Neljapäev, märts 28, 2024

Monthly Archives: jaanuar 2018

Helena-Reet: Elutempo on nii kiire, et võtab pea pöörlema. MIDA tähendab haigeks jäämine, näide omast käest

NordenBladet – Kui sul on lapsed, siis võid kindel olla, et varem või hiljem toovad nad (lasteaiast, koolist, huviringist või sünnipäevalt) kaasa viiruse, mis lööb terve pere elutempo sassi. Kuigi ma olen reeglina üsna terve (ptui-ptui-ptui), siis seekord on vimm sees juba pikka aega ning viimase kümne päeva jooksul olen olnud sunnitud ära jätma mitu välisreisi ning mitmed olulised kohtumised.

22-23. jaanuaril oli Stockholmi Grand Hotellis “Fashion Week Stockholm“, mida pikisilmi ootasin ning mille tarbeks mitu kohtumist oli kokku lepitud. 26.jaanuaril pidin andma kaks intervjuud ning mõtlesin külastada Rootsi Tailsweep kontorit ning Morocco ja Israeli turismi esindust Stockholmis  ning  27. jaanuaril plaanisin osa võtta “Luxury Travel Fair Stockholm” üritusest ning  28. veebruaril olid kohtumised kokku lepitud “Wedding Fair Stockholm” (Bröllopsmässan) raames. 31. jaanuaril (täna) planeerisin osalust “PCD Paris 2018” messil ning kuna endiselt viirus sees, siis jääb külastamata ka 02.-04.veebruar Norras Oslos toimuv “Health & Beauty Scandinavia” mess, mille külastus oli mul väga pikalt ette planeeritud ning kuhu tahtsin taas kaasa võtta ka oma tütre Estella Elisheva (11).

Kirjutasin mõni aeg tagasi, et otsin investorit-äripartnerit ning tahaksin E&S (Elisheva & Shoshana) brändi laiendama hakata ja tuua selle all turule kosmeetikabrändi. Siiani on kahjuks kontakteerunud vaid kaks inimest ning mõlemad ameeriklased. Oleks siis veel Los Angelesest, kus tihti oleme aga kahjuks mitte. Pelgalt investorina sobiksid nad hästi, ent aktiivse partnerina mitte, nemad soovivad aga just partnerid olla. Kuna minu tegevus toimub kõige aktiivsemalt trajektooril Eesti-Rootsi-Soome-Los Angeles, siis vajan kedagi tõhusaks koostööks just sellelt liinilt – eelistatult isegi Skandinaaviast, sest OHMYGOSSIP lehtede NordenBladet´i alla viimise tõttu, veedan hetkel Põhjamaades suure osa oma ajast. Ilumesside külastus oli plaanis ka sellepärast, et end vaikselt kogu kosmeetikatööstuse telgitagustega paremini kurssi viia.

Hetkedel, kui olen ise suht rivist väljas, saan kõige paremini aru, kui OLULINE on omada head tiimi. NordenBladet´i ja OHMYGOSSIP lehtede kauaaegne tegevtoimetaja Marju ning tõlk Risto on olnud täiesti asendamatud, läheksin nendega lahingusse iga kell – korrektsed, professionaalsed, kiired, lojaalsed –  hetkel mõlemad minu paremad käed. Samuti loomulikult kõik teised meie töötajad, alles siis, kui ise oled eemal, näed kui head on olnud sinu delegeerimisoskused ning tiimi valik. Mul on nii hea meel, et olen leidnud enda ümber sellised toredad inimesed. Meid on küll vähe aga me oleme väike, armas ja üksteist armastav ja toetav tiim! Love you so much!!! Olete mulle lihtsalt väga väga kallid! Üks põnev uudis on veel – Eestis tuntud blogija ning andekas moedisainer Mariliis Anger liitub meie tiimiga ning tema bränd “Mariliis Anger” tuleb 100% OHMYGOSSIP´i alla, ületulek on plaanis juba paari kuu jooksul! Lahe! I am so excited! Ta on nii võrratu, meeldib teile kindlasti!!

Hahaaa, haige ka ei saa rahulikult olla.. nii palju põnevat toimub kogu aeg 😀

Avafoto: Mariliis Anger mõne aasta eest koostööd tegemas Ohmygossip Couture´iga

Vaata, mille pärast seda naist internetis kiusati + FOTOD! Kallis naine (ja mees), oled unikaalne! Armasta oma keha! Jaga seda postitust, et peatada tagakiusamine ja pilkamine!

