NordenBladet – Eelmine blogi ilmus pea kaks kuud tagasi, 22. veebruaril. Põhjus selleks see, et 23. veebruaril andsime kõik positiivse Covidi testi ning Vabariigi aastapäev, veebruari lõpp (kaasa arvatud laste koolivaheaeg) möödus mul voodis. Estella ja Ivanka põdesid väga kergelt (nende ainuke “haigusnäht” oligi positiivne test), minul oli palavik, nõrkus, tohutu uni, nohu ja köha. Magasin mitu päeva jutti ning nohust sain lahti alles hiljuti.

Märtsi märksõnadeks on sõda Ukrainas 🇺🇦 ning olukord börsidel. Jälgisin hommikust õhtuni erinevaid uudistekanaleid, et Ukrainas toimuvaga kursis olla. See, mis toimub on sügavalt kurb ja traagiline ning paneb veel rohkem rahu ja vabadust hindama. Tegin Punasele Ristile väikese annetuse ning viisin korralikke riideid, jalanõusid, voodilinu, mänguasju, mütse, salle, käekotte jne Eestisse tulnud Ukraina põgenikele humanitaarabiks.

Eesti 🇪🇪 on alates 27. veebruarist vastu võtnud 31 002 Ukraina sõjapõgenikku, mis on meie pisikest riiki ja väikest rahvaarvu arvestades tohutu number! Tuletan meelde, meid on vaid 1, 3 miljonit – 1. jaanuaril 2022 oli Statistikaameti andmetel Eesti rahvaarv 1 328 439, seega sõjapõgenikest ukrainlasi on Eestis juba üle 2.33 % rahvaarvust. Kõik aitavad nagu saavad.

Börsidel toimuv on samuti tähelepanu pinges hoidnud ja tegelikult väga põnev olnud. Mhm, kui nimetada muidugi põnevaks seda, et turud on tulipunased, et aktsiad aina kukuvad ja kukuvad ning võimenduslaenu kasutavad treiderid iga päev paar miniinfarkti üle elavad ning kohati mitte nii heldinult kasvavaid intressinumbreid vaatavad.. hahaa.. Vaatamata kõigele annab turu suur volatiilsus hetkel palju võimalusi hea tootluse saamiseks ning pikemat perspektiivi toites on hea soodsalt soetada ka mitmeid dividendiaktsiaid. Bollingeri koridoride (Bollinger Bands) lõputud laiused üllatavad tõenäoliselt John Bollingeri ennastki. Täitsa kindel turu põhi võib olla hoopis nö “kukkuva noa” kukkumise algus. Aga… vaatamata kõigele eelolevale oli märts väga hea tootlusega – 22%! Aga enne kui rõõmustada, tuleb ära oodata aprilli lõpp, sest see võib kuni pool märtsi tootlust “ära süüa”.


Naistepäevaks (8. märts) tegin tordi, salatit ning ahjukartulit. Allan tegi õues hooaja esimese grillimise ning tõi lilli. Saime Ivanka ja Estellaga kolm uhket kimpu imeilusaid tulpe ka Allani vennalt Ardolt. Mulle väga meeldib, kui tubades on lisaks lillepottidele vaasides ka värsked lõikelilled. Minu jaoks on see osake kodutundest. Ma arvan, et on kaks väga tähtsat asja, mida mehed võiksid jälgida, kui nad soovivad, et nende naine on õnnelik ja naiselik. Parim moodus naiselikku energiat tõsta on tähelepanu ja lillede kinkimine ning igaõhtune rindade hellitamine. Regulaarne õrn rinnamassaaž lähendab partnereid, on kasulik tervisele, ning maandab stressi. Piisavalt hellust ja tähelepanu saanud naine teeb aga kõik endast oleneva, et ta mees oleks tema kõrval õnnelik. 🙂






22. märtsil pidasime kahekümne teist korda Allani ja Helena-Reeda päeva. Meie tutvumisest on möödas 1 aasta ja 11 kuud! Südames on rahu ja armastus, tunnen end hoituna, see on imeline tunne! 💘 Nagu ikka on see meie jaoks igakuine pidupäev. Traditsioonilise lasanje asemel tegin lõunaks ühepaja toitu ning õhtuks koduse pizza ja vahukooretordi!



