NordenBladet – Eile, 24.mail, algas Tartumaa koolide riigikaitselaager, kus ligi 400 õpilast omandavad kõrgema sõjakooli kadettide juhendamisel riigikaitseõpetuse praktilisi oskusi.

„Meie anname õpilastele riigikaitseõpetuse alased praktilised oskused, mida nad saavad ka edaspidi igapäevaelus kasutada,“ ütles laagri ülema asetäitja maaväe põhikursuse 2. õppeaasta kadett Taavi Oja. „On oluline, et laagrilised ka siinset aega üheskoos naudiksid ning neile jääks mugavustsoonist välja astumisest hea mälestus.“

Kolm päeva kestvas riigikaitselaagris osalevad õpilased saavad teadmisi meditsiinist, topograafiast ja sidest ning õpivad, kuidas välitingimustes valmistada toitu, püstitada varjualust, varjatult läheneda, moondada ja varjuda ning teha erinevaid sõlmi. Lisaks saavad nad kadettide juhendamisel kätt proovida lasketiirus. Omandatud teadmised ja oskused proovile õpilased proovile panna reedel peetaval orienteerumisvõistlusel, kus tuleb kontrollpunktides täita erinevaid ülesandeid.

„Kõige rohkem ootan laskeharjutust, aga muidu meeldib kõik. Ei taha veel mõeldagi, et pean vormi tagasi andma,“ ütles laagris osalev Tartu kutsehariduskeskuse õpilane Kajar Kurvits, kes on end juba vabatahtlikult ka ajateenistusse kirja pannud.

Tartumaa koolide riigikaitselaager lõpeb reedel lõpurivistusega.

Laagris osaleb ligi 400 õpilast Tartu Jaan Poska gümnaasiumist, Miina Härma gümnaasiumist, Hugo Treffneri gümnaasiumist, Tartu Annelinna gümnaasiumist, Rõngu keskkoolist, Elva gümnaasiumist, Tartu kutsehariduskeskusest, Tartu Tamme gümnaasiumist, Tartu Herbert Masingu gümnaasiumist ja Ülenurme gümnaasiumist.

Laagri viivad läbi Tartumaa riigikaitseõpetajad ja kõrgema sõjakooli maaväe põhikursuse 2. õppeaasta kadetid. Laagri korraldamine annab kadettidele teadmised ja oskused riigikaitseõpetuse tundide ja välilaagrite planeerimiseks ning läbiviimiseks. Samuti arendab praktiline kogemus nende kui sõjaväeliste juhtide planeerimise, organiseerimise, eestvedamise ja õpetamise oskuseid.

 

Allikas: Eesti Kaitsevägi
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT