NordenBladet – Tänane maagilise numbriga ning peegelkuupäevaga päev algas 6.30. Viisin lapsed kooli ja siis käisin Selveris. Ostsin hunniku puuvilju ja marju kokku – apelsine, õunu, viinamarju, kultuurmustikaid, Kadarbiku värskelt pressitud porgandimahla ja Froosh´i kiivi-spinati “Clean Green” smuutit jne. Jummm. Kaks korda panin korvi ja kaks korda võtsin korvist välja ka Pagarini juustukoogi aga otsustasin siiski mitte osta. 😀

Siis katsin teist korda laua, seekord endale ja Allanile. Täna sai meil 1 aasta ja 10 kuud tutvumisest. Goooosh kus aeg lendab!



Olen iga päev nii tänulik, et mul on oma kodu ning et Eestimaal ja üldse Põhjamaades valitseb rahu 🙏. Aknast vaatab vastu talvine valge muinasjutumaa. Eile oli sula, täna sajab jälle juurde. Eile tänasele keerulisele poliitilisele olukorrale mõeldes tundsin, et tahaks maalida midagi rahulikku ja ilusat. Võtsin kaks korda suurema lõuendi kui tavaliselt (60x40cm) ning maalisin hiire-maalidele vahelduseks lilli. Kujutan seda maali juba ette suures laiade äärtega raskes tumepruunis raamis! Romantiline!







Tulles tagasi tänase kuupäeva juurde, millele numeroloogid omistavad suisa paranormaalseid omadusi… Sättisin täna kodus raamaturiiulit ümber ning juhtus ma ütleks üks vägagi maagiline asi. Raamatuid kastidest riiulisse ümber tõstes kukkus välja Jaak Roosaare “Aktsiatega rikkaks saamise õpik”. Ramat, mille investorist naabrimees Jaak koos pühendusega “Kasvavaid dividende” kinkis mulle juba aastate eest.

Mis selles siis nii erilist on, et see välja kukkus? Maagiline on see minu meelest seetõttu, et just TÄNA ON BÖRSID nii karused, punased ja miinuses kui veel olla saab ehk teisisõnu on see toppelt märk – OSTA! Ja Helena-Reet loomulikult ostis – mitte ainuüksi seetõttu, et ma märkidesse usun vaid ka seetõttu, et rumal oleks sellist turu seisu, kus kaubeldakse paljude aktsiatega alla turuväärtuse, käest lasta. No muidugi keegi ei garanteeri, et turud veel langevad aga üks on kindel – Volume ja Volatility (maht ja volatiilsus) on hetkel mõnusad ning minule kui pigem spekulandile ja päevakauplejale meeldib see väga.

Lõpetuseks natuke veel toidu-juttu…
Mõtlesin uue laheda retsepti välja – SOOLANE kodujuustu-hakkliha kook!

Sulata sügavkülmutatud pärmitaigen ja säti koogivormi põhja. Järgmisena prae hakkliha (400 g) koos tükeldatud värske pakrika (1 punane paprika), tomati (2 tomatit) ning päikesekuivatatud tomatitega (umbes 140 g), maitsesta (näiteks Bolognese maitseaine ja tüümian sobivad väga hästi) ning kalla vormi ning suru kergelt taignasse.

Seejärel võta kauss ja sega kokku hakitud mugulsibul, Alma klassikaline 5%-line kodujuust (380g), 6 muna, 1 supilusikatäis jahu ning riivitud Atleet juust (ca 250g) ning kalla põhja peale. Koogi keskele riivi eraldi veel natuke juustu ja puista peale kõrvitsaseemneid. Peale ahjust välja tulekut lase tunnike-kaks seista.




Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Viimased postitused:

Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, küberrünnak, komöödiaetendus Jokker, Eesti laul 2022, UUS MAAL ja palju muud huvitavat!
Helena-Reet: Elevusega tõusmisest ning isuga elamisest, TAAS UUS MAAL ning ülevaade tänaõhtusest ‘non alcohol’ õllede testimisest
Helena-Reet: KAS soetada Hispaaniasse nö “talvekodu”, kultuurisündmustest ja uuest hiire maalist! + PILDIGALERIID!
Helena-Reet: Raputavad dokumentaalid, minu imeilus elu + meie TÄNANE VANA-AASTA ÕHTU!
Helena-Reet: Jõulud + LISATUD suur pildigalerii!
Helena-Reet: Tänases blogis – Imeline elu maal, operett “Lõbus lesk” Eesti rahvusooperis, Paintball, 2 sünnipäeva ja pipargoogihooaeg!
Helena-Reet: Tartus V SPA-s ja Vorbusel, Comedy Estonia ´Sügistuur´ ja palju muud põnevat!
Helena-Reet: PÕHJALIK ülevaade minu nädalast ning OH KUI TORE MEHED, ET TE OLEMAS OLETE!