NordenBladet – Täna magasime kaua – poole kümneni. Hommikusöök söödud (täna röstsai juustu, vorsti, salatilehe, tomati ning basiilikuga + kohv ning tükike eile valmistatud imemaitsvat küpsisetorti) läksin jalutama. Ilm oli tuuline ja väga pikalt õues olema ei kippunud, siis koristasin natuke ning nüüd otsustasin, et võtan aega blogimiseks. Kaks viimast nädalat oleme tegelnud aktiivselt koduga või õigemini kodudega. Meil on neid mitu. Kohe kõigest lähemalt peale meie hommikusöögipilte.

 


Kõigepealt lastest. Plaan on teha nende tubades remonti (tahaks värvida kõik seinad valgeks) ning vahetada välja mööbli ning lambid. Olen tüdinud sellest “männikäbi” tapeedist ning vanadest punastest diivanitest (vaata pilte SIIT). Samuti tahaks välja vahetada osad kardinad ning enamus maalid. Olen nüüd ise koos Ivanka Shoshanaga nii palju maalinud, et eelistan seintel näha meie tehtud maale. Loodetavasti saab remondiga ühele poole paari nädala jooksul, sest kavatsen remonti ISE TEHA! Vot nii vinge naine olen, hahaaa 😀

Lastel on koolid täies hoos. Minu tütred on mõlemad üks kord vaktsineeritud (kirjutasin laste vaktsineermisest pikemalt SIIN), ning teise vaktsiini saavad nüüd 30. oktoobril. Ivanka Shoshana´l on sellel aastal eriti tihe programm. Kuna tema koolis (Tallinna Tondi Koolis) pakutakse sellest aastast väga palju erinevaid huviringe, siis igaks päevaks talle peale tunde midagi ka vaatasime. Nüüd käib ta lisaks koolivälisele personaalsele saviringile (kus ta käib juba aastaid), ujumisele ja ratsutamisele ka pärimusmuusikaringis, vabastavas tantsus, meisterdamises ja peotantsus. Täitsa tugev koormus. Kodus harjutan temaga matemaatikat – kahekümne piires tuleb arvutamine näppude abiga juba täitsa hästi välja. Kurvastav on aga see, et (Rispolept 1 mg) annust oleme pidanud veel suurendama. Kui alguses sai veerand tabletti ning märtsis juba hommikul ja õhtul veerand (kuidas mõjub autistist lapsele koduõpe ja kuidas mõjutab meie elu tema puberteet, saad lugeda SIIT), siis täna anname hommikul ja õhtul pool tabletti. Algul väga kartsin igasugu rohtusid, aga täna olen seisukohal, et need tegelikult ravivad ja teevad head. Ei pea tundma ennast halvasti lapsele rohtu andes (kuigi jah, olgem ausad, see ei ole kerge)… ent ainult loodusravi, rahulik keskkond ja head sõnad siin ei aita… nii väga kui ka ei sooviks seda.

Estella Elisheva on endiselt pühendunud viiulile (sellel nädalal oli kaks esinemist ning peagi tuleb taas suur konkurss) ja jalgpallile. Mina kuulen kaunist viiulimängu pea iga päev kodus. Ka Ivanka armastab muusikat ning kuna meil on kõvasti igasugust muusika-stuffi kodus (klaver, viiul, sündid, trummid, muusika workstation jne), siis istub ka tema tihti näiteks sündi taha, paneb klapid pähe ning miksib muusikat kokku. How cool is that?

Estella kandideeris sellel nädalal ka AIS (American Councils for International Education) programmi kaudu Ameerikasse vahetusõpilaseks. Eks näis, mis sellest saab. Huvilisi on väga palju ning konkurss väga tihe. Esimeses voorus tuli täita paar ankeeti ning kirjutada kaks kuni 300 sõnalist esseed.

 



Nüüd minu toimetuste juurde. Oleme Allaniga palju aias möllanud ning maja ja korteri remondiplaane teinud. Ostsime kaks uut lahedat tööriista – Kärcher K 7 PREMIUM SMART CONTROL survepesuri (maksis ca 450.- EUR) ning Makita lehepuhuri (hind ca 270.- EUR).

Kohe räägin nende plussidest ja miinustest! Kõigepealt survepesur. No viis pluss, reaalselt. Sellega saab nii palju erinevaid töid teha – alustates auto pesemisest, lõpetades maja katuse puhastamisega. Meie lõime läikima vana paekivitee ning eemaldasime mängleva kergusega sambla kividelt. Lisaks võtsime maha ka vana värvi vanadelt toolidelt jne. See on reaalselt multifunktsionaalne tööriist. Soovitan!



Lehepuhuri osas olen skeptilisem, aga pean ütlema, et väga pikalt me seda ka ei testinud (veel). Kohtadest, kus rehaga on raskem ligi pääseda (põõsad, lillepeenrad jne) on puhuriga mõnusam, ent suure rehaga riisudes saab pea sama kiirelt või kiireminigi lehed riisutud. Miinuseks on kindlasti aku (18V 6AH Makita aku), mis väga kaua vastu ei pea. Kes puhurit kasutada soovib, sellel maksab kindlasti varuda mitu akut. Lisaks oma suuruse tõttu, on see pigem meeste kui naiste tööriist. Meil on suur aed ja lehti mega palju. Seega tööd jätkub nii rehale, puhurle kui lastele.. Koos teha on aga super fun! Värske õhk ja trenn oma aias on parim! Meil on välja kujunenud ka oma nipid.. Näiteks käruga (kärudega) me lehti ei veagi, sest see oleks kilplase töö. Riisume lehed suure kile peale kokku ja siis lohistame kompostihunnikusse. Nii saab kiirelt kõik puhtaks!







Praeguseks kõik! Tegin just lõunasöögi (keedetud bataat, hakklihakaste, tomatisalat ja magus lehtsalat hapukoorega) ja hakkame sööma. Varsti tulevad meile külalised ning õhtul lähme Viru Hotelli kabareeõhtule “Creme de la Creme”.

Kallistan! 🙂

Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: Näituse “Meie kodune nõiaköök” mahavõtmine ERM´is ja külastajate vahel E&S TOODETE LOOSIMINE!
Helena-Reet: 22. kuupäev – VAAT SEE ON ÜKS TORE päev igal kuul!
Helena-Reet: Laste vaktsineerimine, Teletorni külastus, Pirital restoranis, Kuusalus Jõekääru talus forelli püüdmas jpm huvitavat!
Helena-Reet: Mis see oli, mis minuga juhtus?
Helena-Reet: Meie elu maal ehk Kardashianid Eesti moodi.. või mis iganes + Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad särtsakas kastmes
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks
Helena-Reet: Tartus ERM´is käik, mehed ajasid end kiilaks + ülestunnistus: Jah, mul on uus mees!
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!