NordenBladet – Nädalavahetus möödus küpsetamise ja maitsvate söökide nautimise tähe all. Reedel tegin maitsvat vokirooga ning sõime neljapäeval valmistatud toorjuustu-rabarberikooki mandlitega. Kõrvale tegin imelise angervaksa tee (loomilukult enda korjatud ning kuivatatud taimedest). Felix´i Tomati-Tshilli kaste on mu uus lemmik, sobib imehästi nii värske salati kui sooja vokiroa kõrvale.

Mina teen enamasti vokirooga sügavkülmutatud köögiviljadest. Imehästi maitseb kui segada kokku Härmavili “Wokisegu” (400g pakis on porgand, mungoa idud, punane paprika, roheline hernes, mustad seened, porrulauk ja hernekaunad) ning Maahärra “Aasiapäraste vürtsidega köögiviljad praadimiseks” (400g pakk sisaldab põhimõtteliselt samu asju mis Wokisegu). Lihtne söök valmistamiseks, kui soovid madalat kalorsust (100g on ainult 33kcal) ning soovid, et toit valmiks kiirelt.



Nädalavahetuse menüüsse mahtus ka Tortilla-pizza. Selle tegemine on samuti imelihtne ja valmib sõna otseses mõttes paari minutiga. Põhjaks kasutasin Santa Maria “Tortilla Original” nisujahuleiba ning sellele ladusin seda mida parasjagu külmkapis oli: natuke Felixi tomatiketshupit, Rakvere traditsioonilist salaamit, ilma kivideta musti oliive, Sunfood´i marineeritud kurki, punast paprikat ja ohtralt riivjuustu. Maitsestasin aga värske oregano ning kuivatatud tilli ja tüümianiga. Kaheks minutiks mikrouuni ja voilaa ongi valmis. Njamm..



Pühapäeval oli maja külalisi täis ning selleks puhuks valmistasin lasanjet (Ivanka lemmiktoit hetkel), värsket salatit ning Napoleoni kooki. Katsin täiskasvanute laua kööki ning laste laua suurde tuppa. Imetore päev oli! Estella Elisheva mängis viiulil Telemann´i Fantaasia nr.4 esimese osa ning koostas suure põneva nelja osalise viktoriini, milles olid küsimused spordist, filmidest ja muusikast, loodusest ning üldistest teadmistest. Rääksime juttu, nautisime toitu, põletasime Hanuka küünlaid ning maiustasime.

Lõpetuseks aga üks hea mõte/tsitaat SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi “Heade mõtete purgist” mille eile õhtul tõmbasin: “Ära mine sinna, kuhu rada viib. Mine selle asemel sinna, kus rada ei ole ja saa teerajajaks!” Kas pole positiivne ja väärt mõte alustamaks uut tegusat nädalat?! Kallistan!














Loe ka minu varasemaid blogipostitusi:

Helena-Reet: Hanuka pidulaud ning küünalde süütamine + RETSEPT: Toorjuustu- rabarberikook mandlitega

Helena-Reet: Mida sellel aastal lastele, sõpradele ja koostööpartneritele kingin

Helena-Reet: Ivanka kiri päkapikule ning kokkamispisikust

Helena-Reet: “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hakkab kuju võtma + GALERII!

Helena-Reet: Kas blogin “liiga tõsiselt”?

Helena-Reet: Minu uued terviserutiinid – liikumisest ja toidust

Helena-Reet: Kandideerime ERM´i “Oma näitus 2020” võistlusel ideega “Meie kodune nõiaköök”