NordenBladet – Kellele ei maitseks isetehtud kodused söögid ja soojad värskelt ahjust tulnud pirukad ja koogid. Meie pere on nendega juba ära hellitatud, sest mu 11-aastane tütar Estella Elisheva on pisikest viisi hobikokk ning peaaegu igal koolist, muusikakoolist ning trennist vabal minutil kokkab midagi.

Kõige enam meeldib talle valmistada soolaseid ja magusaid küpsetisi (kooke, pirukaid, croissante), eksperimenteerida huvitavate magustoitudega (jogurtijäätis, jogurtimagustoit, kohupiimakreem jne.) ent vahel võtab ette ka igapäevased toidud.. Viimati tegi koduseid makarone munaga ning Iiri pada. Värskeid smoothie´sid ma enam isegi ei maini, sest neid hakkas ta kokku miksima juba lasteaialapsena.









Nüüd natuke minu tegemistest.. Piparmünditee on meie pere üks suur lemmik, seetõttu otsustasin tänavu meie nn. piparmündikasvandust suurendada ning lisada 4 uut sorti, mida paljundama hakkan (minu taimede korjamisest ja kuivatusest saab lugeda SIIT).  Hetkel on maa veel külmunud, ent niipea kui öökülmad möödas, hakkan uusi istikuid maha panema. Hetkel on meil taimed toas kastides. Samuti teen lastele uuesti pisikese maasikapeenra. Mõne aasta eest olid meil suured maasikapeenrad, aga ma hävitasin need, sest ei jõudnud kõigega tegeleda – tegemised kasvasid üle pea. Mul on poole hektariline aed, suur majapidamine, väikesed lapsed, töö Skandinaavia ühes kiiremini kasvavas meediakontsernis NordenBladet (loe Skandinaavia meediakontsernidest SIIT), mille alla kuuluvad nüüd ka kõik OHMYGOSSIP-lehed ning erinevad brändiarendused. Viimasid teen kõiki vabatahtlikuna ning lisaks kallile ajale, mida tundide, päevade, kuude ning aastate kaupa oma töösse kulutan, investeerin märkimisväärselt ka oma isiklikku raha, et Põjamaade kultuuripärandit säilitada ja tutvustada nii Skandinaavias kui maailmas terviklikult. Hindan kultuuri ning kvaliteetset meediat, ning tahan väga, et meedia oleks inimestele kui tõe-peegel ning õppevorm. Midagi, mis tekitaks positiivse tunde, hariks ning motiveeriks olema parem inimene ning nägema suuremat pilti.

 

 


Mu vanem tütar Estella Elisheva hoiab regulaarselt minu postitustel silma peal ja ütleb mulle tihti: “Emme, ära pane nii palju reklaamteksti, inimsed lihtsalt skip´ivad seda.” Aga minu jaoks pole see reklaam. Minu jaoks on see kui tõe kuulutamine – tahan, et inimesed näeksid maailma avaramalt, tahan, et Põhjamaad säilitaksid oma müstika ning tahan, et inimesed ei teeks enesetappe. Tahan, et inimestes väheneks depressioon ning kasvaks armastus looduse vastu, armastus loomade vastu ja mis kõige raskem – armastus oma lähedaste/sugulaste vastu. Võib-olla kõlab läägelt – aga ma tõesti tahan seda. Tahan seda kohe väga, rohkem kui raha, rikkust, kuulsust või muid ühiskonnas laialt levinud hüvesid. NordenBladeti missioon on hoida ja tugevdada Põhjamaade kultuuripärandit ning edasi kanda traditsioone ja väärtusi, luua koostöövõrke, kujundada paremat tulevikku Põhjamaade elanikele, jagada teavet ning pakkuda kvaliteetset infot. Võib-olla seetõttu olemegi nii edukad, et meil on süda asja sees – me ei aja taga statistikat vaid rahulolu. Meile huvi pakkuvad valdkonnad on heaoluühiskonna väärtuste arendamine, keskkond, poliitika, kultuur, turism, haridus, teadus, regionaalne koostöö, tervis, lapsed ning pereväärtused. Meie alalehed (OHMYGOSSIP) koondavad enda alla aga kokku moe ja ilu, suhete ning meelelahutusteemad. Samuti haldame blogikeskkondi Bloglist24 ja NordicBloggers, mille alla on koondunud ligi 300 000 blogijat.

