NordenBladet – Ärkasime täna kella kümne paiku, sest eile olime taas pikalt üleval. Me oleme viimasel kahel kuul igal õhtul 2-3 erinevat filmi vaadanud – nii dokumentaale kui meelelahutust. Viimati vaadatud dokumentaalfilmid sattusid eriti sünged.

YouTube´ist vaatsime “The untold story. What happened to Otto Warmbier in North Korea?”  (link videole). See on Põhja-Koreas vangistusse mõistetud 22-aastasest USA tudengist Otto Frederick Warmbier´ist, kes USA-le loovutamise hetkel oli tema vanemate sõnul pime, kurt, raske ajukahjustusega ja koomani piinatud ning suri kuus päeva hiljem. Väga muserdav oli ka “Another Man’s War” raamatu põhjal tehtud film “Machine Gun Preacher” TV1000 actioni pealt, kus Gerard Butler mängib Sam Childers´it, kes tänaseni aitab Lõuna-Sudaanis ja Ugandas päästa lapsi (peamiselt sõjaohvreid). Väiksed lapsed pole sõjas mitte ainult vägivalla ja kuritarvitamise ohvrid, vaid relvarühmitused värbavad neid jõuga oma ridadesse ning saadavad neid rituaalmõrvu sooritama ja võitlema. Väga õudne oli ka Peter Kosminsky lühidraamasari “The State”, mida National Geographic näitab. See räägib neljast Briti kodanikust, kes reisivad Süüriasse, et ühineda ISIS-ega ning sellest kuidas pärast terroriorganisatsiooniga liitumist on neil raske vägivaldse reaalsusega kohapeal toime tulla.

Miks ma sellest kirjutan? Sest meie elu on ikka ilusam kui Paradiis! Meie ja meie laste elu on TÄIUSLIK. Ma olen NII TÄNULIK JA ÕNNELIK oma elu üle! Ja ma nii soovin, et maailmas valitseks rahu! Hoidkem üksteist – nii lähedasi kui vähem lähedasi! See on ilus mõte, millega uut aastat alustada! 🙏🙏🙏

Niisiis, täna ärkasime kümne paiku ning ma tänasin Kõige Kõrgemat, et saan ärgata soojas toas kalli inimese kaisus. Valmistasin hommikusöögi (praetud muna paprikaga) ning siis asusin pesema, koristama ja linu vahetama, et maja uue aasta esimesel päeval läigiks ning uus aasta algaks igatpidi nö puhtana. Allan lükkas lund, tõi puid tuppa, küttis ahjud mõnusalt soojaks ning hakkas ka oma töötuba sorteerima ja korrastama.. Nimelt ta lubas juba kaks kuud tagasi, et aasta lõpuks on tuba korras 😀


Ivanka Shoshana sai päev enne vaheaega koolist mingi jubeda viiruse ning on siiani tõbine, kurtis vahepeal isegi kõrvavalu. Peale teda jäime järjest kõik haigeks, kuni uskusime juba, et nüüd oleme siis ka koroona saanud. Oleme küll vaktsineeritud aga nö kõik Omikroni nähud olid – kerge palavik, nohu, kurguvalu ning isegi liigesed valutasid. Tegime nii koduse testi kui käisime arsti saatekirjaga ninast testi tegemas. Õnneks olid siiski testid negatiivsed.

Siis postitasin artikli aastavahetuse traditsioonidest ja toimetustest, mis vanarahva tarkuse kohaselt toovad meile õnne ja edu – vaata SIIT. Tegelikult nõuanded, mida tasuks iga päev järgida 🙂

Kuna Ivanka on veel natuke tõbine, siis otsustasime aastavahetuse kodus veeta. No tegelikult oleksime vist omakeskis kodus olnud ka siis, kui ta tõbine poleks. Tubane-hubane-kodune vaba olek on väga mõnus! Natuke lõin end siiski üles, mulle meeldib ka kodus enda jaoks kena olla. Panin selga retrohõngulise Indiska kleidi, pärlid ning lõhnastasin end Must de Cartier lõhnaga! Õhtuks tegin meile supermaitsvat lehttaigna pizzat. Yammmm… See kes proovib, juurde soovib!

