Reede, aprill 19, 2024

Monthly Archives: oktoober 2016

REISISIHTKOHAD, kus sajab pea alati vihma!

NordenBladet — Kas armastad päikest ja sooja rannailma? Nendesse sihtkohtadesse ei tasu sel juhul reisida, sest suure tõenäosusega sajab seal alati vihma. Samas on just need sihtkohad paljude reisisõprade lemmikud, sest ilm ei ole ainus, mida reisi otsides hindame.

1. Cherrapunji ja Mawsynram
Need kaks Põhja-India linna on saanud omale tiitli “maailma vihmaseim paik”. Praegusel hetkel juhib statistiliselt Mawsynram, kus sajab aastas 11 871mm vihma. Cherrapunji´s on viimaste andmete kohasel sadanud 11 777mm aastas. Ükskõik, millisel aastaajal sinna ka ei läheks, vihma sajab päris kindlasti alati.

2. Big Bog
Hawaii saart peetakse maailma kõige imelisemaks paradiisiks, aga seal sajab ka vihma ja kohe palju. Näiteks Maui saarel asuvas Big Bog´is sajab aastas keskmiselt 10 300mm vihma.

 
hawaii-ohmygossip-7-vihmamets-mets
hawaii-ohmygossip-6-meri
hawaii-ohmygossip-postcard
hawaii-ohmygossip-1
hawaii-ohmygossip-3-meri

3. Halle an der Saale
Selles Saksamaa linnas tuleb pea alati midagi taevast alla. Halle and der Saale on üks Euroopa sajuseim linn, kus on aastas enim vihmaseid päevi – ühtekokku 266 päeva. Ka Kölni linnas sajab ühes kuus umbes 80mm. Kõige vihmasem periood on suve alguses.

4. Glasgow
Briti saared on ühed vihmaseimad paigad. Eriti Šotimaal asuv Glasgow. Seal sajab aastas 262 päeva.

5. Bergen
Norra rannikul asuv Bergen kuulub samuti sajuste linnade hulka. Bergenis sajab keskmiselt 200 päeva aastas ning ühtekokku 2000mm.


bergen-norra-ohmygossip-7
bergen-norra-ohmygossip-6
bergen-norra-ohmygossip-4
bergen-norway-norra-foto-ohmygossip-postcard
bergen-norra-ohmygossip-3
bergen-norra-ohmygossip-2
bergen-norra-ohmygossip-1

Soodsaid majutuspakkumisi leiate siit (sisesta soovitud sihtkoht, kuupäevad ja vaata hindu):

 

Fotod: ©NordenBladet/Helena-Reet Ennet

Söö neid toite, et saavutada parem jume!

OHMYGOSSIP – Kui sa oled väsinud pidevalt katsetamast uusi näohooldustooteid, mis ei anna lubatud tulemust või pead lihtsalt ideaalse naha saavutamiseks kasutama alati peitepulka, jumestuskreemi ja puudrit, siis on viimane aeg, et teha muudatusi enda toidulaual. Loe, milliseid toiduained peaksid sa sööma, et saada terve jume.

Tomatid sisaldavad rohkelt lükopeeni, mida leidub eriti palju just küpsetatud tomatites. Lükopeen on tuntud, sest ta kaitseb nahka kahjustavate UV-kiirte eest ning peatab vananemist. Ei ole vahet, kas sa sööd üliküpset tomatit või alles valmivat tomatit – mõju tervisele ja nahale on sama hea. Mõned uuringud on isegi näidanud, et tomatid, mis ei ole täielikult küpsed, tagavad isegi parema kaitse.

Lõhe on rikas omega-3 rasvhapete poolest. Omega-3 aitab hoida nahka niisutatu ja ebapuhtusteta. Omega-3 rasvhappeid leidub rohkem kalades, kes on püütud pärisloodusest, kui nendes, kes on üles kasvanud kalafarmides. Lõhes on rikkalikult ka seleeni ja D-vitamiini, mis mõlemad kaitsevad nahka kahjustuste eest.

Kiivide regulaarne söömine teeb naha siledaks, pinguldatuks ja säravaks. Nendes puuviljades on rohkelt C- ja E-vitamiini ning nagu ka tomatiteski, leidub nendes lükopeeni. Mõned uuringud on näidanud, et kiivi koorega söömine on ülikasulik.

Kõrvitsaseemneid võib lausa lugeda üheks supertoiduks. Neil on ülimalt palju kasulikke omadusi – muuhulgas hoiavad need tänu A-vitamiinile naha särava ja siledana, ennetavad tänu C-vitamiinile päikesekahjustust ja uuendavad naharakke, et hoida nahka noorena. Kõrvitsaseemned on suurepärased eriti rasuse naha puhul.

Avokaados on palju häid rasvu, mis teeb sellest ühe tervislikuima toiduaine, mida üldse süüa. Rikkalikult on avokaadodes omega-3 rasvhappeid ning A-, C- ja E-vitamiini. Sagedase avokaadode söömise tagajärjel on võimalik saavutada ühtlane jume ning niisutatud ja särav nahk.

Porgandid on veel ühed maitsvad toiduained, millel on nahka kaitsevad omadused. Need aitavad nahal võidelda kahjulike päikesekiirtega ja sealjuures parandavad ka juba tekkinud kahju. A-vitamiini on porgandites vägagi palju ja tänu sellele aitab porgandite söömine turgutada immuunsüsteemi ja uuendada naharakke.


Avafoto: ©OHMYGOSSIP
Allikas: poutandabout.com

5 RIIKI, kus on ka oktoobris veel soe

NordenBladet— Eesti suvekuumus on kahjuks otsakorrale saanud, aga mujal Euroopas siiski leidub veel sihtkohti, kuhu võib viimaseid päeikesekiiri ammutama minna.

1. Kreeka
Kreeka on jätkuvalt lemmikpaik, kuhu suvel ilma nautima minna, aga seal on tegelikult väga soe ka veel oktoobris. Samuti pole veel merevesi maha jahtuda jõudnud. Puhkuste hooaeg kestab Kreekas tavaliselt oktoobri lõpuni välja. Hotellid ja ühistransport toimib ka septembris veel jätkuvalt ning hinnad on lastud veidikene madalamaks. Ateena on linn, kuhu tasub septembris sõita, sest siis on kuumus muutunud põhjamaa inimese jaoks talutavaks.

2. Türgi
Kes reisib septembris veel Türki, ei pea muretsema, et rannas on ilmad jahedaks muutunud. Ilm on veel piisavalt kuum ilmselt ka homsel päeval. Kui kahtled, siis sõida Türgi lõunarannikule – sealne piirkond ei vea ilma poolest kunagi alt. Suvised rahutused on Türgi turismindusele oma jälje jätnud, aga reisikorraldajad pakuvad jätkuvalt reise. Praegusel ajal on sinna reisimine suhteliselt soodne.

3. Hispaania
Oktoober on suurepärane aeg reisimiseks Hispaaniasse, kus soojust jagub veel nii mandril kui ka saartel. Hispaanlased ise puhkavad augustis, niisiis alates septembrist on enamasti juba vaikne ja ummikute vaba. Hinnad kukuvad madalamaks ning kuna sooje ilmasid jagub veel oktoobrissegi, soovitatakse puhata Mallorcal, Ibizzal ja Menorccal. Ka pealinna Madridi ning Andaluusia temperatuurid muutuvad leebemaks.

4. Horvaatia
Horvaatia kuulub ühtede populaarsemate suvesihtkohtade hulka, mida ei tasu jätta külastamata ka oktoobris. Paketireisid leiavad aset oktoobrini ja septembris on ilm sageli meeldivam. Septembris saab nautida vaatamisväärsusi, sooduspileteid ja randasid, ilma, et rahvast oleks üleliia. Soovitatakse külastada Dubrovnikut, Makarskat, Rivierat ja saari Hvaria, Bracia ja Korcula.

