NordenBladet – Meil oli fantastiline nädalavahetus. Reedel (22.oktoobril) täitus meil Allaniga poolteist aastat tutvumisest. Oodi meie armastusele saate lugeda SIIT 🙂 Ärkasin imelise vaatega – kolm hirvekest sõid magamistoa akna all õunapuu alt õunu! Nii romantiline! Omada maja nii looduskaunis aga samas linnale lähedases kohas on mega blessing! Armastan loodust! Oi jah, ja tänases blogis on taaskord palju toidu-juttu ja toidu pilte… Tundub, et meie elu keerleb suuresti toidu ümber.

Hommikul serveerisin enda valmistatud pistaatsia halvaaga maasika-vahukoore torti, mille seekord tegin uue enda väljamõedud retsepti järgi! Yumm, see oli vist parim tort, mis ma siiani teinud olen…  ja torte olen ma teinud mustmiljon! Mulle meeldib suhte nimel pingutada. Olen veendunud, et suhet tuleb hoida, partnerit austada, kodusoojust teadlikult kasvatada. Tahan, et kodus oleks alati väga meeldiv ja sõbralik õhkkond, heaolu tunne ning kõik tunneksid end õnnelikult, turvaliselt ja hästi. Rääkides toitudest, siis pean tunnistama, et need kukuvad mul tõesti peaaegu alati erakordselt head välja (enda kiitmine pole ilus, tean!). Ma pole kunagi kokakunsti õppinud, aga siin tuleb appi loovus ja hea kõhutunne. Oleks te mulle öelnud 10 aastat tagasi, et ma iga päev veedan tunde köögis ja seda vabatahtlikult, siis oleksin ma teid välja naernud. Täna aga tunnen, et ise tehtud toit on osa “kodu südamest” ning see on osaliselt ka viis oma armastust lähedastega jagada. Täna mõtlen isegi, et ma pole just väga kaugel kokaraamatu väljaandmisest. Kui ma juba ei tegeleks miljoni asjaga ja mul poleks miljon projekti pooleli, siis kaaluksin seda tõsiselt. Sõbrad alati uurivad, mida ja kuidas ma seekord küpsetan, kui nad külla tulevad.

Aga tagasi meie hommiku juurde! Nautisime hommikusööki, kraapisime oma Juubeliloto lotopileteid (võitsime 5 eurot ja miinusesse jäime 5.- euroga) ning siis hakkasime Pärnu poole sättima. Kuna eelmisel õhtul oli mega torm, siis reedene päikeseline ilm oli pigem üllatav. Estella Elisheva käis neljapäeval (selle jubeda tormiga) Viimsis jalgpalli mängimas ning täna on tulemus käes… aga sellest hiljem.









Pärnusse jõudes läksime kõigepealt Port Arturi kaubamajja (Hommiku 2, Pärnu 80010), et mulle uus ujumistrikoo osta. Lõpetasin shoppingu kolme uue trikooga. Hahaaa.. Seejärel läksime Steffani pizzarestorani (Nikolai 24, Pärnu 80011) lõunat sööma. Väga hubane-puhas-ilus atmosäär, hinnad pigem taskukohased, teenindus sõbralik ja hea ning toit väga maitsev. Väga mõnus koht, kindlalt soovitan!

Ning siis oligi aeg hotelli minna. Veetsime õhtu Viikng SPA sauna- ja veekeskuses ning kuna meil kõht oli hommiku- ja lõunasöögist täis, siis broneeritud õhtusöögi ütlesime ära. Veekeskus ja kogu hotell oli rahvast puupüsti täis. Ma ei saa aru tegelikult sellest, miks hotellid nii teevad. On kaks äärmust, kas pannakse koroona tõttu täiesti kinni või siis lastakse nii palju inimesi sisse kui mahub. Yakkk… mulle ausalt öeldes ei meeldi ja ma enam kuhugi SPA-sse nädalavahetusel ei kipu. Allaniga on küll igal pool koos lahe olla aga mulle selline “ülerahvastatus” ei istu. Edaspidi käin SPA-des pigem nädala sees, siis on rahvast vähem. Ah jaa… ning teate, kui teil on kaks teismelist last ning tahate vaheldust ja vaikust, siis soovitan kindlasti valida 18+ SPA (et ma seda soovitust ka ise järgiksin!!!) … Ma olen küll keskmisest suurem lastesõber aga viimasel ajal kohe üldse ei kannata väljapool kodu enam mingisugust tite-kisa või tiinekate-kräunumist 😀 See lause minu suust tähendab, et mul on tõsine DEPRESSIOON!

