NordenBladet – Eesti kultuuriruumi tutvustamine Eestis elavatele vähelõimunud püsielanikele ja uussisserändajatele. Eesti Rahva Muuseum ootab osalema eesti kultuuri lühikursusel. Kursus toimub Integratsiooni Sihtasutuse hanke toetusel. Kursus on tasuta ning mõeldud eelkõige täiskasvanud inimestele (s.h noortele alates 15. eluaastast), kes on Eestis sündinud, pikemalt elanud või hiljuti siia saabunud.

Kuni 32 osalejaga grupis toimuvad tegevused vastavalt grupi eripärale kas eesti, vene või inglise keeles. Lisaks pakume eesti keele praktiseerimise võimalust. Oodatud on nii üksikisikud kui klubid, ringid, seltsid, huvikoolid, kooli- ja lasteaiaõpetajad jt haridusasutuste töötajad ning kooliõpilased. Kursuse käigus toimuvad interaktiivsed esitlused, näitusekülastused ERMis ja teistes Tartu linna muuseumides, arutelud ning grupitööd tutvumaks eesti tähtsamate ajaloosündmuste, kultuuri sümbolobjektide, oluliste filmide ja kirjandusteostega, muusika, looduse ja kommetega. Kursuse lõpetanud saavad tunnistuse, kui on osaletud vähemalt 4 õppepäeval ja 4 õppekäigul.

Kursus koosneb viiest õppepäevast (20 akadeemilist tundi) ja viiest õppekäigust (kuni 10 akadeemilist tundi), mida pakutakse ajavahemikus juulist kuni detsembrini 2020. Vene tugikeelega kursus alustab 13. augustil, inglise tugikeelega 12. septembril.

Koolitusajad ja registreerumine ERMi lehel SIIN.

Kultuurikursuse õppepäevade teemad on:
Kes või mis on eestlane? Räägime Eesti ajaloost ja sellest, kes siin elavad. Puudutame teemasid nagu majandus, haridus ja teadus, usk ja muutused kultuuris. Jutustame eestlaste eludest 150, 100 ning 50 aastat tagasi, toetudes kirjanduse tüvitekstidele ja olulistele filmidele, ning rakendame uuendusena semiootikute loodud vabavaralist platvormi.

Näitame ja uurime keelt! Räägime eesti keelest ning keeltest üldiselt, samuti osalejate kogemusest eesti keelega. Uurime ERMi keelenäitust „Keelekatel“.

Eestlane kui loodusrahvas? Käime looduses, räägime ERMi näitusel „ Inimene ja looduskeskkond“ eestlaste suhetest loodusega, tutvustame rahvakalendri aastaringi ja traditsioone näitusel „Talu elu ja talu ilu“ ning maitseme Eesti loodusest pärit toitu.

Vaimsed teetähised. Räägime kultuuridest laiemalt ning Eesti kultuuri sümbolobjektidest.

Regilaulust popini. Tutvustame muusikat ja muusikalugu ERMi näitustel „Kohtumised“ ja „Regilaul“, laulame koos ning õpime tuntumaid rahvatantse.

Õppekäikude teemad täpsustame iga kursusega ja pakume just neid tegevusi või töötubasid, mille vastu osalejad huvi tunnevad.

NB! Kindlasti arvestame õppepäevade läbiviimisel ja õppekäikude korraldamisel iga kursuse soovide ja vajadustega, mille selgitame välja esimesel kohtumisel.
Info: e-post: hariduskeskus@erm.ee