NordenBladet — Internetis kiusamine on juba kaua aega kestnud ja suure tõenäosusega see jätkub, kuna pidurit on väga raske tõmmata. Kehakaal, välimus, sugu ja rahvus on kiusamise sagedasemad põhjused, vahendab Ohmygossip.ee.

22-aastane Anastasia Reshetova oli üks kiusajate ohvritest. Põhjuseks see, et tal olid keskmisest pikemad ja suuremad jalad. Noor naine siiski otsustas, et ei lase end negatiivsetest kommentaaridest muserdada. Tal on tänaseks 1,5 miljonit Instagrami jälgijat.

https://www.instagram.com/p/BdPbqtcgkAv/?taken-by=volkonskaya.reshetova

Anastasia oli terve nooruspõlve pidanud negatiivseid kommentaare taluma, aga ta otsustas elus suunda muuta, mis kiusajad eemale peletas. Anastasia ei kulgenud samu teid pidi, kui teised kiusatavad, vaid pööras oma keha kumerused hoopis enda kasuks ning esitles fotosid Instagramis. Ta laadis üles mitmeid fotosid, kus jalad olid täies hiilguses esindatud. Võib ette kujutada, kui hämmingus kiusajad olid, nägemas, et Anastasia jälgijate hulk hakkas hoopis tõusujoones kasvama.

Kallis naine (ja mees), oled unikaalne! Armasta oma keha!
Jaga seda postitust, et peatada tagakiusamine ja pilkamine!

https://www.instagram.com/p/Bdsyy3dALz5/?taken-by=volkonskaya.reshetova

https://www.instagram.com/p/BeUmx_6A5qN/?taken-by=volkonskaya.reshetova

Avafoto: Anastasia Reshetova (Instagram @ volkonskaya.reshetova)

 

10 KÕIGE veidramat inimtüüpi, keda lennujaamas kohtad

NordenBladet — Kui oled palju lennanud ja lennujaamades viibinud, oled kindlasti vähemalt mõnda inimtüüpi kohanud, keda Smart Travel allpool kirjeldab.

Lennukiga lendavad inimesed ilmselt teavad, kui palju erinevaid inimesi oma lendu ootamas on. Mõned inimesed sulanduvad rahvamassi sisse ja nad ei härata mingeid emotsioone, aga leidub ka neid, keda vaadates hoiad kahe käega peast kinni. All on 10 kõige veidramat inimtüüpi, keda lennujaamas kohtad. Kui mitte ükski neist ei tule tuttav ette, võid hoopis ise üks neist olla.

Trügija
Lennuki tõusmiseni on veel piisavalt aega, aga trügijat see ei huvita ning ta läheb koos oma kodinatega võimalikult värava lähedale, kui lubatud. Vahet pole, mis järjekorras lennukile minnakse, tema seisab teistel ees, ootamas oma võimalust. Lennukist maha minnes peab ta samuti olema esimene, kuigi stjuardessid pole turvavöö lahti võtmiseks luba andnud.

Seinakontaktide hõivaja
Värava läheduses pole väga palju seinakontakte, aga see hõivaja on selle ainsagi oma valdusesse võtnud, et saaks ükshaaval kõik seadmed täis laadida. Teised reisijad ootavad selle ühe järel, millal ta ka teistele võimaluse annab…kui annab.

Järelvalveta lapsed
Vanemaid pole kusagil näha ja võsuke jookseb mööda lennujaama ringi nagu pöörane.

Vali telefoniga rääkija
Ta räägib telefoniga ja hääletoon on nii vali. Pole oluline, kas tegu on eraelu või tööasjadega, kõik saavad sellest osa.

Kõrvaklappideta mängu mängija
Lennujaamas võib tihti igavus peale tulla ja leidub mitmeid viise, kuidas aega sisustada. Paljud kahjuks ei mõtle teistele reisijatele ning ei kasuta kõrvaklappe, kui nutiseadmes oma mängu mängivad.

Purjutaja
Ta näeb välja ja haiseb nagu purjus inimene, sest baaris sai ajarohkuse tõttu veidi rohkem napsu võetud.

Intriigide otsija
Teda võib näha väravas töötajatega õelutsemas, kui on lennust maha jäänud. “Kas teate üldse ka, kes ma olen?” võib olla tüüpiline lause, mida teised kuulevad. “Olen kahekordne kuldeliitliige!” ähvardab ta edasi.

