NordenBladet – 27. juulil pidasime meie pool aias pisikeses pereringis Allani 37. aasta sünnipäeva. Valmistasin suupisteid ja toite ca 5-6 tundi, sest tahtsin kogu pidulaua 100% ise katta. Kodune südamega valmistatud toit on lihtsalt nii hea 🙂 Kõige põnevam osa on minu meelest ilusti serveerimine ja kaunistamine! Mulle meeldib, kui toitu saab ka silmadega süüa. Minu poolt oligi peamiseks kingituseks pidulaud ning nö päris kingitusena suur 1000 lasertsetooniga luksuslik pokkerimängu komplekt.

Iga kord enne sünnipäeva või mõnda üritust käivad naiste peast läbi kümned korraldamisega seotud mõtted: Mida lauale panna? Kuidas ja kuhu laud katta? Millise eelarve sees püsida? Kas tellida toit kuskilt cateringist või valmistada ise? Kas on valikut nii suure isuga korraliku kõhutäie ootajale kui ka figuuri jälgijale jne..

Seekord mõtlesin uusi suupistete retsepte välja. Näiteks täitsin “Flora” soolaseid salatikorvikesi feta juustu, paprika, oliivi ja basiilikuga ning väga maitsvad tulid ka “Linkosuo” väikesed krõbedad näkileiva snäkid pasteediga. Neid kaunistasin kirsstomati, murulaugu ja tilliga ning marineeritud kurgi, tilli ning punase sõstraga. Njammmm.. Muuseas, sellised imetillukesed näkkileiva korvikesed maksavad tellides ca 1.20-1.50 eur tükk… Johhaidii, olen kas vaene või liiga ihne, et sellist raha ühe ampsu eest välja käia..  hahaaa. (Mitte et ise valmistamine väga odavam tuleks… aga siis on ikkagi ise tehtud ja puha) 😀

(blogi jätkub peale sünnipäevamenüü pilte)







Lapsed olid 5 päeva ja 4 ööd Saaremaal (29. juuli – 02. august).

Seda aega sai väga aktiivselt kasutatud neljal üllal ja meeldival eesmärgil:

1) Lugemiseks

Ostsin Apollo raamatupoest kolm uut raamatut, mida kõiki olen asunud juba ka lugema ja läbi töötama. Kaks Äripäeva raamatuklubi poolt välja antud raamatut: Eesti juurtega professionaalse börsikaupleja, koolitaja ja psühhiaatri Dr. Alexander Elder´i raamatu “Börsikauplemine kui elatusallikas” (38.95 EUR) ning Burton G. Malkiel´i “Juhuslik ekslemine Wall Streetil – Eduka investeerimise strateegia läbi aegade” (41.95 EUR). Kolmandaks veebilehe Rahaedu.ee eestvedajate ning panganduse-, rahanduse-, finantsturgude- ja investeerimisalal super andekate ja inspireerivate autorite Kristjan Liivamägi, Tõnn Talpsepa ja Tarvo Vaarmetsa raamatu “Investeerimisedu põhimõtted” (39.95 EUR).

Kergeks lugemiseks võtsin midagi, mida tänapäeva noored loevad. Lugesin läbi Colleen Hoover´i “Lootusetu” ja alustasin Holly Black´i raamatuga “The Cruel Prince”.





2) Aias töötamiseks

Niitsime, trimmerdasime, kitkusime umbrohtu, langetasime mitu puud (ühe õunapuu ja ühe vana männi) ja võtsime maha ühe keset aeda asunud arooniaheki ning mitmed põõsad. Põletamiseks tuli meeletu hunnik materjali, pluss osad oksad tahaks multšiks teha ning suuremad tüved panime kuivama, et ühel ilusal päeval nendest ise käsitööna endale roikamööblit valmistada. Allan lõikas parajaks ja immutas ka maja akende ümbruseks mõeldud puitu. Tahame akende ümbrused ära soojustada ning pärast paneme akende ümber uued lauad. Palju tööd sai tehtud ning palju tööd sai juurde tekitatud – näiteks hunnik kände, mis tuleb välja juurida. Praegu juurdlen, kas rentida või osta endale päriseks puiduhakkur (oksapurustaja), mis aitab oksarisust koduaia tarvis multši toota.

Psssst! Elu maal on äärmiselt mõnus aga ka aeganõudev ja kallis! Suur aed vajab suuri tegusid 😀 hahaaaa…

3) Rahulikult treidimiseks

Börsid on väga põnevad… endiselt… Uskumatu, mida võib teha näiteks kasvõi uudis sellest, et USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi läheb visiidile Taiwani. Turud kukkusid, siis olid vaiksed ja ootusärevad ning peale uudist “edukast maandumisest” hakkasid taas ülespoole kütma..