Aga noh… sellegi poolest ligunesime Viikingi veekeskuses korralikult ning veetsime toreda õhtu. Magama läksime suht vara, sest mul hakkas kurk valutama.










 

Laupäeval läksime lõunastama Pärnu südalinnas asuvasse Gruusia restorani Kolhethi (Kuninga 36, Pärnu 80014). Allan on oma Gruusia reisidest nii palju toredat rääkinud, lisaks vaatame TV3 sarja “Kethi emmega Gruusias” ning meile meeldis ka Kanal 2 saade “Kiired ja ilusad Gruusias”. Mul on tekkinud täiesti kinnisidee Gruusiat külastada ning võib-olla kogu perega olla Tbilisis lausa kuu aega. Miks? Oi, neid tegureid on palju. Kõigepealt loomulikult Allani “promotöö”, vaheldus, soojem ilm kui Eestis, soodsad hinnad, sõbralikud ent mitte pealetükkivad grusiinid, rahakotisõbralik ning väga maitsev gruusia köök, hea hinnaga normaalsed hotellid jne. Tundub ka turvaline riik. Lisaks mõtlesin, et teeks ühe jutiga ära ka kõik kallimad iluhooldused – näiteks üle keha epilatsioon maksab seal ca 30-50 eurot, Eestis aga 500-600 või rohkem. Not bad?!

Ok, aga kõik see teadmistepagas kaasas läksime õhinaga Pärnus asuvasse Gruusia restorani. Ma ütlen ausalt, et ma ei oskagi seda emotsiooni väga lahti seletada. Mees, kes laudu teenindas oli väga tore ja sõbralik – meie restoranis olemise ajal rääkis klientidega vabalt eesti-, vene-, soome- ja inglise keelt. Naeratas ja oli heatahtlik… Toidud maitsesid, portsionid olid hiiglaslikud, peakokk Manana Keburia tehtud Hatšapuri oli veits soolane aga maitses siiski väga hästi … aga koht vist ise oli natuke liiga sünge ja hinnad way too much kallid, I think. Tellisime kaks lihaga praadi (milles hunnik friikaid ning liha vaid mõtteline osa), Hatšapuri (Gruusia juustupiruka), tassi musta teed ning 2 Gruusia õlut. Lõunasöögi arve 50.- EUR. Pool Hatšapurit pakkisime kaasa. Ma tõesti ei tea, kas me oleme liiga vaesed või oli hind siiski liiga kõrge… igal-juhul oli selline tunne, et nagu meeldis ja ei meeldinud ka. Kõik nagu oli peaaegu ok, aga samas siiski selle raha eest oleks oodanud midagi rohkemat.



Mis siis veel?

Kirjutasin juba SIIN, et minu noorem tütar Ivanka Shoshana (13) on tohutu The Loud House fänn. Ta tuleb pidevalt minu juurde ja laseb mul joonistatud must-valgetest videodest pilte välja printida, mida ta värvida saaks. Otsustasin, et ostan talle läbi Amazoni The Loud House värviraamatuid. Neid oli palju ja ma tellisin neid lausa seitse tükki – kokku 72.12 EUR eest. Kahjuks esimest pakki kätte saades tõdesin, et raamatute esikaaned on küll erinevad, aga paljud pildid sees korduvad… not fun at all!  Neli esimest raamatut saabusid juba ja andsin Ivankale kaks korraga kätte! Ta hoidis neid esialgu mitu päeva, täna alles raatsis esimese pildi värvida.

