NordenBladet – Kas sina tead, kui vanaks sa saad? Saate aru, ma ei tea kunagi kui vana ma olen ja kui vanaks ma saan… Kui ma sellele mõtlen või kui keegi minult küsib, siis ma lahutan käesolevast aastanumbrist oma sünniaasta… Ma muidugi umbes tean, kas “see vanus” või “hoopis see”.. aga KUMB siis, seda pean alati arvutama… On see normaalne?

Kuni mingi vanuseni soovisin hirmsasti vanem olla kui ma tegelikult olin (no nagu me kõik). Näen seda kasvõi oma laste pealt. Kui ütlen näiteks Ivankale, et “Oh sa mu tibuke”, siis saab ta pahaseks.. Ta ütleb, et ta pole mingi tibu, vaid pigem kana, sest kana on vanem ja tibu on titt. 🐣🐥🐤 😀 hahaaa..

Kunagi mõtlesin, et enne seda ja toda vanust ei võeta mind tõsiselt… saaks ma ometi 26 või 28 jne. Veel enne seda mõtlesin, et edukaks saamiseks piisab sellest, et hästi õppida ja pingutada või siis minnes teist teed, lihtsalt rikas mees endale leida. Kumbki vastus pole õige. Mul puudus eneseusk ja ma arvasin, et kui ca 19-aastane oma ideedest räägib, siis teda ei võeta tõsiselt. Mind ei võetudki tõsiselt, sest ma ise oma väära uskumise ja vaadetega tapsin suure osa oma loovusest ning kui mõni hea idee oligi, siis jäi puudu teadmistest, kuidas seda ellu viia, kellelt nõu küsida, kuidas toimida. Tänapäeva noored on selles mõttes nii palju minust ees – ühiskond teab, et juba 20+ aastasest võib vabalt saada ükssarviku juht, kes mängib raha ja võimuga.

Mul on natuke rohkem kui kuu oma järgmise sünnipäevani, ning ma mõtlesin, et ma panen kirja mida ma saavutanud olen ja mida ma soovitaks 19-aastasele Helena-Reedale.

Mis mul siis saavutatud on ning mida ma täna arvan ja sooviksin, et nooremana oleksin teadnud?

1. Mul on kaks toredat tütart, 16-aastane Estella Elisheva ja 14-aastane Ivanka Shoshana. Lastest, nende soovidest, ringidest, nendega tegelemisest, vara ärkamistest ning lõputust autojuhiks olemesiset on s*taks siiber ees (pardon!) aga nad on toredad, ma armastan neid väga ja ma pean neid siiani oma elu suurimaks saavutuseks!!!

2. Mul on seljataga ligi 20 aastat kestnud kooselu mu laste isaga, kellest kaks ja pool aastat tagasi lahku läksin ning mis andis mulle ülimalt kasulikud õppetunnid:

a) ükski, ka mitte kõige ilusamini alanud suhe ei kesta, kui seda teadlikult ei hoia ja vastastikkuse tähelepanu ning armastusega ei väeta.
b) ka kõige suurem armastus ja usaldus võib lõppeda koledalt ja ettearvamatult. Inimene, kelle kõrval sa uskusid end “viimsele unele minevat” võib su jalgealuse kõikuma lüüa ning varasemad suulised kokkulepped, mõtted, otsused jne. ei pruugi ühel hetkel enam midagi lugeda. Haiget saanud armastus (mis ühel hetkel on pikaks veninud “harjumus”) võib olla väga tundlik ja isegi meelega kiuslik.
c) sinu suhe.. (ja kusjuures praktiliselt ükskõik kellega) on täpselt nii hea, kui hea, hooliv ja hoolitsev oled SINA ISE. Kui inimesed seda teaksid (seda sügavuti mõistaksid), siis oleks kõik suhted äärmiselt ilusad ja õnnelikud!

3.  Kui te olete mingil põhjusel läbi elanud lahutuse……. siis ärge lõpetage TÕELISESSE ARMASTUSSE uskumast. Raha on ülimalt oluline aga armastus ja hingesugulus on tähtsam!


 Kui oled leidnud oma hingesugulase – siis HOIA, AUSTA, ALLU & ARMASTA! 🙂 (Allan ja Helena-Reet, 2022)

4.  Kui vaid verinoored naised (tüdrukud) teaksid, kui palju nemad annavad rohkem kui rikkad (vana)mehed keda nad noorena taga ajavad. See on nagu 1 sent miljoni kõrval. Kui habras ja puhas on nende hing ning KUI erinevast ajast on nende mälestused ja taust, mis iial ei hakka partneriga ühte takti lööma.. Alati on erandeid aga tunduvalt turvalisem, statistiliselt kasulikum ja mõistlikum on saata noorus mööda armastades, mitte “raha armastades”. Pole tasuta lõunaid, on tehingud, millega mõlemad pooled nõus on, aga mille tegelikku hinda oskab hinnata lõpuni vaid suhte vanem pool.