Suurimad treidimised sai tehtud Roku, Inc. (ROKU), Intel Corporation (INTC) ning nii USA NasdaqGS (COIN) kui Saksa Börse Frankfurt´il kaubeldava Coinbase Global, Inc.´iga (1QZ.DE). Kõigiga sai korduvaid edukaid laineid tehtud ning Intelit on hetkel ka 850 aktsia jagu käes – sellel on homme ex-dividend päev. Ma tavaliselt eelistan ainult spekuleerimist e. vaheltkasu (ostan odavalt, müün kallilt). Enne dividendi kinnitamise päva aktsiad harilikult tõusevad ning ma eelistan alati enne dividendi need maha müüa (seda aga hariliku turu olukorra puhul.. tänane turg on aga kõike muud kui harilik).  Samas on risk hajutatud – kas müüd kallilt või võtad dividendi. Intel maksab sellel aastal 3.95%.. abiks ikka 😀 Silma hoidsin läbi Yahoo Finance peal Uniperil (UN01.DE), Avantor, Inc. (AVTR) ning läbi CoinMarketCap.com´i suurel hunnikul krpütol.

Krpüto-kauplemisega mul varasem kogemus puudub. Olen investeerinud krüpto platvormidesse aga mitte krüptosse endasse. Nüüd otsustasin sellega algust teha. Tegin endale Coinbase Pro konto ja ostsin esialgu 1500 euro eest järgnevaid krüptorahasid: ApeCoin (APE), Dogecoin (DOGE), Filecoin (FIL), Shiba Inu (SHIB), EOS (EOS), OMG Network (OMG), Chiliz (CHZ), Polygon (MATIC), Cardano (ADA), Gala (GALA), ARPA Chain (ARPA), The Graph (GRT), SKALE Network (SKL), XYO (XYO), Rally (RLY) ja Stellar (XLM). Rahuldamata orderid on veel sees: Polkadot (DOT), Tether (USDT), Liquity (LQTY) ja Mirror Protocol (MIR).


📌 TÄHELEPANU! Esitatud teave ei ole käsitatav investeerimisnõustamise, investeerimissoovituse ega muu investeerimis- või investeerimiskõrvalteenusena. Investeerimine sisaldab riski, investeeringu turuväärtus võib nii tõusta kui ka langeda, investeeringu väärtuse säilimine ega kasv ei ole garanteeritud. Varasemate perioodide tootlus ei ole tulevikutootluse garantiiks. Enne investeerimisotsuse tegemist tutvuge hoolikalt toote tingimuste ja muu olulise teabega, sealhulgas valitud fondi / aktsiate prospekti ja muude dokumentidega, samuti investeerimisega kaasnevate riskidega. Investeerimisega võib kaasneda maksukohustus. Küsimuste korral tuleks pöörduda panga klienditeenindaja või oma maksu-, finants- või õigusnõustaja poole.

 

4) … ning veel mitmeks meeldivaks tegevuseks 😜🥰

Selleks korraks kõik! Kallistan!

Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: Üllatus Allanilt, hetke lemmikaktsiad, kodu energiasäästlikumaks muutmine ning juuli aias!
Helena-Reet: 11 TARKUST, MIDA ma täna soovitaks endale 19-aasta sünnipäeva eel.. NING vastus küsimusele: “Kas ma valiksin Sinu või 10 miljardit eurot?”
Helena-Reet: BÖRSIETTEVÕTETE krahhid & minu KOLM treidimise kuldreeglit + veidi suvalist suvist juttu 🙂
Helena-Reet: Tartus, Saadjärvel, Räpinas ja Viljandis
Helena-Reet: Allani ema külas + Jaanipäev koos vanematega
Helena-Reet: Estella Elisheva Tallinna Juudi Kooli 9.klassi lõpetamine + GALERII!
Helena-Reet: Elu nautimine on minu jaoks aina olulisem + mõned pildid laste sünnast ja väike aiablogi!
Helena-Reet: Ivanka 14-aasta sünnipäev, Armastusepäev, Ardo sünna ning PALJU AIAJUTTU ja PILTE!
Helena-Reet: Kaks aastat Allaniga! + Estella MUBA´sse sisseastumine, esinemine Georg Otsa Sümfooniaorkestriga ja 16.a sünnipäev!
Helena-Reet: Märtsi ja Aprilli kokkuvõte
Helena-Reet: Minu maagiline 22.02.2022 + KARUTURG BÖRSIDEL, UUS MAAL, UUS RETSEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, küberrünnak, komöödiaetendus Jokker, Eesti laul 2022, UUS MAAL ja palju muud huvitavat!
Helena-Reet: Elevusega tõusmisest ning isuga elamisest, TAAS UUS MAAL ning ülevaade tänaõhtusest ‘non alcohol’ õllede testimisest
Helena-Reet: KAS soetada Hispaaniasse nö “talvekodu”, kultuurisündmustest ja uuest hiire maalist! + PILDIGALERIID!