NordenBladet – Nädal möödus nagu niuhti. Märksõnadeks kodused toimetused, keraamika, lasteraamatu “Tema Kõrgeausu Hiir Esimene” kirjutamine-illustreerimine ning igapäevane artiklite tegemine ning koostöövõrgustike arendamine NordenBladet + OHMYGOSSIP lehtedel.

Reedel viisin esimese satsi töid (keraamikat) Eesti Rahva Muuseumi (ERM), kus meil tuleb koos tütarde Estella Elisheva ja Ivanka Shoshana´ga näitus “Meie kodune nõiaköök”. Selleks käib igapäevane ettevalmistus. Plaan on näituse ajaks valmis saada ka raamat “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene”. Väljakutsele annab tuure juurde see, et kavatsen kogu raamatu ise illustreerida ning seda natuke teisiti kui tavaliselt tehakse. Nimelt maalin akrüülmaalid, mis hiljem arvutisse tõmban.. Nii et valmib nii raamat kui ka ports originaalmaale. Kunstinäitus on mul üles ehitatud neljas jaos – keraamika, maalid, Elisheva & Shoshana käsitöökosmeetika ning ravimtaimed.

Esimene kord elus lähenesin ERM´ile tagant laadimisalalt, õigemini külje pealt. Tundsin end korraga nii tähtsana kui ka imetillukesena. Suured uksed, kust rekkaga saab kaupa sisse viia, ning siis mina oma dziibiga kus mõned kastid käsitööd. Tegelikult on see väga hea võrdlus – käsitöö ongi eksklusiivne, valmib kaua ning seda ei ole massiliselt. Pea pool esitlusele tulevatest keraamikatöödest transportisime juba Eesti Rahva Muuseumi lattu. Pidasime kohapeal ka väikese koosoleku, kus arutasime saali plaani – visandasin tahvlile oma praegused mõtted (neid tuleb veel lihvida ning esimesel võimalusel siis ERM´i saata, et sealne tiim saaks näituse “raami” üles ehitama hakata (seinu, vahelage, riiuleid jne).

Peale ERM´i läksime mu noorema õe Hanna-Liisa juurde, kes Tartus elab. Pidasime õhtul ta sünnipäeva – sõime, jõime, rääkisime maast ja ilmast,  näitusest, kinnisvarast, tulevikuplaanidest.. Ivanka joonistas terve õhtu ning käis vannis.  Magama jäime äkki juba 11-paiku… Lõpetasime õhtu kummeli-teega ning Legally Blonde (Arukas blondiin) filmiga, mida vaadates uni lihtsalt niitis jalust. Hahaa

(Peale galeriid blogi jätkub)






Nädalasse mahtus nagu alati ka palju küpsetamist, aga kõike lihtsalt ei jõua üles pildistada. Panen siia kahe päeva lõunasöökide pildid.

Lõunasöögi näide nr. 1
Ahjuliha (Rakvere mustikamarinaadis grill-liha) friikartuli või kinoaga. Kõrvale värske salat hapukoorega, riivitud peet ja/või maisitõrvikud.

Lõunasöögi näide nr. 2 (täna sõbrapäeval)
Tegin ahjus Bimar´i praetud ja kiirkülmutatud kartuli pannkooke ja Vici paneeritud kalapulki, mida serveerisin sibula ning hapukoorega. Magustoiduks vaarika-kohupiima kook vanilje kastme, mandlite ning puru-kattega.

Ilusat sõbrapäeva jätku kallid sõbrad ja blogi lugejad! ❤
Kallistan!






Loe ka minu varasemaid blogi postitusi
(kõik postitused on loetavad lisaks eesti keelele ka soome, rootsi ja inglise keeles!):

Helena-Reet: Cashflow + nimekiri “tehtud tööd” ja “lõbu”

Helena-Reet: FOTOBLOGI + RETSEPTID! Just selline näeb välja toidulaud, kui kaks tippkokka teid reede õhtut veetma kutsuvad!

Helena-Reet: Pärnus SPA-s ning igapäevased toimetused

Helena-Reet: ERM-i näituseks valmistumine (andke ka ideid!!!) + mõnusa koduse ahjuprae RETSEPT!

Helena-Reet: Nädalalõpp Viljandis

Helena-Reet: Uus soeng + super info! Hakkasin Tema Kõrgeausus Hiir Esimesest raamatut kirjutama!

Helena-Reet: Töö Elisheva & Shoshana brändiga

Helena-Reet: Ajakeskuse Wittenstein külastus Paide vallitornis ning pidu kohvikus Tainas Catering

Helena-Reet: Pool jaanuarit küll peagi läbi, aga siin teile tagantjärgi postitus aastavahetusest + GALERII!

Helena-Reet: Naised ei pea olema anorektilised vaid karismaga!

Helena-Reet: Hommik täis keraamikat ning kana bešamellkastmes!

Helena-Reet: Jõulud karantiinis (suur fotogalerii!!)

Helena-Reet: Koolivaheaeg, ManicTime, Family Guy, Muumitrollid, The Loud House maania ning lõpetuseks üks pühaderüüs praesibulaga kaelapraad

Helena-Reet: Podcastid, veebikoolitused ja inspiratsiooni kogumine, et uute ideede ja energiaga tõusta taas kui Fööniks tuhast!

Helena-Reet: SPA´s käik, muinasjutuline aianduskeskus ning imemaitsva ahjuroa RETSEPT!

Helena-Reet: Nädalavahetusest ning väärt mõte “Heade mõtete purgist!”

Helena-Reet: Hanuka pidulaud ning küünalde süütamine + RETSEPT: Toorjuustu- rabarberikook mandlitega

Helena-Reet: Mida sellel aastal lastele, sõpradele ja koostööpartneritele kingin

Helena-Reet: Ivanka kiri päkapikule ning kokkamispisikust

Helena-Reet: “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hakkab kuju võtma + GALERII!

Helena-Reet: Kas blogin “liiga tõsiselt”?

Helena-Reet: Minu uued terviserutiinid – liikumisest ja toidust

Helena-Reet: Kandideerime ERM´i “Oma näitus 2020” võistlusel ideega “Meie kodune nõiaköök”