Vahel kasvab see kõik üle pea. Ent nüüd tunnen aina enam, et mulle meeldib aias aega veeta. Mitte, et ma ajaks taga filigraanset umbrohuvaba aeda. Vastupidi, mulle meeldib loominguline segadus ja metsikus aias – aga ma tahan aina rohkem loodust. Loodus on suurepärane vaheldus intensiivsele tööle. Loodus annab nii palju, ma räägin loodusega, suhtlen loodusega, loodus on mu sõber! Ma armastan loodust, enam ei tahaks kunagi linnakorteris elada. Kusjuures vahel mõtlen, et ei tea kas oleks väga hilja minna aiandust või bioloogiat õppima. Mulle meeldivad keskkonnateemad. Tahan nii ennast kui lugejaid loodusega rohkem kokku viia, loodust rohkem armastama panna – see on mu teine väike missioon, mida läbi NordenBladet´i teoks teha plaanin!



 

Märksõnad: pagar, pagarid, pagaritöökoda, pagaritöökoda leivakas, pagaritöökoda tallinn, pagaritöökoda sakus, pagarikoda müük, pagaritöökoda pagar, saku pagaritöökoda, pagaritöökoja sisustus, pagaritöökoja seadmed, kodu, kodune, kodune pagaritöökoda, pagaritöökoda kodus. pagarikoda, pagaritooted, pagariäri, pagar kondiiter, pagar sauel, pagar nõmmel, pagaritooted tallinnas, värsked pagaritooted, külmtatud pagaritooted, eesti pagaritooted, kodus valmistatud pagaritooted, gluteenivabad pagaritooted, pagaritooted diabeetikutele, diabeetik, tervislikud pagaritooted. kodune pagaritoode, parimad pagaritooted, pagaritoodete tootmine, pagaritoodete tellimine, pagaritoodete tehnoloogia, pagaritoodete valmistamine, värsked pagaritooted, otse ahjust, soojad saiad, sai, saiakesed, pirukas, pirukad, soojad pirukad, värskelt valmistatud pirukad, pagaritooted sünnipäevaks, sünnipäev, laste laud, lastele sünnipäevaks, kust tellida laste sünnipäevalaud, laps, lapsed, toit, toidud sünnipäevaks, kodutunne, maitsvad pagaritooted, kook, koogid, küpsetus. küpsetamine, küpsetuspaber, ahi, ahjus, pliit, elektripliit, puuküttega pliit, nõiaköök, kodune nõiaköök, tervis, kuidas hoida tervist, hea energiaga köök, hea energiaga toit, südamega tehtud toit, taigen, pärmitaigen, ise valmistatud taigen, kodune napoleoni kook, kodune kook, lihtne kodune kook, kodune pealinna kook, kuidas valmistada. pere, pereblogi, lapsega kodus, lastega kodus, mida teha lastega kodus, kuidas lapsi arendada, laste hobid, millega lapsed võiksid tegeleda, lapsega kodus töö, laste sünnipäev kodus, laste sünnipäevad kodus, köögitehnika, köögidisain, skandinaavia köök, köögisisustus, sisustus, toidunõud, kauss, kausid, seadmed, magustoit, magustoidud, ise valmistatud magustoit, kuidas valmistada magustoitu, magustoidud peoks. menüü, telli, tellimine, kvaliteetne, kvaliteet, hea aura, plaadikook, põnevad laste koogid, printsessi tort, tordid, sünnipäevatort, piltidega tort, piltidega tordid, piltidega koogid, kaunistused, ilusate kaunistustega magustoit, blogi, pildid, toidublogi, aed, taimed, peenar, peenrad, mida istutada aeda. haljastus, aia planeerimine, istik, istikud, taimede istutamine, mida istutada märtsis, mida istutada aprillis, mida istutada mais, taimede ette kasvatamine, taimed potis, taimed amplis, peenarde kujundus, kuidas teha peenart, ravimtaimed, taimetee, piparmünt. erinevad sordid, maasikad, saksa maasikad, poola maasikad, eesti maasikad, maasikapeenar, kevad, kevadised tööd, aiatööd kevadel, kodune ema, naiste tööd kodus, elu maal, kodu ja aed, tööd aias, kasvuhoone, ilm, maa, muld, loodus, looduslik, põllumaa, põlluharimine