NordenBladet – Viimasel ajal lapsed varahommikul enam süüa ei taha, vahel söövad aga mitte alati, sest Ivanka Shoshana saab kolm korda koolis süüa ja Estella Elisheva kaks korda. Minule aga meeldib rahulikult päeva alustada ning sinna juurde kuulub alati kohvi (lemmik on Löfbergs Lila presskannukohv) ning siis kas puder (enamasti kaerahelbed või tatar kodujuustu ja keedetud riivpeediga) või siis teen võileibu (lemmik on lõhe röstsai avokaado, tilli ja oreganoga või siis seemneleib juustuga). Kui õhtul kooki või pirukat olen küpsetanud (mida juhtub päris tihti), siis ka see on hommikukohvi kõrval väärt kaup.

Küpsetan ja kokkan päris palju, alla tunni päevas ei veeda kunagi köögis, enamasti aga 1-2 tundi läheb ikka toidu tegemisks.  Ma armastan ilusti serveerida, minu jaoks on oluline, et nõud oleks kenad (kasutame minu enda tehtud savinõusid, Ivanka Shoshana tehtud komplekte või ostetud käsitöökeraamikat).  Lauda kattes meeldib mulle potid, küpsetusnõud või pannid kuuma aluse peale panna ning lauale tõsta, et hea mugav oleks süüa ning salvrätid on alati laual. Salvrätte meeldib mulle väga osta ja vahetada. Kombeks on saanud ka söögi üles pildistamine, ent postitamiseni (blogisse või Instagrami) jõuavad nad miskipärast harva, enamasti saadan neid hoopis õdedele läbi WhatsApp´i.










Kuna meie peame nii Hanukkat kui Jõule, siis on meil detsember üks suur kingituste ja kokkamise kuu. Eelmisel nädalal kirjutas Ivanka Shoshana päkapikkudele kirja, selgitamaks, mida ta sussi sisse soovib. Tema lemmikmaiustusteks on hetkel Oreo küpsised, Mesikäpa küpsised ja Marabou chocolate chip cookies (šokolaadiküpsised), väga armastab ta ka juustu popcorni. Sellel aastal ta avastas, et “päkapikk” oli maiustustekoti minu voodi alla jätnud ning kirjutas kavalalt, mida ta kõige rohkem soovib. Erinevad Kinder munad on ühed levinumad maiustused, mida talle päkapikk toob. Hommikul ta aga maiustada ei tohi, seega jääb muna koolipäeva lõppu ootama ning kui siis kodus ja soolane söök söödud, siis võib maiustada.

Tõstsin eelmisel nädalal ka Ivanka Shoshana toa taaskord ümber (ma mööbeldan ikka iga kuu, meeldib asju ümber tõsta) ning tegin maja kõrvale puuriida. Sellel aastal ostsin kuivatatud kuuske Puu24-st. Mõnded ütlevad, et see ajab vaiku aga mulle meeldib see imeline kuuse lõhn, mis peale kuusega kütmist tuppa tuleb. Leidsin Osta.ee´st soodsalt vinged vanaaegsed õmblusmasina jalad  ning ostsin Laagri Bauhofist sinna heleda spoonitud saepuruplaadi peale. Tulemuseks lahe isetehtud laud, kuhu asetasin kaks isetehtud keraamilist lillepotti lilledega ning samuti enda tehtud savivaagna (sinna panin mandariinid, mis pildistamise hetkeks olid juba nahka pistetud).

Minu kokkamispisikuga (mille mina omakorda sain suurelt toidugurmaanilt Estella Elishevalt) on nakatunud ka Ivanka Shoshana. Ivanka tuli minu juurde internetist leitud retseptiga ning tegime koos shokolaadipirukaid. Retsept muideks väga lihtne, kui valmistada valmis lehttaignast. Sulata külmutatud lehttaigen, rulli õhemaks, lõika kenad nelinurgad, siis haki või riivi rohkelt shokolaadi, sega see hapukoorega ning pane taignale. Keera taigen rulli või keera kokku ning pane 180 kraadiga 20 minutiks ahju.








Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi:

Helena-Reet: “Tema Kõrgeausus Hiir Esimene” hakkab kuju võtma + GALERII!

Helena-Reet: Kas blogin “liiga tõsiselt”?

Helena-Reet: Minu uued terviserutiinid – liikumisest ja toidust

Helena-Reet: Kandideerime ERM´i “Oma näitus 2020” võistlusel ideega “Meie kodune nõiaköök”