NordenBladet — Rootsi teadlane väidab, et mehed ja naised on erinevad, kuna nende ajus on erinevad. Peamine erinevus seisneb selles, et poiste aju areneb aeglasemalt. Seetõttu on poistel koolis raskem ja nad langevad välja. Ühiskonna tasakaalustatud ja võrdseks arenguks tuleks Rootsi aju-uurija, Linköpingi ülikooli professori Markus Heiligi väitel meeste ja naiste aju erinevust arvestada, vahendab Helsingin Sanomat.

Varem ei olnud aju arengul suuremat tähtsust, kuna poisid ja mehed kompenseerisid aju aeglasemat arengut oma musklitega. Kõik tähtsamad toimetused sai teha ära jõuga ja seal oli meestel naiste ees eelis. Nüüd aga teevad raskemaid töid robotid kuni selleni välja, et sõjaväes kasutatakse roboteid. Naised aga saavad teenindavates ja inimestega seotud ametites paremini hakkama, kuna neil on paremad sotsiaalsed oskused ja võimed.

Naisi eelistav ja mehi tõrjuv haridussüsteemi on professori väitel meeste kibestumise ja populismi põhjus. Probleemid süvenevad, kui ühiskonna poolt tõrjutud mehi süüdistatakse. Heiligi väitel algab erinevus juba sellest, et mehel ja naisel on erinev DNA ehk erinevad geenid, sellest aga omakorda sõltub närvisüsteemi areng. Meeste ja naiste vahel on süsteemsed erinevused ning neist sõltuvad sugupoolte nõrkused ja tugevused.