NordenBladet – Lapäeva hommikul sõitsin koos Ivanka Shoshana ja Allaniga Tartusse, et tuua Eesti Rahva Muuseumist ära viimased asjad (keraamika, maalid jne), mis veel minu näitusest ERM-i olid jäänud ning eelmisel korral auto peale ei mahtunud. Peale seda saime Marie ja Raidoga kokku ning läksime kõigepealt Narva mnt 113 asuvasse Kebab Pizzasse (see on nende naabrimehe oma ja seetõttu ei sobi mul vist öelda, et see on jubeee urgas, hahaaa :D). See-eest pizzad olid suured ja soodsad ning maitsesid väga okeilt.

Kõhud täis, sõitsime Kvartali ostukeskuses neljandal korrusel asuvasse V SPA´sse (Riia 2, Tartu), kus võtsime Deluxe perepileti (64EUR), milles sisaldub veemaailm nelja sauna ja sporditoaga, soolamaailm ning saunamaailm. Neli imelist tundi! Ei jõua kohe ära oodata, millal sinna uuesti lähme, tõeliselt mõnus. Peale spaatamist hüppasime minu noorema õe Hanna-Liisa poolt läbi ja jätsime Ivanka õhtuks-ööseks tema juurde, ise läksime Vorbusele Marie ja Raido poole. Olime kõik suht väsinud, seega piirdus õhtu vaid ühe filmi ning mõne pokkeriga nagu meil kokku saades kombeks on saanud (meie pokkeri ja nalja õhtutest saate lugeda näiteks veel SIIT).




Pühapäeval sõitsime tagasi Tallinna. Nagu ikka, eelistasime sõita läbi Imavere, Kabala, Türi, Kehra ja Rapla. Jõudsime lõunaks koju ning asusin õhtusööki valmistma. Mul on nüüd täiesti UUS SÜSTEEM! Ei mingeid halbu E-aineid! Kõige enam jälgin, et toit oleks võimalikult säilitusainetevaba (säilitusainetest, mida kindlasti maksab vältida loe SIIT). Väljas käies me seda ei jälgi, aga igapäevaselt koju ma enam näiteks säilitusaineid täis leiba või juustu ei osta. Kirjutasin endale välja pika-pika tabeli, mis e-ained halvad on ning ajan täitsa näpuga järge, enne kui ostukorvi panen. Olen regulaarne e-Selveri klient. Netist on lihtne ja mugav osta ning tootekirjeldust vaadata ning korra väljaotsitud toode jääb “Minu tooted” alla alles, nii et järgmine ost läheb juba kiirelt ja tootekirjeldust puurimata. Eritoodete all on neil küll kategooriad laktoosivaba, gluteenivaba, suhkruvaba, vegan ja mahe aga väga tahaks, et oleks ka säilitusainevaba kategooria!

Tegin Maks & Mooritsa “Välisfilee praadi karulauguga”. Mooritasin liha mõnuga pikalt ahjus, sest nädalavahetusel oli elekter tavapärasest soodsam (elektri hetkel kehtivat hinda saate NordenBladeti rakendusega meie lehtedel mugavalt laivis JÄLGIDA SIIT). Väga maitsev liha tuli. Kõrvale pakkusin veel praekartulit, herneid ning värsket hapukoorega Grüne Fee lehtsalatit. Joogiks seekord nurmenuku tee –  loomulikult puhtast loodusest ning enda korjatud. Nurmenuku headest raviomadustest saate lugeda SIIT. Yummmm..





Esmaspäev, oli 22. kuupäev ehk Allani & Helena-Reeda päev! Meie peame seda iga kuu 22. kuupäeval nii kaua kuni sellest saab riigipüha (ehk siis igavesti, hahaaa..) Nagu sellel päeval traditsiooniks oleme loonud – valmistan alati kas lasanjet või vahukooretorti (või siis mõlemat!) ning Allan toob mulle uue potilille (või siis lõikelilli). 💘💘💘




Eile käisime Keila Kultuurikeskuses, kus esines Comedy Estonia oma stand-up etendusega “Sügistuur” (pilet: 15.90 EUR). Üles astusid (täpne line up):  esimeses osas Daniel Veinbergs, Claus Mootse, Roger Andre ja Mikael Meema ning teises osas Rauno Kuusik, Aleksandr Popov, Karl-Alari Varma ja Ari Matti Mustonen. Õhtut juhtis Sander Õigus.

Saal oli rahvast täis (tunduvalt noorem publik kui nädala eest samas kohas olnud “NUTA või NAERA” etendusel, millest kirutasin SIIN). Minu jaoks oli uutmoodi elamus, et keset etendust juuakse saalis õlut, konjakit ja muud kraami ning õhtujuht ise selle üle mõnuga nalja viskab. Järjest saabusid hilinejad, kes samuti koheselt etenduse osaks said. Super improviseerimisoskus! Tegin lavast pilti aga kuna valgustus oli nõrga võitu, siis Sandrile näo pidin joonistama ise (nagu Mister Bean Whistler´i emale filmis “Bean: The Ultimate Disaster Movie”). Õhtu oli meeleolukas ning sai uhke punkti fotosessiooniga, kus esinejad külastajatega pilti tegid. Nii et tulevastele Sügistuuri külastajatele etteruttavalt juba teadmiseks, et pilte saab ka pärast teha 😂😂😂 hahaaa.. Just enne meid võttis professionaalseid poose alati rõõmsameelne ja särtsakas suunamudija ning TV3Play´st tuntud beebiblogija Kristina Suuroja-Pärtelpoeg, kes väisas etendust koos saatejuhist sõbranna Brigitte Susanne Hundiga.

Igatahes… etendus oli lõbus, õhkkond oli vaba (loe: mõõdukalt labane). Eesti esikoomikud olid super sõbralikud ja muhedad ning kohe koju jõudes tekkis tahtmine uuele Comedy Estonia üritusele piletid osta. Järgmisel korral siis Rapla Kultuurikeskuses Ari Matti Mustoneni “Flamingo”, mida soojendab Mikael Meema.

Tänaseks kõik, olge mõnusad!



Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:

Helena-Reet: PÕHJALIK ülevaade minu nädalast ning OH KUI TORE MEHED, ET TE OLEMAS OLETE!
Helena-Reet: Operett “Krahv Luxemburg”, Timmerite vestlusõhtu Vatican Tallinnas ja pühapäevane isadepäev
Helena-Reet: Kingituste valmistamisest, ilutoodete tellimusest ja remondist lastetoas! MÕELDUD-TEHTUD! + SUUR GALERII
Helena-Reet: Nädalavahetus Pärnus (Viiking SPA hotell, restoranid Steffani ja Kolhethi) ning laste koolivaheajast…
Helena-Reet: See tunne, et unistad millestki erakordsest ja reaalsus on VEEL PAREM! + Netflixi sarjad Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru varietees revüüteater Starlight Cabaret kabareeõhtut “Creme de la Creme” nautimas + SUUR GALERII & VIDEO!
Helena-Reet: Kaks viimast nädalat oleme tegelnud aktiivselt koduga või õigemini kodudega + MUUD JUTTU!
Helena-Reet: Näituse “Meie kodune nõiaköök” mahavõtmine ERM´is ja külastajate vahel E&S TOODETE LOOSIMINE!
Helena-Reet: 22. kuupäev – VAAT SEE ON ÜKS TORE päev igal kuul!
Helena-Reet: Laste vaktsineerimine, Teletorni külastus, Pirital restoranis, Kuusalus Jõekääru talus forelli püüdmas jpm huvitavat!
Helena-Reet: Mis see oli, mis minuga juhtus?
Helena-Reet: Meie elu maal ehk Kardashianid Eesti moodi.. või mis iganes + Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad särtsakas kastmes
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks
Helena-Reet: Tartus ERM´is käik, mehed ajasid end kiilaks + ülestunnistus: Jah, mul on uus mees!
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!