NordenBladet – Lastel algas koolivaheaeg (reedel oli lõpuaktus) ning seega lõppes üks lõputu sõidutamine Saku ja kesklinna vahet. Ärkame endiselt vara ning päevad on mõnusalt pikad. Ilmad on olnud erakordselt päikeselised ja ilusad ning seega oleme palju väljas aega veetnud. Kaks korda oleme jõudnud ka SPA´sse, sest koroonapiirangute ajal oli kõik kinni.

Neljapäeva hommikul tegelesin koos oma raamatupidajaga mitme firma raamatupidamisaruannetega ning õhtul oli meil pisike Murimäe küla jaanituli. Tegin ise + haarasin poest kaasa sinihallitusjuustuga täidetud shampinjone, värsket tomati-idu salatit hapukoorega, coleslaw salatit, mitu pakki mustika marinaadis liha, ketshupit ning magustoiduks mahlast martsipani kringlit ja viinamarju + A le Coq õlut. Lastele panime üles suure batuudi ning ise istusime mõnusalt küla lõkkeplatsil suures avatud telgis. Lobisesime lõputult ning sai ka kõvasti klatšitud, nii, et tagantjärele mõeldes kohe täitsa piinlik. 🥺😰 Ma klatšin tegeligult väga harva, nüüd täiskasvanu eas tegelikult pea üldse mitte. Usun, et inimeste hinged on maailma saadetud arenema ning sealjuures ka vigu tegema ning kui kedagi nö “taga räägin” või kellegi kohta halvasti ütlen, siis on pärast ALATI super halb tunne. Mis hindaja, kommenteerija või targutaja mina olen? Kes mina olen, et kedagi seljataga halvustan.. nagu endal vigu vähe oleks?! Kahjuks ei saa aga sõnu tagasi võtta, seetõttu jääb vaid kahetsus ning saadud õppetund. Aga mis meie külakesse puutub, siis meil on siin super lahe seltskond koos ja päris mõnus kohe, kui iga nädal mõni naabrinaine läbi lipsab, et kohvitada ja juttu rääkida.

Reedel oli mul teine vaktsineerimine (Astra Zeneca vaktsiiniga). Minu esimesest vaktsineerimisest ning selle mõjudest saate lugeda SIIT. Teine süst ei tekitanud mulle mitte ühtegi kõrvalnähtu – ei unisust, ei palavikku, ei valutavat käsivart – rääkimata suurematest kõrvalnähtudest. Nii et täitsa hea, et see nüüd tehtud ning saab ehk millalgi taas reisima. NordenBladet´iga seoses oleks juba ammu tarvis Soome ja Rootsi vahet käia ning ära ei üteks ka ühest mõnusast nädalalõpust Prantsuse rivieras.

(tänastest tegemistest loe peale pildigaleriid)






Täna ärkasime kella seitsme paiku. Kuna teadsin, et pärastlõunal hakkab sadama, siis seadsime sammud kohe õue. Aed on nii suur, et seda pole vaat et õige aiaks nimetada – pigem aiamaaks. Siin on kõike – on väike metsatukk, siis riba aasa ning lõputud aiasopid. Imeline! Tõeline luksus on elada maal ja omada suurt krunti. Aga loomulikult vajab see kõik tööd ning aeda võib kaduda kogu su vaba aeg. Mina võtan seda kui trenni ja hobi, mulle meeldib loodusega “rääkida” ja looduses viibida, taimi imetleda ja poputada. Sooja ilmaga ma alati pritsin neid veega ja ise muhelen, et neil on nüüd mõnus… hahahaaa. Ok, see selleks. Täna sai meil trimmerdatud, niidetud, rohitud ja väetatud üks aianurk ning kompostihunnik hargiga läbi segatud. Lisasime kompostile esmakordselt ka Biolan´i lämmastikku, fosforit ja kaaliumi sisaldavat kompostiäratajat – see peaks kiirendama kõdunemisprotsessi ja parandama kompostmulla viljakust. No loodame, sest meie kompostihunnik on ca 3x5m suur! Sinna peale tahaks rajada hoopis mõnusa hiigelsuure lavendlipeenra!

Aiatööd tehtud, läksime pessu ning siis broneerisime Keilas asuvas ameerikapärases kogupererestoranis “Legends Diner” (Paldiski maantee 32a, Keila, 76606 Harju maakond) laua ning läksime sinna nö kaks ühes ( hilist lõunasööki ja/või varajast õhtusööki) nautima. Väga meeldiv ja tore teenindaja sattus ning toit oli nagu ikka suurepärane! Mina võtsin eelroaks “Käsitöö juustupallid majakastmega” ning põhiroaks “Blue Cheese Chicken Steak” (Kanafilee, grillitud ananass ja köögiviljad, bataadi friikartulid, sinihallitusjuustukaste) ning magustoiduks kuuma Caife Gaelach (Iiri kohvi) suhkru, Iiri viski ja rõõsa koorega. Julgen soovitada ka sealseid ribisid “Grilled Ribs” (Grillribi, coleslaw salat, rukola, steakhouse friikartulid, suitsumajonees) ning jäätisekokteile! Minu laste lemmik on sealne maasika-vaarika jäätisekokteil.

Kallistan!








Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!
Helena-Reet: Kuldne võtmekimp, millega avanevad taevaväravad; eilsed askeldused aias + mega hea KARULAUGUSALATI RETSEPT!
Helena-Reet: Emadepäev + Maikuu toimetused aias
Helena-Reet: Lag ba-Omer, Volbripäev, Teeme ära!, Loomaaias käik, “Pingviinipoeg Lolo seiklused” jpm. + nagu ikka mõnded mõnusad TOIDUJUTUD!
Helena-Reet: Kokkuvõte möödunud nädalatest + PALJU PILTE!