Täna, esmaspäev saabus meile kõigile tõbiselt. Nohu, köha jne. Minu kurguvalu algas juba Pärnus. Ainult Ivanka on täiesti terve. Estella tõenäoliselt külmetas eelmisel nädalal trennis ja levitas pisikut meilegi. Otsustasin, et ei lase lapsi kodust välja enne, kui me kõik oleme päris terved. Lapsed on ühe korra vaktsineeritud (loe pikemalt laste vaktsineerimisest SIIT) ning 30. oktoobril saavad teise koroona vaktsiini. Mulle ei meeldi ei enda ega teiste eludega riskida ning pigem pooldan isolatsiooni. Ka poes käimise asemel tellisin toidud läbi e-selveri. Kusjuures läbi neti toidu tellimine (nii poest kui restoranidest) on meie peres aina enam moes. E-Selver ja näiteks Laagri Hiina köögi valmistoitu pakkuv Chopsticks on meil regulaarselt kasutuses.

Lastel on see nädal koolivaheaeg ning seetõttu pole väga hull, et siin veidi tõbised oleme. Vaheajaks meil suuri plaane pole – puhkame, loeme raamatuid, vaatame filme, oleme niisama… Estella Elisheva kandideeris Ameerikasse välisõpilaseks (loe SIIT) ja sai teise vooru! Jeeeee! Väga tihe konkurss on, loodame, et ta saab ka kolmandasse vooru ja siis aastaks vahetusõpilaseks minna. Hoiame pöialt!! Meil mõlemal Allaniga oli täna mitu töö-alast koosolekut ning nüüd Allan vaatab uudiseid, mina blogin ning pärast hakkame koos telekat vaatama. Plaan on vaadata BBC Earth “North America with Simon Reeve” ja “Mediterranean with Simon Reeve” 🙂

Järgmise blogini, kus juba teen juttu lastetoa remondist, depressioonist, trenniplaanidest ja paljust muust! Kallistan!



Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: See tunne, et unistad millestki erakordsest ja reaalsus on VEEL PAREM! + Netflixi sarjad Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru varietees revüüteater Starlight Cabaret kabareeõhtut “Creme de la Creme” nautimas + SUUR GALERII & VIDEO!
Helena-Reet: Kaks viimast nädalat oleme tegelnud aktiivselt koduga või õigemini kodudega + MUUD JUTTU!
Helena-Reet: Näituse “Meie kodune nõiaköök” mahavõtmine ERM´is ja külastajate vahel E&S TOODETE LOOSIMINE!
Helena-Reet: 22. kuupäev – VAAT SEE ON ÜKS TORE päev igal kuul!
Helena-Reet: Laste vaktsineerimine, Teletorni külastus, Pirital restoranis, Kuusalus Jõekääru talus forelli püüdmas jpm huvitavat!
Helena-Reet: Mis see oli, mis minuga juhtus?
Helena-Reet: Meie elu maal ehk Kardashianid Eesti moodi.. või mis iganes + Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad särtsakas kastmes
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks
Helena-Reet: Tartus ERM´is käik, mehed ajasid end kiilaks + ülestunnistus: Jah, mul on uus mees!
Helena-Reet: Küla jaanituli, teine koroonavaktsiin, aiatööd ning mõnus laupäevaõhtu Keilas restoranis Legends Diner + FOTOD!
Helena-Reet: Vadakuvalgust ja rahulikust päeva algusest, uuest murutraktorist, kollektsioon “Ivanka” ning veel tänasest päevast…
Helena-Reet: Suvi!!! Meie nädalavahetus + SUUR GALERII!
Helena-Reet: Hygge hommik, veidi reklaami meie E&S hitt-tootele, sulgpall ning tänane päev läbi SUURE PILDIGALERII!
Helena-Reet: Aiast inspireeritud maal “Lapsepõlv”, veel üks tarbijamäng, lunaraha eest saadav kingitus, mõnusad RMK puhkealad ning nädala suursündmus! + SUUR GALERII KÕIGEST!
Helena-Reet: Elisheva & Shoshana läbirääkimised Kaup24-ga, ajakirjandustellimused ja tarbijamängud
Helena-Reet: Ivanka Shoshana sünnipäev VOL2, muremõtted, uus elupuuhekk + põnevad külalised
Helena-Reet: Laste sünnipäev – toidumenüü, outfit ja galerii!
Helena-Reet: Vabadus ise oma aega planeerida on luksus, mida armastan üle kõige!