24. märtsil lahkus Allani isa Rein 🕯 (11.09.1954 – 24.03.2022). Ärasaatmine oli 30. märtsil Pärnamäe kalmistul. Olen nii õnnelik, et ka mina temaga tutvusin. Rein oli hea organisaator ja domineeriv, mistõttu selle vähem kui kahe aasta jooksul, kui mina teda tundsin, avanes võimalus olla paljudel toredatel ühistel üritustel. Ise tuleb üritused põnevaks ja toredaks teha, sest elamused on need, mida me mäletame.


Märts ja aprill on mõlemad olnud emotsiooniderohked.
1. aprillil pidasid mu vanemad kuldpulmi (50. pulma-aastapäeva). Milline õnn, kui armastus nii kaua kestab. Minu esimene (ligi 20 aastat koos oldud) suhe purunes, loodetavasti oskan teist suhet paremini hoida. Tagantjärgi tarkusena oskan öelda, et suhte nimel peavad mõlemad pooled igapäevaselt pingutama – kui tahate, et õnn ja armastus kestab, siis tuleb üksteist hoida ja austada. Armastust tuleb hoida, kasta ja väetada nagu lilli potis.

Kinkisin vanematele enda valmistatud maali “Syringa vulgaris” (loe maalist rohkem minu ElishevaShoshana.com kunstiblogist SIIT), mille maalisin 2019. aasta mais ning mis käis 2021. aastal Eesti Rahva Muuseumis (ERM) ka näitusel. See on minu elu esimene lillemaal (maalitud koduaia sirelite järgi). Maali üle andes soovisin: “Et igal kevadel tärkaks ja süttiks teie armastus uuele värskele lõkkele nagu kevadine loodus”.




Mis siis veel aprillist välja tuua? Kahel nädalalõpul käisime Pärnus Estonia Medical SPA´s. Esimene kord Allani ema ja venna perega ning teine kord mina, Allan ja lapsed. Pärnus käigul toimub alati ka üks korralik “pizza-orgia” Pärnu Steffani pizzas. Käisime ka Kreeka restoranis “Oregano”.




Estella Elisheval (15a) oli/on aprillis Georg Otsa Sümfooniaorkestriga (GOSO) kolm esinemist (13. aprillil Kuressaare Kultuurikeskuses, täna 18. aprillil Tartus (Heino Elleri Muusikakooli Tubina saalis) ning homme 19. aprillil Tallinnas Mustpeade maja Valges saalis. Estella soleerib viiulil H. Wieniawski looga Légende Op. 17. Esimene kord suure orkestri ees solistina!


Kuna kolmapäeval sõitis Estella Saaremaale ja Margus võttis neljapäeval Ivanka ka Saaremaale kaasa, siis jäime me Allaniga üle pika aja omaette. Assamait kui hea on üle pika aja vahepeal ka kahekesi olla 😀 😀 Käisime Allani ema juures munadepüha pidamas, tegutsesime aias (riisusin, planeerisime uusi peenraid, Allan ehitas kuuri riiuleid) käisime jalutamas ja chill´isime niisama.

Aitab kah selleks korraks… Viin kohe Estella bussile (Tartu esinema sõit), siis lähen massaazi ning seejärel sukeldun töösse. Kallistan!






Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:
Helena-Reet: Minu maagiline 22.02.2022 + KARUTURG BÖRSIDEL, UUS MAAL, UUS RETSEPT!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, küberrünnak, komöödiaetendus Jokker, Eesti laul 2022, UUS MAAL ja palju muud huvitavat!
Helena-Reet: Elevusega tõusmisest ning isuga elamisest, TAAS UUS MAAL ning ülevaade tänaõhtusest ‘non alcohol’ õllede testimisest
Helena-Reet: KAS soetada Hispaaniasse nö “talvekodu”, kultuurisündmustest ja uuest hiire maalist! + PILDIGALERIID!
Helena-Reet: Raputavad dokumentaalid, minu imeilus elu + meie TÄNANE VANA-AASTA ÕHTU!
Helena-Reet: Jõulud + LISATUD suur pildigalerii!
Helena-Reet: Tänases blogis – Imeline elu maal, operett “Lõbus lesk” Eesti rahvusooperis, Paintball, 2 sünnipäeva ja pipargoogihooaeg!
Helena-Reet: Tartus V SPA-s ja Vorbusel, Comedy Estonia ´Sügistuur´ ja palju muud põnevat!
Helena-Reet: PÕHJALIK ülevaade minu nädalast ning OH KUI TORE MEHED, ET TE OLEMAS OLETE!