5. Ma olen üle kahe aasta mõelnud ühele asjale, juurelnud ühte küsimust, mille ma ise ükskord Allanile naljaviluks õhku viskasin:

“Kas Sa valiksid minu või 10 miljardit eurot?”, “Kas mina valiksin Sinu või 10 miljardit eurot?”… Kaaluge seda mõtet, sügavalt ja tõsiselt.. kumma te valiksite.. päriselt? Ma leidsin sellele kord ühe, kord teise vastuse (enamasti kaldusin raha suunas).. aga täna ma tean täpselt — ma valiksin Sinu! Ma ei suudaks istuda ka kogu maailma raha otsas ilma Sinuta.. ilma armastuseta, ilma sõbrata, ilma hingesugulaseta. Armastus on väärt kõike – riski, kaotust, võitu ning vähemalt mina usun, et kannatada koos armsamaga oleks toredam kui istuda oma toretseval troonil hingelt palja ja üksikuna.

Allan, ma armastan Sind TINGIMUSTETA, SIIRALT, KIRGLIKULT, ENNASTUNUSTAVALT ning MEELETULT ja Margus, ma armastan tegelikult Sind ka, täna natuke teistmoodi aga alati ja igavesti. ❤❤❤

6.  Räägin jälle vaid oma kogemusest.. aga usun, et nö “vana muster” töötab kõige paremini ja naine on õnnelik, kui saab olla naiselik. Naiselik naine vajab oma kõrvale mehelikku meest ning mees on mehelik vaid siis kui naine on õrn ja naiselik. Üks selline ring, mille algust ei oska keegi täpselt leida. Aga algus on tegelikult väga lihtne… SINA oled algus! Alustada saad alati endast. Sinuga käitutakse alati nii nagu sa lased endaga käituda! Sa saad alati selle, mille vääriliseks sa ise ennast pead! Mina armastan, kui püksid on mehe jalas ja mees domineerib.

7. … mis ei tähenda, et ma ei võiks olla võimas ja tegus naine. Ma olen ISESEISEV.. Mul on suur ilus aed ja maja (ilma pangalaenuta!), mul puuduvad üldse igasugused laenud (kui ei arvesta päevatreidimisega võetud ajutisi võimendusi), mul on mitu äri ja töötavat kaubamärki, mul on viiekeelne meedia-business, mis teenindab igapäevaselt kümneid tuhandeid skandinaavialasi, mul on investeeringud mitmetesse Skandinaavia ja Ameerika ettevõtetesse, mul on hobid (ma maalin ja proovin kirjutada raamatuid). Ning mis peamine – ma tean, et MINA, MINA ISE olen oma saatuse sepp ja oma õnne valaja! Ainult mina.. ning kõik ülejäänu on suur õnn, suur õnnistus, dividendid ja elu poolt saadud boonused.

Ma ei taha kunagi olla üksi, aga ma ei karda olla üksi ning mul ei ole üksi igav. Mulle meeldib koos armsamaga tulevikuplaane teha, viimasepeal oleks koos superedukaks saada ja koos maailma vallutada, aga ma tean, et ka minu saavutused on sellised, millega olen pälvinud austuse ja saavutanud edu.



8.  Õppimisse ja tervisesse tasub alati panustada.

9.  Kukkumisi ja ebaõnnestumisi ei tasu karta.. kui sul neid pole, siis ei ole sa tõenäoliselt kunagi ka tõusnud või midagi saavutanud

10. Kõik ei ole täiuslik, ei pea olema täisulik ja ei saa kunagi täiuslikuks. Jaga oma mõtteid ka “poolel teel”, “teel olles”. Mina olen palju super lahedaid asju näiteks kasvõi blogis avaldamata jätnud, sest olen mõelnud, et ootan kuni miski on “valmis”. Enamus asjad ei saa kunagi valmis vaid ARENEVAD, KASVAVAD, KUJUNEVAD.

11.  Ja lõpetuseks… JAH, ka 40 aastaselt sa pead justkui ootama vanemata surma, et lõpuks elama julgeks / saaks hakata. Lepi sellega või hakka elama!  (Mina lepin sellega, sest muidu ma poleks eemaldanud avapilti, mille algul postitasin) 😀 hahaaa

Vähem põdemist!
Olge mõnusad!
Kallistan!

Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: BÖRSIETTEVÕTETE krahhid & minu KOLM treidimise kuldreeglit + veidi suvalist suvist juttu 🙂
Helena-Reet: Tartus, Saadjärvel, Räpinas ja Viljandis
Helena-Reet: Allani ema külas + Jaanipäev koos vanematega
Helena-Reet: Estella Elisheva Tallinna Juudi Kooli 9.klassi lõpetamine + GALERII!
Helena-Reet: Elu nautimine on minu jaoks aina olulisem + mõned pildid laste sünnast ja väike aiablogi!
Helena-Reet: Ivanka 14-aasta sünnipäev, Armastusepäev, Ardo sünna ning PALJU AIAJUTTU ja PILTE!
Helena-Reet: Kaks aastat Allaniga! + Estella MUBA´sse sisseastumine, esinemine Georg Otsa Sümfooniaorkestriga ja 16.a sünnipäev!
Helena-Reet: Märtsi ja Aprilli kokkuvõte
Helena-Reet: Minu maagiline 22.02.2022 + KARUTURG BÖRSIDEL, UUS MAAL, UUS RETSEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, küberrünnak, komöödiaetendus Jokker, Eesti laul 2022, UUS MAAL ja palju muud huvitavat!
Helena-Reet: Elevusega tõusmisest ning isuga elamisest, TAAS UUS MAAL ning ülevaade tänaõhtusest ‘non alcohol’ õllede testimisest
Helena-Reet: KAS soetada Hispaaniasse nö “talvekodu”, kultuurisündmustest ja uuest hiire maalist! + PILDIGALERIID!