NordenBladet – Lapsed kasvavad mühinal (mis tähendab ju ka, et mina samal ajal vananen samas tempos.. jube!). Vanem tütar Estella Elisheva saab 16.mail 12-aastaseks – see on tema elu üks tähtsamaid sünnipäevi, sest sellel aastal on tal Bat Mitzvah! Juudi Seadus (Halacha) määrab, et tütarlast alates 12. eluaastast ja poissi 13. eluaastast loetakse täiskasvanuks. Ivanka Shoshana´l on samuti mais sünnipäev, tema saab 23.mail 10-aastaseks.

Ivanka Shoshana (9) on soovinud sünnipäevaks juba aasta aega kahte asja – blondide juustega nukut “Sweet Tears Baby Alive” ning pehmet Littlest Pet Shop “Pepper Clark Skunk”-i. Ta on neid nii järjepidevalt soovinud, et soovi tähtsust ei saa alahinnata.  Ning kui te arvate, et mõni nö sarnane asi võib konkreetset mänguasja asendada, siis te eksite.. täpselt NEID on vaja ning täpselt neid ma talle lubasin, ning kui lubadust eile ettertuttavalt täitma asusin, siis sain aru, et Eestis ega Skandinaavias neid ei müüda, ning ma pean need tellima Ameerikast. Üks mänguasi (Pepper Clark) maksab ise ca 5 eurot aga Eestisse toimetamine on ligi 40 eurot. Julm hind, aga ma ütlen teile, et mina murran lubadust oma lastele vaid siis, kui tõesti mitte midagi muud üle ei jää. Seega, hetkel neelatasin paar korda mõrult ling lükkasin tellimused teele – ma tean, et ta on neid aasta aega oodanud ja ta saab need, vaatamata sellele, et nende hind oli absurdne!


Estella Elisheval (11) on sellel aastal väga tähtis sünnipäev, ent ta pole veel otsustanud, kus seda pidada soovib. Tema on soovidega väga tagasihoidlik (suhteliselt samasugune nagu mina – ütleb tagasihoidliku ent kõlava häälega, et ei soovi midagi, aga et hea meel oleks stiilis selle, selle ja selle üle – ning see tagasihoidlik nimekiri nõuab korralikku jõukust.. haha). Appi, ta on mul nii armas, viimati öeldu oli ka kerge nali, olgu üle korratud, et ta pole kunagi midagi nõudnud, ta on väga hea laps, äärmiselt tubli ja mõistlik! Ta on selline laps päristelt ka, kellest enamus vanemaid unistavad. Ma pole elu sees oma vanematele nii hea laps olnud nagu ta iga päev mulle on! Uskuge, see pole liialdus. Need, kes on teda elus kohanud teavad, et ta ongi eriline, eriliselt hea laps!

Estella Elisheva, kes käib viiendas klassis,  läks täna ühe klassiõega elus esimest korda üksi  linna kinno ja kohvikusse ning peale seda läheb õhtuks vanaema ja vanaise juurde. Mina lükkasin lund ja ehitasin Ivanka Shoshanaga lumememme (nüüd see küll juba sulab, sest ilm pööras ootamatult soojaks) ning siis tegin lihtsat kodust sööki (kartul peterselli ja tilliga). Praegu avasin Saku Õlletehase 4.7%-se õlu “Saku Originaal”, kuhu ma investeerida soovin ja mõtlen artikli peale “SÜDANTLÕHESTAV! Surivoodil olevad lapsed vastavad, mida nad elus enim hindasid”  ning mõtlen, et elus PEAME, isegi kui me töösse sukeldununa eriti ei taha või ei hooli, armastama ja hoolima oma lähedastest rohkem!