NordenBladet — Rooma on sageli see paik, millele inimesed esimesena mõtlevad, kui jutt läheb Itaaliale. Rooma on loomulikult selle au ära teeninud, sest sealne suurepärane toit ja rikkalik ajalugu on paljude südamed võitnud, kirjutab Huffington Post.

2019 aasta kõige populaarsemad Itaalia paigad on kokku kogutud ja need ei olegi üllatavalt kombel populaarsed paigad nagu Rooma, Veneetsia ja Firenze.

Tutvu listiga, kuhu keskmine turist tavaliselt oma jalga ei tõsta, sest ta pole neist paikadest lihtsalt teadlik.

Matera
Euroopa Komisjon nimetas Matera linna 2019 aasta kultuuripealinnaks (koos Bulgaaria linna Plovdiv´iga). Linn teenis auväärseid kohti mitmetes menukates 2019 aasta reisisihtkohtade listides. Materas asub Püha Franciscuse kirik, mis on pühendatud Franciscuse 1208. aasta paiku toimunud külaskäigule. Matera koobasstruktuuride süsteem lisati aastal 1993 UNESCO maailmapärandi nimistusse.


Foto: Pexels/Francesco Ungaro

Ischia
Napoli lahe vulkaaniline saar Ischia on üks 50-st kohast, kuhu Travel and Leisure list soovitab minna. Sealne imeline rand kutsub turiste terveks päevaks päikest nautima, samas kui Aragoonia loss pakub vaatamisväärsust ja ajaloohõngu. Aga kui sa otsid paika, kust tõeliselt vaadet nautida, siis Epomeo mägi pakub oma kõige kõrgemast tipust tõelist ilu.


Foto: Pexels/Depistotele

Piemonte
Piemonte, mida saab tõlkida kui “mägede jalam” (ladina Pedemontis), vihjab oma nimega maakonna põhjaosas kerkivatele Alpidele. Piemontes on tunda tugevaid prantsuse mõjusid nii dialektides kui ka näiteks köögikunstis. Seal asub mitu suusakuurorti. Piemonte on üks Itaalia jõukamaid regioone. Siin asuvad mitme olulise tööstuskontserni peakorterid, näiteks Fiat Torinos, Olivetti Ivreas ja Ferrero Albas. Fiati tehase katusel on testirada ja Ivrea korraldab igal aastal massiivset toiduvõistlust.


Foto: Pexels/ddzphoto

Apuulia
Apuulia (Itaalia Puglia) on Itaalia saapakuju kontsaosa, mis kuulub samuti maailmakuulsate reisisihtkohtade soovituslisti. Piirkonnas on Alberobello lubjakivimajad, mida tuntakse, kui “trulli” ning mis kuulub samuti UNESCO maailmapärandi nimekirja. Eelmisel aastal nimetati Apuulia Itaalia üheks kõige tähelepanuväärsemaks toidu sihtkohaks. Apuulias on loomulikult palju randu ja barokk-linn Lecce on turistide lemmikpaik.


Foto: Pexels/Jacques Savoye

Emilia-Romagna
Itaalia on üleni toiduarmastajate jaoks parim reisihtkoht, aga see paik on eriti armastusväärne, sest siit pärineb parmesani juust, parma sink, balsamiäädikas ja bolognese pasta ning lasanjed. Lonely Planet nimetas seda paika lausa gastronoomiliseks paradiisiks ja Vogue kirjeldasItalliasse reisimist, kui ülimat Itaalia toidutuuri.


Foto: Pexels/Concetto Bandinelli

Palermo
Palermo on linn Itaalias, Sitsiilia maakonna ja Palermo provintsi halduskeskus. Palermo katedraal, kus on kuninglikud hauad, tõmbab tihti turiste kohale, sest nad soovivad külastada Normani paleed ja Palatine´i kabelit. Kes soovivad kohaliku eluga paremini tutvust teha, lähevad Ballarò tänava turule. Ja kui otsite natukene adrenaliini ja kaunist paika, kus fotosid teha, minge Pellegrino mäe otsa, kust näeb kogu linna.


Foto: Pexels/crilaman

Avafoto: Pexels

Loe lisaks:
9 suurepärast põhjust, miks külastada Itaaliat – FOTOD!

LUXURY travel: Suudate te uskuda, et sellist toitu pakutakse lennuki peal? FOTOD!

Mees päästis tee äärest kaks kutsikat, kellega nüüd ringi rändab + FOTOD!