Kohe annan teile ka RETSEPTI! 👇👇👇 Valmistamine on väga lihtne..

Põhjaks pärmi-lehttaigen (Eesti Pagar), mille katate Felixi ketšupiga. Seejärel hakite peale 2-3 suuremat tomatit, 2 keskmist sibulat, 100 grammi rohelisi oliive (Figaro) ning umbes 30-40 grammi jalopeenot (Santa Maria). Kuna mul oli külmkapis juba valmis tehtud välisfilee praad karulauguga (Maks ja Moorits), siis hakkisin natuke ka liha juurde (aga see plaadikas on väga hea ka ilma lihata!). See tehtud, asute maitsestama. Mina kasutan kas Knorri või Maggi Spaghetti Bolognese maitseainet ja lisan seda palju (umbes poolteist pakki ehk ca 60-70 grammi), siis pihustan tilli, tüümiani ning hakkliha maitseainet. Ning katteks hapukoor ja juustud. Niristage umbes pool pakki 20% Alma hapukoort üle plaadipizza (hapukoore asemel sobib ka maitsestamata jogurt) ning siis riivige peale juustu. Mina panen kahte erinevat juustu – Valio Atleeti ja Valio itaaliapärast kõva Forte Classicot. Kes tahab, võib kõige otsa raputada näpuotsaga ka seemneid (näiteks seesami seemneid või päevalilleseemneid). 40 min ahju ja valmis ta on!

Nüüd naudime õhtut! PS! Joome alkoholi- ja gluteenivaba GO Pilsnerit! Mina otsustasin, et teen endale kingituse ja loobun mõneks ajaks alkoholist. Mõjub kehakaalule ja tervisele hästi.

Kallistan teid kõiki tugevalt ning soovin teile imelist uut aastat! Täitugu kõik teie head soovid! 😘😘😘

 









Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: Jõulud + LISATUD suur pildigalerii!
Helena-Reet: Tänases blogis – Imeline elu maal, operett “Lõbus lesk” Eesti rahvusooperis, Paintball, 2 sünnipäeva ja pipargoogihooaeg!
Helena-Reet: Tartus V SPA-s ja Vorbusel, Comedy Estonia ´Sügistuur´ ja palju muud põnevat!
Helena-Reet: PÕHJALIK ülevaade minu nädalast ning OH KUI TORE MEHED, ET TE OLEMAS OLETE!
Helena-Reet: Operett “Krahv Luxemburg”, Timmerite vestlusõhtu Vatican Tallinnas ja pühapäevane isadepäev
Helena-Reet: Kingituste valmistamisest, ilutoodete tellimusest ja remondist lastetoas! MÕELDUD-TEHTUD! + SUUR GALERII
Helena-Reet: Nädalavahetus Pärnus (Viiking SPA hotell, restoranid Steffani ja Kolhethi) ning laste koolivaheajast…
Helena-Reet: See tunne, et unistad millestki erakordsest ja reaalsus on VEEL PAREM! + Netflixi sarjad Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru varietees revüüteater Starlight Cabaret kabareeõhtut “Creme de la Creme” nautimas + SUUR GALERII & VIDEO!
Helena-Reet: Kaks viimast nädalat oleme tegelnud aktiivselt koduga või õigemini kodudega + MUUD JUTTU!
Helena-Reet: Näituse “Meie kodune nõiaköök” mahavõtmine ERM´is ja külastajate vahel E&S TOODETE LOOSIMINE!
Helena-Reet: 22. kuupäev – VAAT SEE ON ÜKS TORE päev igal kuul!
Helena-Reet: Laste vaktsineerimine, Teletorni külastus, Pirital restoranis, Kuusalus Jõekääru talus forelli püüdmas jpm huvitavat!
Helena-Reet: Mis see oli, mis minuga juhtus?
Helena-Reet: Meie elu maal ehk Kardashianid Eesti moodi.. või mis iganes + Retsept: Aasiapärased vürtsikad veiseribad särtsakas kastmes
Helena-Reet: 4 sünnipäeva (SUUR GALERII!)
Helena-Reet: Kolmas puugivaktsiin ning plaanid tänaseks