NordenBladet  — Noore teismelise Jasmin Hiadry elu oli sarnane omavanustele – tempokas, energiline. Kõik see aga muutus, kui ta sai juhuslikult teada, et ootab oma esimest last, vahendab Iltalehti.

16-aastase Jasmin´i elu muutus päeva pealt, kui ta avastas, et ootab last. “Sain tulemused samal päeval teada ja ei suutnud uskuda, et rase olen. Ma olin täiesti šokeeritud. Olin kasutanud pille, ega osanud arvatagi, et võiksin emaks saada,” jagab neiu oma esimesi emotsioone. Neiul polnud rasedusega seoses mingeid komplikatsioone tekkinud ja ultraheli näitas, et tema sees oli uus elu juba 6 nädalat kestnud. “Helistasin esimesena emale ja ütlesin, et olen rase. Kohtusime kohe samal päeval ja olin enda peas juba otsuse teinud.”

Jasmini ainuvalik oli laps alles jätta ning abort ei tulnud kõne allagi. Jasmini ema Susan Hiadry võttis uudist vastu õnne ja kurbuse seguse emotsiooniga. “Tundsin uue elu üle õnne. Kurbust valmistas teadmatus, kuidas Jasmin nii noore emana hakkama saab,” kommenteerib ema. Susan saab enne beebi sündi 37-aastaseks ja tunneb suurt rõõmu vanaemaks olemisest, aga teisalt muretseb, kuidas ta saaks tütrele võimalikult palju tuge pakkuda. “Olen üksikema ja mul on lisaks seitsme aastane tütar ning töötan kolmes vahetuses. Ma ei kujuta ette, kuidas ma saaksin Jasminile pakkuda võimalikult palju tuge ja turvatunnet.” Suur osa lähedastest on noort ema ja vanaema tulevase beebi puhul õnnitlenud, aga leidub ka neid, kes heidab Susanile ette, et ta ei sundinud Jasminil aborti tegema. Susanil on selle kohta selge arvamus: “Tegemist ei ole minu elu ja minu valikuga. See on Jasmini elu ja ta saab sellega seoses ise otsustada! Mina saan teda neis otsustes vaid toetada,” rõhutab Susan.

https://www.instagram.com/p/Bp7u_xOn0b7/

 

Kuna Jasmin on alles alaealine, hoiab lastekaitse tal tihedalt silma peal ja see ei tekita emale head tunnet. “Mul puudub lastekaitse osas usaldus. Nad üritavad tütart meelitada last lastekodusse andma.” Jasmin on emaga samal meelel. “Nad võiksid just rohkem tuge pakkuda. Saan osaks ebakindlusele ja mind lahterdatakse kusagile, kuhu ma ei kuulu. Nad esitavad mulle pidevalt nõudmisi, mida ma täidan, aga nad pole minuga ikkagi rahul,” muretseb Jasmin.

Lapse isa kahjuks beebi elus osalema ei hakka. “Soovin, et lapsel oleks turvaline elu ning tema isa ei hakka meie elus olema enne, kui ta teeb valikuid ja võtab vastutuse. Ma muidugi ei usu sellesse ja olen valmis last üksi kasvatama,” ütleb neiu. Neiu on saanud raseduse tõttu kogeda palju selja taga sosistamist, mis viitavad sellele, et ta ei saa kindlasti lapsega hakkama ja ilmselt võetakse imik talt üldse ära. Jasmin on otsustanud sellistest kommentaaridest mitte välja teha. Hoolimata sellest, et nõuandlas pakuti talle abordi tegemise võimalust rohkem, kui korra, saab ta sealt palju tuge.

“Mind koheldakse nüüd nagu teisigi lapseootel naisi,” rõõmustab Jasmin. Beebi sünnitähtajaks on määratud 2018 aprill ning käidud on üle poole rasedusest. Jasmin tunnistab, et on raseduse tõttu üsna väsinud, aga püüab sellest hoolimata võimalikult palju veel sõpradega läbi käia, kuniks saab. Neiu on nautinud rasedusega seotud kehas tekkivaid muutuseid ning ultrahelid on tema jaoks eriti ilusad kogemused. Tulevase beebi sugu on samuti teada – sünnib poiss.

Noor neiu ei tunne sünnituse ees hirmu, vaid on eelkõige pojaga kohtumise üle elevil. “Usun, et alguses saab kindlasti keeruline olema, aga õpin käigu pealt ja elan päeva korraga. Ootan juba, et saaksin oma koju kolida, et alustada igapäevaste toimetustega. Soovin talle pakkuda head lapsepõlve ja tulevikku, ei keskendugi enam muule,” ütleb peagi emaks saav Jasmin.

Avafoto: Jasmin Hiadry (Instagram @ jasmin.hiadry)
Allikas: Iltalehti.fi