NordenBladet – Jah, sa võid minna välismaale kas õppima, tööle, tegutsema vabatahtlikuna või lihtsalt elu nautima. Kuid miks mitte süüvida mõnda kultuuri Lions-klubi rahvusvahelise noortevahetuse ja noortelaagrite programmi kaudu?

Mis on Lions noortevahetuse programm?
Rahvusvahelise Lions-klubide organisatsiooni liikmed teevad vabatahtlikku tööd, et muuta kohalikku elu paremaks. Lions noortevahetuse programmi raames aidatakse noortel välismaal reisida, et nad kogeksid elu teistes kultuurides.

Vahetused.  Võid osaleda vahetusprogrammis kõikjal, kus on olemas Lions-klubi. Praegu on 46 000 sellist klubi, liikmete koguarvuga 1,35 miljonit. Enamik vahetusi kestab 4–6 nädalat, mille jooksul sa viibid teises riigis ühes või mitmes vastuvõtvas perekonnas. Kohtud omavanuste inimestega kogu maailmast, saad sõpru, mõistad, mis teid ühendab ning mis teid eristab, ja koged muud huvitavat.

Laagrid kestavad 1 või 2 nädalat, hõlmavad sageli viibimist peres ning tutvumist kultuuriliste ja looduslike vaatamisväärsustega.

Kes saavad kandideerida?

Osalemiseks Lions noortevahetuse programmis pead:

  • olema 15–22 aastat vana
  • omama põhiteadmisi vastuvõtvas riigis räägitavast keelest
  • olema valmis esindama oma kogukonda, riiki ja sponsoreerivat Lions-klubi
  • esitama tõendid kindlustuse (tervise, ravi ja reisikindlustus) kohta ning sõlmima vastutuskindlustuse lepingu

Kuidas kandideerida?

  1. Võta ühendust kohaliku Lions-klubiga sponsorluse taotlemiseks või piirkondliku noortelaagrite ja -vahetuste eest vastutava isikuga, kelle leiad vastavast nimekirjast
  2. Täida taotlus
  3. Kui sponsorsuhted on paigas ja allkirjad on kogutud, edastatakse taotlus võimalikele vastuvõtvatele klubidele vahetuse teokssaamiseks.

Noortevahetuse lugu

Stephanie Theyssen Belgia Lions-klubist käis 2011. aastal Hawaiil.

„See noortelaager muutis mu elu mitmel erineval moel. See andis mulle hingelise ja kultuurilise tasakaalu. Sain sõltumatuks ja enesekindlaks (suheldes paljude erinevate klubidega ning esinedes neile) ning arenesin sotsiaalselt (kohtle igaüht, nagu ta oleks su pereliige, ning aidake üksteist igal võimalikul moel).   Suur tänu selle suurepärase kogemuse eest. Mahalo!”

 

Avafoto: NordenBladet

Vaata lisaks:
18 SOOVITUST, millele tasub enne reisi tähelepanu pöörata

KUIDAS toimida, kui reisil tekivad terviseprobleemid

Euroopa Noorteportaal: Välismaale elama asumine (NÕUANDED soodsa majutuse leidmiseks) + KÕIK vajalikud lingid!

100 KASULIKKU nippi nutikaks reisimiseks! + VAJALIKUD lingid ja REISIFOTOD!

 

Märksõnad: Lions club, Lions clubs, Lions klubi, klubi, reisimine, kultuur, toetused, kuidas taotleda, kuidas kandideerida, taotlusvorm, välismaale vabatahtlikuks, noor, noored, noorteportaal, noorteplatvorm õpilane, õppur, õpin, kool, teenus, teenused, portaal, veebileht, veebilehed, veebisait, veebisaidid, milliseid veebisaite külastada, tervis, haridus, töö, kultuur, keskkond, praktiline teave, karjäär, töökohad, töökoht, koostöö, lõimumine, veeb, online, info, areng, asutused, teave, organisatsioon, sponsor, sponsorsuhted, kuidas leida sponsorit, noorteorganisatsioon, Eesti, Euroopa, kogemuste vahetamine, programm, noorteprogramm, Idapartnerlus, Idapartnerluse päevad, Idapartnerluse projekt, AEGEE Euroopa, Euroopa noored, välismaale elama ja tööle, välismaale elama asumine, välismaale elama minek, lapsega välismaale elama, perega välismaale elama, laps välismaale elama, kuidas minna välismaale elama, välismaale elama, välismaal elavad eestlased, kuhu välismaale elama minna, elama asumine, kuhu riiki elama minna, kuidas minna välismaale elama, lapsega välismaale elama, välismaale elama minek, kuidas välismaale kolida, ajutiselt välismaale elama