NordenBladet – Alustasin selle blogi kirjutamist juba jaanuari alguses, aga siis läks töö- ja koduelu väga kiireks ja blogi jäi seisma. Teen siis kiire ülevaate. Kuna koroona tõttu pole välisreisidele saanud, siis minu kaugeimad väljasõidud on viinud Tartuni 😀 hahaaa. Jaanuaris oli Raido (vanema õe mehe) 36-aasta sünnipäev.  Käisime neil külas ning ühe soojaga sai käidud ka V SPA´s. Nii Kvartal, Tasku, Tartu Kaubamaja kui SPA hotell olid kõik veel jõuluehteis.

Kui Jaanuari esimene nädal algas kahe uue maaliga lasteraamatu “Tema Kõrgeusus Hiir Esimene” tarvis ning oli suuresti humanitaarlainel, siis ülejäänud kuu oli pigem kaalutlev, analüüsiv ning finantside-keskne. Nagu ikka palju tööd NordenBladet lehtedega, Airobot Technologies IPO ning magus tõdemus, et 24. ja 27. jaanuaril oli meil piisavalt sularaha, mida kõvasti kukkunud Balti ja USA börsile investeerida. Börsiga seoses tuleb meelde ka üks kurb uudis, nimelt teatas Marat Kasparov, et ta lõpetab blogimise oma lehel Stockfanatt. Kuna tegu tegusa ja keskmisest tugevalt temperamentsema inimesega, siis ma loodan, et ta mõtleb ümber.

Mis veel? Jaanuarisse mahtus ka üks mahukas küberrünnak, millel ma pikemalt ei peatu, aga mis rikkus meil Allaniga planeeritud “Louis XIV – kuningas Päike” balletiõhtu ning tegi lambist nädala jagu lisatööd. Kokkuvõtvalt mõjus see aga hästi, sest vaatasime uue pilguga üle serverite turvaseadistused. Meil on kõigest alati mitu varukoopiat erinevas pilves ning kõvaketastel ning häkkerile võib raha asemel saata hoopis pupsu-pildi 🤣🤣🤣 lol

(Veebruari tegemistest saate lugeda peale pildigaleriid)


Kirjutasin oktoobri blogis SIIN, et Estella Elisheva kandideerib  AIS (American Councils for International Education) programmi kaudu Ameerikasse vahetusõpilaseks. Viimasest voorust ta kahjuks läbi ei saanud, mis on tagantjärgi mõeldes väga hea. Nüüd pühendub ta 100%-liselt viiulile. Sellel aastal lõpetab ta 9 klassi Tallinna Juudi Koolis ning keskkooli plaanib minna Muusika- ja Balletikooli MUBA.

Veebruar algaski kohe superheade uudistega! Estella Elisheva valiti Georg Otsa Sümfooniaorkestri (GOSO) peasolistiks kolmel esinemisel H. Wieniawski looga Légende Op. 17. Minul valmis aga järjekordne hiiremaal!

Kultuuri on veebruarisse mahtunud veelgi. Kuu algul käisime Vene Kultuurikeskuses Ott Sepa komöödiaetendust Jokker vaatamas ning eile Saku Suurhallis “Eesti Laul 2022” finaali kuulamas. Viimasest rääkides, siis mul nii kahju, et Elina Nechayeva oma võistlusloos “Remedy” nii vähe oma häält sai näidata ja seetõttu kaheksandaks jäi. Temast oleks mõne muu looga kõvema poweri välja pigistanud. Esinejad olid kõik tegelikult väga head aga eilne lemmik oli minul Andrei Zevakini ja Grete Paia lugu “Mis nüüd saab”. Võidulugu “Hope” oli muidugi ka väga tore. Stefan Airapetjan on lihtsalt nii suure ja sooja auraga, et miks mitte teda Eestit esindama saata.


Lõpetuseks üks maitsev ahjupraad!
Aseta ahjuvormi tükeldatult brokkoli, lillkapsas, sibul, liha ja sinihallitusjuust. Lisa maitseained, pakk hapukoort ning kata veega kuni pool sisust saab kaetud. Tunniks ajaks ahju ja tunni ja viie minuti pärast kõik mõmisevad mõnust!

Selleks korraks kõik!
Kallistan!

Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: Elevusega tõusmisest ning isuga elamisest, TAAS UUS MAAL ning ülevaade tänaõhtusest ‘non alcohol’ õllede testimisest
Helena-Reet: KAS soetada Hispaaniasse nö “talvekodu”, kultuurisündmustest ja uuest hiire maalist! + PILDIGALERIID!
Helena-Reet: Raputavad dokumentaalid, minu imeilus elu + meie TÄNANE VANA-AASTA ÕHTU!
Helena-Reet: Jõulud + LISATUD suur pildigalerii!
Helena-Reet: Tänases blogis – Imeline elu maal, operett “Lõbus lesk” Eesti rahvusooperis, Paintball, 2 sünnipäeva ja pipargoogihooaeg!
Helena-Reet: Tartus V SPA-s ja Vorbusel, Comedy Estonia ´Sügistuur´ ja palju muud põnevat!
Helena-Reet: PÕHJALIK ülevaade minu nädalast ning OH KUI TORE MEHED, ET TE OLEMAS OLETE!
Helena-Reet: Operett “Krahv Luxemburg”, Timmerite vestlusõhtu Vatican Tallinnas ja pühapäevane isadepäev
Helena-Reet: Kingituste valmistamisest, ilutoodete tellimusest ja remondist lastetoas! MÕELDUD-TEHTUD! + SUUR GALERII
Helena-Reet: Nädalavahetus Pärnus (Viiking SPA hotell, restoranid Steffani ja Kolhethi) ning laste koolivaheajast…
Helena-Reet: See tunne, et unistad millestki erakordsest ja reaalsus on VEEL PAREM! + Netflixi sarjad Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru varietees revüüteater Starlight Cabaret kabareeõhtut “Creme de la Creme” nautimas + SUUR GALERII & VIDEO!
Helena-Reet: Kaks viimast nädalat oleme tegelnud aktiivselt koduga või õigemini kodudega + MUUD JUTTU!