Pinkide hõivaja
Lennujaam on puupüsti rahvast täis, kes kõik ootavad seistes oma lendu. Ja siis on see üks, kes on pingi ühelt poolt  kotte täis ladunud, kui teisel pool laiutavad tema padi ja toit.

Kärsitu inimene
Tema tunneb juba kaugelt ära, kuna nihelemine ja abitus paistab kehakeelest välja. Kärsitu inimene ei jaksa ära oodata, millal turvakontrollist läbi pääseb või lennukile lastakse.

Haigestunud reisija
Ega´s sinna saa midagi parata, kui on nohu ja vaja reisida. Siiski võiks midagi teha, et ei aevastaks pidevalt teiste inimeste peale ja ei katsuks kõiki pindasid.

Avafoto: NordenBladet

 

6 MÄRKI, et oled täpselt samasugune turist nagu kõik teisedki

NordenBladet — Turistid kipuvad reiside ajal üsna samu asju tegema, ükskõik, mis riigist nad tulnud on. Osad tegemised on aga sellised, mis võivad teisi ärritada, vahendab Thrillist.

All on 7 ärritavat tegevust, mida turistid teevad:

1. Avaldad sotsiaalmeedias fotosid sihtkohast, mainides temperatuuri
“Siin on parasjagu 35 kraadi sooja ja ma ei igatse talve kohe üldsegi mitte!” Kui postitad sellise lause keset talve, muutuvad sõbrad kadedaks. Ilmselt see ongi su eesmärk?

2. Teed kunstimuuseumis fotosid ja laed need internetti
Sedasi tõestad uhkusega kõigile, et oled a´la Mona Lisa maali oma silmaga vaatamas käinud.

3. Einestad kohalikus einelas
USAs olles püüad kindlasti KFC restorani sööma pääseda. Miks peaksid sööma kohalikes einelates, kui on nii palju suuri restorane, kus saaksid proovida erinevaid maitseid, mida kodumaal pole? Kui ongi, siis vähemalt pakkumised on ikka erinevad.

4. Avaldad hotellitoa fotosid
Kui viibid parasjagu eriti luksuslikus hotellis, ei suuda sa jagamata jätta, kui võimas sinu tuba välja näeb.

5. Avalikustad fotosid riietekabiinis, kus proovid uut kostüümi, mis siis, et koduriigis on samasuguseid
Põhimõtteliselt sama, kui käia välismaises pirukaputkas, justkui nende pirukad oleksid midagi teistsugust, kui meil kodumaal.

6. Jood lennukis liiga palju
Rannapuhkusele siirduvatest sõpradest koosnevad pundid hakkavad juba lennukis kokteilitama ja lällama, hoolimata, et see häirib teisi reisijaid.

Avafoto: NordenBladet

 

2018. aastal on Eestis miinimumpalk 500 eurot ja minimaalseks tunnipalgaks 2,97 eurot

NordenBladet — Valitsus kinnitas möödunud aasta 21. detsembri istungil käesoleva aasta alampalgaks 500 eurot ja minimaalseks tunnipalgaks 2,97 eurot. Alampalk on 2018. aastal esmakordselt terves ulatuses maksuvaba.

Alampalga tõus tugineb Eesti Ametiühingute Keskliidu ja Eesti Tööandjate Keskliidu vahel 26. oktoobril 2017. aastal sõlmitud kollektiivlepingul, millega sotsiaalpartnerite keskorganisatsioonid leppisid kokku töötasu alammäära tõstmises 2018. aastal. Vastavalt töölepingu seadusele kehtestab Vabariigi Valitsus määrusega kindlale ajaühikule vastava töötasu alammäära, millest madalamat tasu ei või töötajale maksta. Kollektiivlepingu sõlmimise teade avaldati novembris Ametlikes Teadaannetes.

Töötasu alammäära tõus tähendab alammääraga seotud töötasude ja palga tõusu era- ning avalikus sektoris. Samuti suurenevad töötasu alammääraga seotud hüvitiste summad, näiteks vanemahüvitis ja lapsepuhkuse tasu.

2012. aastal oli töötasu alammäär 290 eurot, 2013. aastal 320, 2014. aastal 355, 2015. aastal 390, 2016. aastal 430 ja tänavu 470 eurot. 2018. aastal on alampalk 500 eurot ja on esimest korda terves ulatuses maksuvaba.

 

 

 

Allikas: Sotsiaalministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT