NordenBladet – Elu maal tiksub hoopis teises rütmis kui linnas. Kõik jõuab tehtud, ent kiiret ning rabistamist pole. Rahulik hommik rikkaliku hommikusöögiga on eduka, rõõmsa ning tegusa päeva alus. Kiirustamata veedetud hommik garanteerib heaolu terveks päevaks! Just sellepärast ongi ka NordenBladet´i peamissiooniks kultuuripärandi säilitamise, tugevdamise ja edasikandmise kõrval maa elu elavdamine ning meie kauni looduse väärtustamine. Soodustame ja julgustame maale kolimist ning kutsume kõiki üles kodumaist toodangut tarbima! Kel huvi, siis NordenBladet´i missiooni lahkasin pikemalt oma 2018 aasta blogis SIIN.

Aga tagasi tänase hommiku juurde! Kellele röstitud sepik, kellele kaerahelbepuder, kellele smuuti. Estella Elisheva on suur smuutide sõber. Hiljuti avastas ta uue gluteenivaba mustika-vanilje maitselise proteiinipulbri “Fast Whey80“, millest nüüd armastab kosutavaid tervisejooke teha. Vadakuvalk pidi toetama lihaste kasvu ja kaitsma luustikku. Segame seda lisaks oma aias kasvatatud marjadele (hetkel veel eelmisest aastast varutud vaarikad, maasikad, punased ja valged sõstrad, astelpaju, mustsõstrad) ning metsa alt kogutud pohladele, jõhvikatele ja mustikatele. Loomulikult käib hea smuuti sisse ka kõiksugu hea roheline kraam (beebispinat, basiilik, jne). Estella Elisheva on viimaste aastate jooksul katsetanud ja välja mõelnud nii palju erinevaid smuuti jookide ja bowl´ide retsepte, et nendest võiks raamatu teha!

(blogi jätkub mitmes osas ka pildigaleriide vahel)



 

Koolid saavad selle nädalaga läbi, reedel (11.juunil) on mõlemal tütrel lõpuaktus. Estella Elisheva (15) lõpetab venekeelse õppekeelega Tallinna Juudi koolis kaheksanda klassi ja Ivanka Shoshana (13) Tallinna Tondi Kooli erivajadustega õpilaste erikoolis kuuenda klassi. Täna oli Ivankaga ka selle kooliaasta viimane saviring. Käin temaga Saku mõisas Hedwig Seaver´i juures privaatses üks-ühele keraamikatunnis, sest tavaringis temaga käia on keeruline (võimatu). Autist vajab nö “sujuvat graafikut”, sest kõik päevad pole vennad ning ei tea päris täpselt kunagi, mis tujuga hommikul ärkamine on. Seega eratunnid on väga head ja arendavad!


Saviga tegelemine on meil Ivankaga mõlemal suur hobi ja meeldiv ühtistegevus ning meie oma valmistatud nõud on meil ka igapäevaselt kodus kasutuses. Luksus, mida naudime iga päev! Super! Meie viimane ühistöö on rohelise-sinise kirju sirelitega toidunõude komplekt “Ivanka”. Ivanka tegi ja värvis nõud (taldrikud ja kausid) ning mina lisasin sirelipildid. Kahe küünlahoidjaga sama seeria kausid on minu looming. Panen mõned pildid ka siia ning natuke tegin samast kollektsioonist juttu ka SIIN blogis! See on muuseas ka üks mitmest meie kollektsioonist, mis jõuab peagi Eesti Rahva Muuseumi näitusele! Jaaaa… näpistage mind, ma ise ka siiani ei usu, et meil ERM´is päris oma näitus tuleb! Seega minu jaoks on see käsitööna valminud nõudekomplekt toppelt hinnaline ja väärtuslik!

 

 

Mis veel? Vahetasime vana päevinäinud ent siiani veel töötava murutraktori Green Cut uue vastu. Aitäh hea sõber, oled olnud meil aias abimees aastaid, lähed nüüd 75 EUR eest uutesse kätesse, kes sind paremini parandada ja poputada mõistavad. Asemele sai soetatud MTD SMART RG 145 tuttuus traktor (hind 1699.-EUR), mille tellisime Bauhof´ist ning mis täna kohale jõudis. Võtsin kohe ka hunniku aiamaa musta mulda ning imekombel läks tellimuse traspordi hind hoopis soodsamaks. Niitsin ka käsitsi täna natuke (tegin aiaesise korda) ning siis asusin lõunasööki valmistama.






Igaühe loodushoid (Keskkonnaamet)

 

Lõunasöögiks tegin värskeid koorega kartuleid, Rakvere kodusest hakklihast hakklihakaste tomatipüreega ning värske kurgi-tomati-lehtsalati salati hapukoorega. Maitses suurepäraselt ning eriti veel seetõttu, et sai serveeritud meie käsitööna valminud savinõude komplekti “Ivanka” taldrikutelt. Kuna Estella Elisheva hakkliha ei tahtnud, siis temale tegin eraldi värske wrap-võileiva. Täna jõudis meil postkasti ka Coop´i ajakiri HETK, mis oli seekord pühendatud Hiiumaale (või noh väga Hiiumaa keskne), aga siiski väga mõnus lugemine. Häid artikleid oli kohe palju, tooksin välja mõned (oma kaks lemmikut): Gerli Ramler´i “Vana maja vajab remonti. Kust alustada?” ja Irmeli Karja “Niita või mitte? Ja kui palju?”. Mõlemad puudutasid mind isiklikutl.. mulle meeldib nokitseda ja parandada, vanu asju taastada ning hea tunne oli lugeda, et kõik Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kuke soovitused ja näpunäited looduliku elurikkuse säilitamiseks on meil aias mitmekordselt täidetud. 🙂

Nüüd ootab mind ees paar tundi kodust kontoritööd ja õhtuks lubasin Ivankale, et teen pannkooke vaarika moosiga!
Toredat nädala jätku teile! Kallistan!



Loe ka teisi minu hiljutisi blogipostitusi:

Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!
Helena-Reet: Kuldne võtmekimp, millega avanevad taevaväravad; eilsed askeldused aias + mega hea KARULAUGUSALATI RETSEPT!
Helena-Reet: Emadepäev + Maikuu toimetused aias
Helena-Reet: Lag ba-Omer, Volbripäev, Teeme ära!, Loomaaias käik, “Pingviinipoeg Lolo seiklused” jpm. + nagu ikka mõnded mõnusad TOIDUJUTUD!
Helena-Reet: Kokkuvõte möödunud nädalatest + PALJU PILTE!