NordenBladet – Täna ärkasin kell kaheksa ning läksin välja jalutama. Õues oli küll krõbedalt külm ent üle pika aja oli väga mõnus õues jalutada. Kass jalutas koos minuga – see oli nii lahe. Peale seda sõin hommikuputru ja jõin kohvi ning hakkasin savist nõusid tegema.

Tegin savist suure raske vaagna ning ühe nimelise kausi. Olen tegelikult väga palju savist nõusid (tasse, taldrikuid, kausse, vaagnaid, kandikuid, seebialuseid, ehetekarpe jne teinud), ent millegipärast ei ole neid üles pildistanud kui nad valmis on. Mõned pildid varasemalt valminud toodetest mul kuskil telefonis siiski on, need on enamasti nagu tänasedki samal päeval (kui savi veel märg on) pildistatud. Aga keraamika valmib ju samm-sammult (voolid savist, kuivatad, põletad ahjus, värvid, põletad uuesti ahjus). Pikk protsess. Nii ongi, et  hiljem juba unustan ning valmis asi läheb kohe kingituseks või need, mis eritellimusena tehtud, need saadan postiga ära ning endale ei jää isegi pilti mälestuseks. Mõtlesin, et seda mustrit peaksin kindlasti muutma – endal oleks hea hiljem vaadata mida teinud olen ning kui keegi näeb midagi, mis talle meeldib, siis on tal ka lihtsam kirjeldada, millist tellimust teha tahaks. Peaksingi regulaarselt blogides oma töid avaldama (nii siin blogis kui mu ElishevaShoshana.com lehe blogis). Aga tänased meisterdused siis siin.

(blogi jätkub peale pilte)

Natuke toidujuttu ka. Täna tegin lõunaks kartuliputru ning kana vanas heas bešamellkastmes. Nimetus on küll peen ja keeruline aga tegemine lihtne ja koostis soodne ning talupojalikult tagasihoidlik!

Bešamellkastme (lihtsa valge jahukastme) retsept:

Vaja on:
3-4 spl võid
2-3 spl jahu
u 500-700 ml piima
100 g hapukoort
maitsestamiseks soola (võib lisada ka ürte, riivida (muskaat)pähklit, piraid jne.)

Valmistamine:
Sulatage pannil/kastrulis või ning pruunistage kergelt selles jahu. Kallake juurde piim (võib eelnevalt ka soojendada). Segage hoolikalt kuni keema tõusmiseni, siis lisage hapukoor ja keetke minut või paar. Maitsestage. Kui te segamisel pole saavutanud kreemiat mikstuuri, võite alati võtta appi ka vana hea saumiksri. PS! Klassikalises bešamellkastmes hapukoort vist ei käi aga mina lisan alati… rammusam kaste maitseb alati paremini..haha.

Kui on soov teha kana bešamellkastmes (nagu minul allolevatel piltidel), siis kõigepealt praadige kana ning siis juba sinna otsa tehke kaste.

Nüüd hakkan trenni tegema (plaan vähemalt tund aega linti kõndida) ning siis on mul tarvis veel natuke tööd teha täna. Kui jõuan, blogin õhtul ka veel, kui ei, siis kaunist õhtut ning homseni!
Kallistan!


 


Loe ka minu varasemaid blogipostitusi:

Helena-Reet: Jõulud karantiinis (suur fotogalerii!!)

Helena-Reet: Koolivaheaeg, ManicTime, Family Guy, Muumitrollid, The Loud House maania ning lõpetuseks üks pühaderüüs praesibulaga kaelapraad

Helena-Reet: Podcastid, veebikoolitused ja inspiratsiooni kogumine, et uute ideede ja energiaga tõusta taas kui Fööniks tuhast!

Helena-Reet: SPA´s käik, muinasjutuline aianduskeskus ning imemaitsva ahjuroa RETSEPT!

Helena-Reet: Nädalavahetusest ning väärt mõte “Heade mõtete purgist!”

Helena-Reet: Hanuka pidulaud ning küünalde süütamine + RETSEPT: Toorjuustu- rabarberikook mandlitega

Helena-Reet: Mida sellel aastal lastele, sõpradele ja koostööpartneritele kingin

Helena-Reet: Ivanka kiri päkapikule ning kokkamispisikust

Helena-Reet: “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hakkab kuju võtma + GALERII!

Helena-Reet: Kas blogin “liiga tõsiselt”?

Helena-Reet: Minu uued terviserutiinid – liikumisest ja toidust

Helena-Reet: Kandideerime ERM´i “Oma näitus 2020” võistlusel ideega “Meie kodune nõiaköök”