NordenBladet – Möödunud nädalavahetus oli sündmusterohke. 30 aprillil (18. Ijar) oli Lag ba-Omer, see algas juba tegelikult 29.aprilli õhtul. Juudi pühad on liikuvad pühad ning tänavu sattus see samale päevale Eestis laialt tuntud Volbriöö´ga (ka Walpurgi öö). Sellel aastal koroonapiirangute tõttu Eesti Juudi Kogukond tavapärast suurt üritust ei korraldanud, aga kes sellest üritusest tahab rohkem aimu saada, võib lugeda-vaadata minu näiteks 2017 aasta üritusest tehtud ülevaadet.

SUUR galerii: Eesti Juudi Kogukond pidas Lag BaOmer´i

Ka Volbriööd ja 1.mail peetava Volbripäeva pidustusi sellel aastal Covid-19 piirangute tõttu ei toimunud. Kui aus olla, siis ei teagi, millal viimati kuskil avalikul suurel Volbriööl käisin ning ka nõidade sabatile Blocksbergi mäele pole ma ammu sattunud (hahaa.. that supposed to be a joke). Viimasel ajal meeldivad mulle rohkem pisiked, oma tutvusringkonnas korraldatud peod/üritused. Külakene, kus mina elan, on aga väga usinalt osa võtnud juba 2008. aastast alguse saanud Teeme ära! üle-eestilisest koristusaktsioonist. Sellel aastal korjasime kodu ümbritsevatest kraavidest ja metsaservadest ära suure konteineri jagu prahti ning istutasime maantee äärde 600 kuuse istikut!

Hommikul kõht korralikult täis (maitsev omlett – Shakshuka/Shakshouka), kõrvale marineeritud tomat, marineeritud kurk, kodujuust ja loomulikult suur tass kohvi), lapsed riidesse, labidas kuurist kaasa ja tegutsema 😀

(blogi jätkub peale galeriid)






Pühapäeval oli ilm väga ilus ja otsustasime Tallinna Loomaaeda (Paldiski maantee 145, Ehitajate tee 150, 13522 Tallinn, koduleht: tallinnzoo.ee) minna. Loomaaed oli vaatamata sellele, et mujal kõikjal igasugused koroonapiirangud kehtisid avatud ning rahvast täis.  Covid-i tõttu ei eksponeeritud kahjuks mitmeid loomi, seetõttu jäi nö “pool nägemata”. Olime vist ka ainukesed, kes maski kandsid. Loomaaed oli palju muutunud sellest ajast, kui viimati käisin. Teeääred olid kaunid ja korda tehtud ning väga soe tunne tekkis. Tore oli jalutada ning ühist pühapäeva veeta, kuni ühel hetkel Ivankale meenus multifilm “Pingviinipoeg Lolo seiklused” (see 1988 a valminud multifilm on muuseas valitud Eesti hirmsaimate lastefilmide toppi). Seal on mitmeid hirmuäratavaid kohti ning juba vanaisa Piigo ütles seal, et “Inimsed, nemad toovad meile ikka õnnetust… ja viivad loomaaeda”. No vot nii siis.. Seadsime sammud kodu poole tagasi ning tegime mitu tundi aiatöid. Õhtuks tegin aga kartulit ja maitsvat kreemist seene sousti. Muuseas, need imelised lehterkukeseened said korjatud hilissügisel — novembri algul! Loe Kollakast Kukeseenest pikemalt SIIT.

Täna, esmaspäev möödus arveid makstes, erinevate töö asjadega tegeledes, Estella Elisheva ja Ivanka Shoshana ühissünnipäeva planeerides ning mitmete inimestega läbi Facebooki koostöid arutades. Lisaks tegin ka väikest online-shoppingut. Ostsin ON24-st laste jaoks õues oleva ronimiskeskuse juurde nöörredeli; 4,26 diameetriga batuudile turvaääre ning  uue 160x200cm vedrumatratsi. Ivankal oli täna kool ja ujumine, Estellal Georg Otsa muusikakoolis viiuliga esinemine (salvestamine).

Peatse blogimiseni! Kallistan!












Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Fotod: NordenBladet (Helena-Reet Ennet), 2x talgupildid erakakogu