NordenBladet  — Unisus või selle puudumine peegeldub meeleolus, käitumises, kasvamises ja õppimises. Motherly jagab nippe, kuidas sõltumata vanusest tagada sujuvam uinumine ning kvaliteetsem öö.

1. Kindel magamamineku ja ärkamise aeg
Inimese sisemine kell annab märku, millal aeg magama minna ja uuesti ärgata. Kindlad uneajad aitavad lapsel paremini uinuda. Väikelapsed tasub panna varem magama, et uneaeg pikem oleks.

2. Lõunauni
Piisava pikkusega lõunauni aitab lapsel rõõmsalt päeva vastu pidada ning õhtu saabudes ei teki üleväsimust.

3. Unehormoon
Hämar valgus paneb aju unehormooni tootma, mis aitab magama jääda. Pane juba tund enne magamaminemist toa valgustus hämaramaks, et keha saaks aru lähenevast uneajast. Õhtusöögi ajaks võid kustutada köögi laelambi ja panna lauale küünla. Rahustav muusika taustaks on samuti unele soodustav tegur.

4. Kindel magama mineku rutiin
Rutiin tekitab turvatunde. Igal õhtul ühesuguselt toimetamine aitab luua stabiilsust, mis on abiks ka vanemale endale, kui tegus tööpäev seljatatud. Rutiin võiks välja näha selline: õhtusöök, pesemine, pidžaama selga, unejutt/unelaul ja head ööd soovimine.

5. Mõnus keskkond uinumiseks
Veendu, et lapse voodi oleks mugav, voodipesu ja pidžaama temperatuur vastavuses toatemperatuuriga ning valgustus piisavalt mahe.

6. Vali sobiv toit
Süsivesikud koormavad keha, kui teisest küljest proteiin ja suhkur ergutavad. Parimaks õhtuseks söömaajaks sobiks puder, leib või vähese magususega krõbuskid.

7. Tervislikud eluviisid
Reibas eluviis aitab õhtul paremini magama jääda. Tund enne magama jäämist võiks siiski olla rahulik aeg, et uni paremini saabuks.

8. Lõõgastumine
Teki all muinasjutu või unelaulu kuulamine annab lapsele piisavalt aega, et lõõgastuda ja kehal uneks ette valmistuda.

Avafoto: NordenBladet