NordenBladet – Eelmisesse nädalasse mahtus päris paras ports tegevusi – palju koduseid toimetusi, minu ja Ivanka Shoshana saviring, lasteraamatu “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” kirjutamine (esimene peatükk on valmis!), töö NordenBladet´iga ning alustasin oma ERM´is (Eesti Rahva Muuseumis) tuleva näituse tarvis plakati kavandamist. Ma ei ole kunagi täpselt aega võtnud, aga sellest ajast kui loobusin koduabilistest, kulub kodustele toimetustele (koristamine, riiete sorteerimine ja pesemine, kütmine, lumelükkamine, toiduvalmistamine, nõudepesemine, laste kooli ja ringidesse sõidutamine jne.) mul igapäevaselt minimaalselt ca 3-5 tundi… Suvisel ajal, kui toimetan ka peenramaal ja kasvuhoones ning muruniitmine mängu tuleb, siis veelgi kauem.

Ühtpidi on see nii tore – mulle meeldib kõike  ise teha ja toimetada (naisena olengi kodu hing ja süda), aga teistpidi tunnen end vahel pigem “koristaja, autojuhi ja abitöölisena” kui ärinaise, kunstniku ja ajakirjanikuna. Meediakanalid – kuuekeelse NordenBladet´i ja selle alla kuuluvate OHMYGOSSIP meelelahutusveebide toimetamine nõuab ekstreemselt palju aega ja pühendumist, Elisheva & Shoshana bränd vajab arendamist, ning maalimine, keraamika ning raamatu kirjutamine nõuavad oma aja. Uuuhhh… jaaaaa… vahel ei saa ise ka aru, kuidas aastaid sellise töökoormuse ja pingega elada olen suutnud. Vahel viskab üle, aga enamasti naudin kiiret elutempot ning seda, et miljon asja on korraga töös. Kuigi jah, kui päris aus olla, siis töö-alaselt olen nüüd koroona ajal tempot kõvasti maha võtnud ning kui endine töögraafik peaks taastuma (tihe reisimine, messid, koolitused, koosolekud jne), siis oleks mõistlik taas välist abi kasutada.

Kolmapäeval käisin väikesel lõikusel (mul on nikliallergia ning särgi lukk või midagi ärritas keha nii üles, et vajasin kohest lõikust). Pealtnäha midagi hullu enam pole, võtan praegu põletiku alandamiseks kaks korda päevas Duracef´i ning haavale pean Braunovidon´i peale määrima.  Ema ja isa võtsid Ivanka Shoshana nädalalõpuks enda juurde ning otsustasin vahelduseks Viljandisse sõita. Estella Elisheva oli väga rõõmus, et sai üksi koju jääda… hahaa.



Peale rahulikku, pikka ja mõnusat hommikusööki startisin läbi Rapla ning Türi Viljandi poole. Mulle meeldivad antiigipoed, leian pea alati midagi, mida osta (olgu see vana sepistatud küünlajalg, malmkauss, käsitsi tikitud laudlina, vana lauahõbe või karafin). I just looove to buy all kind of old shit 😀 Raplas on mõnus antiigipood “Jaama Vanavara” (aadress: Viljandi maantee 89) ning Türil keskväljaku juures olevalt ringteelt mööda Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteed ca kolmas maja Viljandi poole sõites on lahe second hand pood (kõige viimane ruum on lahe, kus on vanad linikud ja nõud). Nendes käidud, tegin väikse kohvipeatuse Türi Krahv Drakula pubis ning siis sõitsin Viljandisse. Viljandis meeldib mulle Sõbralt Sõbrale pood (Kauba 4). Sealt leian pea alati mõne laheda puidust kausi või vasest nõu. Ning Viljandis käin kohustuslikus korras alati ka Amrita Cafe´s (Tallinna mnt 29a), kus on lihtsalt maailma parimad pizzad! (alloleval pildil vasakul Türi Krahv Drakula pubi ning paremal Viljandi Amrita kohvik).

Peale seda parkisin auto ära ja viisin asjad Grand Hotell Viljandi (EVE Hotelli). Viljandis on kõikjal tasuta parkimine… eriti lahe, olin selle juba vahepeal unustanud! Hotellitoa aknast avanes vaade Tartu tänava esisele pargile ning kõrvale jääb kohe ilus Lossi tänav. Mulle meeldib Viljandi vanalinn, ent huvitaval kombel kohalikud seda ei fänna. Kohalikud eelistavad pigem linnaäärseid kohti, kus pole turiste ja on mugav parkida. Praegu kesklinnas olukord eriti hull – iga teine pood ja kohvik on uksed sulgenud 🙁 Reedel oli mul kesklinnas päeval paar kohtumist ent ülejäänud aeg oli kõik vaba ning kasutasin seda lihtsalt jalutamiseks ning ümbruse nautimiseks. Käisin ka Posti tänaval asuvat skulptor Mati Karmin´i tehtud kurikuulsat Jaak Joaka kuju vaatamas, lugesin Sakalat ning õhtul rebisin hotelli ligidalt Coop´ist shampanja hotelli kaasa ning elu tundus  täitsa lill!

PS! Viljandis rahulikult aega veetes sündis mul peas ka hää uus äriidee, mis tundus muuseas sama hea ka järgmisel hommikul!! Olen üks lõputu ideede generaator, ei saa sinna midagi parata! Heh… nii et tuleb vist oma todo listi veel pikemaks teha?!! 🙂

Järgmise korrani! Kallistan!









Loe ka minu eelnevaid blogi postitusi
(kõik postitused on loetavad nii eesti, soome, rootsi kui inglise keeles!):

Helena-Reet: Uus soeng + super info! Hakkasin Tema Kõrgeausus Hiir Esimesest raamatut kirjutama!

Helena-Reet: Töö Elisheva & Shoshana brändiga

Helena-Reet: Ajakeskuse Wittenstein külastus Paide vallitornis ning pidu kohvikus Tainas Catering

Helena-Reet: Pool jaanuarit küll peagi läbi, aga siin teile tagantjärgi postitus aastavahetusest + GALERII!

Helena-Reet: Naised ei pea olema anorektilised vaid karismaga!

Helena-Reet: Hommik täis keraamikat ning kana bešamellkastmes!

Helena-Reet: Jõulud karantiinis (suur fotogalerii!!)

Helena-Reet: Koolivaheaeg, ManicTime, Family Guy, Muumitrollid, The Loud House maania ning lõpetuseks üks pühaderüüs praesibulaga kaelapraad

Helena-Reet: Podcastid, veebikoolitused ja inspiratsiooni kogumine, et uute ideede ja energiaga tõusta taas kui Fööniks tuhast!

Helena-Reet: SPA´s käik, muinasjutuline aianduskeskus ning imemaitsva ahjuroa RETSEPT!

Helena-Reet: Nädalavahetusest ning väärt mõte “Heade mõtete purgist!”

Helena-Reet: Hanuka pidulaud ning küünalde süütamine + RETSEPT: Toorjuustu- rabarberikook mandlitega

Helena-Reet: Mida sellel aastal lastele, sõpradele ja koostööpartneritele kingin

Helena-Reet: Ivanka kiri päkapikule ning kokkamispisikust

Helena-Reet: “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hakkab kuju võtma + GALERII!

Helena-Reet: Kas blogin “liiga tõsiselt”?

Helena-Reet: Minu uued terviserutiinid – liikumisest ja toidust

Helena-Reet: Kandideerime ERM´i “Oma näitus 2020” võistlusel ideega “Meie kodune nõiaköök”