5. Itaalia
Kas unistate Itaalia restoranidest, vaatamisväärsustest? Veel ei ole liiga hilja seda riiki külastada, sest ka oktoobris on Itaalias soe. Oktoobris pääseb soodsalt näiteks Sitsiiliasse, Rooma ja Toscana imelisesse loodusesse.

Avafoto: Türgi, Istanbul (©OHMYGOSSIP)

 

Lähete reisile? Soodsaid majutuspakkumisi leiate siit (sisesta soovitud sihtkoht, kuupäevad ja vaata hindu):



Booking.com

Mõistliku hinnaga reisikindlustuse aga siit:

 

MITMEKÜLGNE NAINE! Angelina Joliest saab maineka Londoni ülikooli õppejõud!

OHMYGOSSIP – Angelina Jolie resümee on juba praegugi pikk ja muljetavaldav, kuid sellega tegus naine ei piirdu. Näitlejanna ja inimõiguste eest võitleja liitub järgmisel õppeaastal Londoni School of Economics’i kollektiiviga.

Angeline Jolie alustab järgmise aasta sügisel tööd külalisõppejõuna mainekas Londoni ülikoolis, kus ta hakkab õpetama magistrantidele ainet „Sõja mõju naistele“. Kursust hakatakse pakkuma tänu 2015. aastal Jolie ja Suurbritannia endise välisministri William Hague loodud naiste õiguste keskusele. Eesmärgiks on arendada strateegiaid, mis toetaksid võrdõiguslikust ja parandavad naiste majanduslikku, sotsiaalset ja poliitist seisundit. Lisaks loengute pidamisele kavatseb näitlejanna võtta osa töötubadest ja alustada enda uurimistööd.

Angelina Jolie, kes on olnud alates 2001. aastast ÜRO Pagulaste Ülevoliniku Ameti hea tahte saadik, loodab, et teised ülikoolidki hakkavad sarnaseid kursuseid pakkuma. „On oluline, et tekitaksime laiema diskussiooni, kuidas edendada naiste õiguseid ja lõpetada nende kuritegude karistamatus, mis peamiselt mõjutavad naisi – nagu seksuaalvägivald konfliktiolukorras,“ selgitas naine. „Ma ootan õpetamist, õpilastelt õppimist ja enda kogemuste jagamist, kuidas töötada koos erinevate valitsustega ja ÜROga.“

Allikas: popsugar.com

Kendall Jenneri aknevastane retsept!

OHMYGOSSIP – Alates varasest noorusest alati tähelepanu keskpunktis olnud Kendall Jenner on selgeks õppinud kõik nipid ja trikid, kuidas kogu aeg veatu välja näha. Ka temalgi on halvemaid päevi, kuid tänu oma teadmistele, oskab ta neid kiiresti ja efektiivselt lahendada.

Paljud noored naised on hädas olnud aknega ja selles osas ei erine Kendall Jenner neist mitte millegi poolest. Kendall on rääkinud, et noorena oli tal lausa kohutav akne. “Ma ei suutnud isegi inimestele otsa vaadata, kui ma nendega rääkisin. Ma tundsin end äratõugatuna. Kui ma rääkisin, siis varjasin oma nägu käega,” meenutab Jenner. Oma kogemuste tõttu suudab ta mõista, kui raske on aknega võidelda, ja jagab retsepti, mis teda aitas.

Selleks läheb vaja ühte teelusikatäit mett, pool teelusikat sidrunimahla ja pool teelusikatäit küpsetuspulbrit. Koostisosad tuleb kokku segada ja kanda probleemsetele kohtadele. Kõikidel nendel ainetel on positiivne mõju näonahale. Küpsetuspulbril on põletikuvastane toime, mis aitab vähendada punetust ja paistetust. Mesi puhastab poore ja tänu antimikroobsele toimele peatab mikroobide teket. Sidrun aga toimib koorijana, mis eemaldab surnud naharakke ja ennetab ummistunud poore.


Avafoto: Kendall Jenner (©OHMYGOSSIP)
Allikas: missdomesticated.com