NordenBladet – Selle blogi nimi võiks väga hästi olla ka “Aiatalgud ehk kuidas elust maksimum võtta” või “Tööd ja pidu täis nädalalõpp” või hoopis midagi muud. Kirjutan sellest, kuidas vanem õde Marie koos oma mehe Raidoga meil külas käisid ning kuidas üheskoos sai ära tehtud tublisti aiatöid ning samaaegselt veedetud mitu päeva kvaliteetaega täis nalja, naeru, karaoket ja maitsvaid koduseid toite.

Hea tuju reegel number #1 – Mõnus kodune toit, mis on serveeritud kaunilt! + ära alahinda lilli laual! Pisikesed detailid on need, mis loevad!
Meie peres on kodused isevalmistatud söögid kõrgelt hinnas. Veedan tunde köögis, et igapäevaselt pakkuda perele maitsvaid, tervislikke ja rõõmu pakkuvaid roogi. Heade toitudega tervitame alati ka oma külalisi. Aastaid, kui lapsed olid veel väikesed ja ma oma meediaportaale ja ärisid üles ehitasin, oli mul koduabiline-kokk, ent täna teen kõik ise. Naudin seda ja see on ülim luksus!!! Vaba aeg, või õigemini aeg ja elurütm, mida ise planeerida saad, on suur luksus, mida vähesed nautida saavad. Aeg, mis on perele ja lähedastele pühendatud, on alati targalt kulutatud, sest kõige lõpus loevad elamused ja ühised mälestused. Lisaks, mina kui mitte-feminist, usun, et naised võiksid rohkem aega kodus veeta (mis sugugi ei tähenda, et ka naised ei saaks-võiks-tohiks karjääri teha). Mulle vahel tundub, et naiselikud, õrnad ja hoolivad naised on tänapäeval peaaegu sama harv nähe kui üks karune-mehine-tugev ja lahtiste kätega tark mees. At least.. I found one!!! I can not be happier! 😛

Niisiis… alustame söögist! Kõigepealt üks reaalselt mega hea retsept, mis viib garanteeritult keele alla nii teil, teie mehel/naisel, lastel, kui kõigil külalistel ning peale mida kõik kinnitavad kui ühest suust: Armastus käib kõhu kaudu! 🙂 Hahahaaa…

Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad teravas kastmes

Vaja läheb: 800g veiseliharibasid, suur peotäis värskeid rohelise sibula pealseid, ca 10-14 küüslaugu küünt, ca 60 g kooritud ingverit ja 2 purki Santa Maria “Teriyaki sauce” kastet.

Prae vähese õli ja võiga pannil ca kolm minutit hakitud küüslauk ja ingver (samuti hakitud või riivitud), siis lisa pannile veiseliha ribad ja prae jälle ca 3 minutit. Seejärel kalla juurde 2 purki Teriyaki kastet (üks purk on 300ml/360g) ning prae veel 3-5 minutit. Valmis kastmesse lisa hakitud roheline sibul. Serveeri kas riisi, kartuli või salatiga. Saad sobiva koguse ca kuuele.






Hea tuju reegel number #2 – Hea muusika!
..ja pigem olgu see vali! Hahaaa… Kuulan muusikat seinast seina, ent selle suve lemmikud on vaieldamatult olnud erinevad miksid. YouTube Search´is on  – Psycho Trance (Psychedelic trance), Monstercat, “Best of EDM” (Electro House & Festival music),  Ambient Chillout ja “We love the 90s” ning mõnus on neid läbi telefoni äpi suurest kõlarist kuulata. Samuti meeldib aina rohkem Eesti muusika, sest veedame palju aega koos Marie ja Raidoga ning Raido on lihtsalt parim karaoke laulja Eestis. Reaalselt!!! See, kuidas ta Eesti bände järgi teeb, on lihtsalt nii mega ilus ja võimas! Kahju kohe, et see tal vaid hobi, mitte töö. Seda enam tänan õnne, et saan seda kõike tasuta ja tihti nautida! Ostsime suvel JBL Partybox 310 ja mikrofoni, ent uskuge, et suht kiirelt tunnete, et ka see pole piisavalt vali ning piisab juba ka poole nõgemast kõllist, et naabrid välja vihastada 😀 Seega… meie tänud rahulikele ja samuti elu nautivatele naabritele, kes seni pole veel uksele koputama tulnud ning sellegi poolest märge to-do listi – leia veelgi privaatsem krunt, kus sa eales ei pea muretsema, mis naaber mõtleb! Minu unistus on elada/omada koduna minimaalselt ca 10-20 ha maad (maad äride all võivad olla muidugi rohkem aga pean silmas just oma elamiseks-koduks), kus on privaatsust nii, et lähim naaber on piisavalt kaugel, et öörahu tingimused kedagi ei morjenda. OMG! I love to dream! Mulle nii meeldib unistada ja tulevikku planeerida! Sellise krundi omamine ei nõua mitte ainult palju raha vaid ka palju aega, vabadust ning passiivset sissetulekut – kui sul on kaks last, keda on vaja koolitada ja erinevatesse ringidesse vedada, siis see on vaid ilus roosa unistus! 🙂 Armastan lapsi väga, ent lapsed röövivad nii megalt aega ja võimalusi, et see on peaaegu hirmuäratav.

LAPSED ON KAHTLEMATA ÜKS KÕIGE SUUREM ÕNN JA SAAVUTUS MEIE ELUS… AGA KA KAHTLUSTETA SUURIM LUKSUS JA KULU, MIDA IIAL OMADA VÕIME! FAKT!

Kingime endale hetki, mis on täis muusikat, valjut muusikat, hetki, mis lubavad unistada ja unustada ja on vaid meile! Ainult meile! Meie täiskasvanud, me vajame seda!

Hea tuju reegel number #3 – ühiselt veedetud aeg – koostegemine!

Kas kasvatada kuusehekk välja või pügada? Ma kaua vaagisin seda küsimust. Kuna meil oli kuusehekk aastaid hooldamata, siis mõtlesin, et äkki kasvataks kuused üldse välja (laseks täitsa pikaks kasvada) aga otsustasime siiski pügada. Samuti otsustasime, et teeme elu kergemaks ning võtame välja umbrohuna paljuneva Astelpaju istanduse ning mitmed vanad puud. Meil oli  ca 100+ täiskasvanud astelpaju, iseenesest väärikas istandus aga astelpajud paljunevad nagu sirelgi.. lõpuks iga lähedal olev mullalapp on neid täis. Võtsime üles kogu astelpaju istanduse + mitmed suured vanad puud. Kohe aia väravas oli kaks vana jalakat, mis mõlemad põdesid mingit haigust, ka need said välja võetud. Seega, sellel aastal sai korralikult puid maha võetud ja välja juuritud. Juurimine oli päris keeruline. Väiksemate puudega oli lihtne, aga suuremate puudega nägime päris palju vaeva.. kuni selleni välja, et püüdsime neid autoga väja tõmmata (vaata videot!).. hahaa. Lõpuks aitas põletamine…

Milliseid tööriistu kasutada?? Meil oli vanast ajast üks juhtmega Metabo saag ning hiljem ostetud akuga Makita saag. Kindlasti on mugavam kasutada akuga tööriistu. Makita saega sai maha lõigatud kuuseheki tugevamad väljakasvanud otsad ning Raido ajas Metabo´ga külgi ja kuuseheki pealseid. Juhe tegi töö keeruliseks. Mugavam on teha tööd tööriistadega, millel juhtet pole.

Õhtul põletasime oksi, mängisime noolemägu ning sõime ise küpsetatud kodust pizzat ja minu tehtud maailma parimat vahukooretorti! Elu on imeline, kui sul on nii toredad sõbrad! Mul on mega lahedad õed! Ja Allan, ma armastan Sind nii väga! 🙂











Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks
Helena-Reet: Tartus ERM´is käik, mehed ajasid end kiilaks + ülestunnistus: Jah, mul on uus mees!
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!
Helena-Reet: Kuldne võtmekimp, millega avanevad taevaväravad; eilsed askeldused aias + mega hea KARULAUGUSALATI RETSEPT!
Helena-Reet: Emadepäev + Maikuu toimetused aias
Helena-Reet: Lag ba-Omer, Volbripäev, Teeme ära!, Loomaaias käik, “Pingviinipoeg Lolo seiklused” jpm. + nagu ikka mõnded mõnusad TOIDUJUTUD!
Helena-Reet: Kokkuvõte möödunud nädalatest + PALJU PILTE!