kõige paremini veedetud aeg elus oli koos minuga. Et neile meeldis elus kõige rohkem see, kuidas ma neil juukseid kammisin, neid kiitsin või nendega koos jäätist sõin. Ma mõtlen praegu sellest… miks me elus tõmbleme nii palju saavutuste pärast, millel pole tegelikult üldse kaalu? Miks me üldse tahame kuuluda nende 2325 inimese hulka, kes tegelikult on nii üksikud – üksikud ja õnnetud. Ning see on ka statistika – miljardärid ON üksikud.

Ja me ikka tahame… On inimesi, kes ikka tahavad… Mina kuulun nende hulka, kes ikka tahavad. See ei ole pelgalt ei raha ega kuulsus, see on võim ja võidumoment, mis meid ärgitab   – me oleme saavutuste-sõltlased.

Me mõtleme ja loodame, et mina olen erand, mina olen teistsugune — aga lõpp on tegelikult üks – me saame kas miljardärideks, või meil on pere-elu. Täna oleme aga nii egoistlikud, et lükkame selle mõtte analüüsimise tulevikku. Mõtleme, et meie, meie puhul kogu maailma statistika ja reeglid ei kehti.