NordenBladet — 120 kilone Sian Ryan sundis end jooksulindil jooksma, et kaalu vähendada, aga see ei toonud soovitud muutuseid. Seejärel otsustas naine hoopis midagi muud valida ja see viis ta eduni, vahendab Cosmopolitan.

26-aastane Sian Ryan on kahe aasta vältel kaotanud kehakaalust uskumatud 44 kg. Ta kannab nüüd 6 numbrit väiksemaid rõivaid ja valmistub peagi saama personaaltreeneriks. Selline suur muutus õnnestus vaid seetõttu, et Sian avastas enda jaoks nauditava ja inspireeriva treeningu. “Jõutreeninguta poleks ma nii kaugele jõudnud. Olin pikka aega püüdnud kaalu alandada, aga tulutult,” meenutab naine.

Paljud leiavad motivatsiooni treeninguteks siis, kui nende elus on toimunud mõni oluline muutus. Sian oli just kallima poolt maha jäetud ning lahkuminek tuli täieliku üllatusena. Sian otsustas kodus nutmise asemel minna jõusaali ning ta kaalus tollal 120kg. “Alguses käisin treenimas jõusaalis, mis oli 24/7 avatud. Käisin alati öösel trennis, et keegi ei näeks mind.” Kõigepealt proovis ta jooksulinti, sest pidas seda heaks kaalualandamise viisiks. Ta ei nautinud jooksmist, ega näinud ka tulemusi. Sian mõistis, et tuleb tegeleda millegi sellisega, mida suudaks nautida.

“Jõutreening muutis mõttemaailma kogu protsessist. Hakkasin seda täielikult armastama. Ei keskendunud enam kaalu langetamisele, vaid sellele, et muutuksin tugevamaks. Kaal langes samal ajal.” Sian on madala intensiivsusega harjutused täiesti ära jätnud, sest ta ei naudi neid. Naine soovib teistele meelde tuletada, et igaüks võib leida omale meelepärase treeningu – see ei pruugi olla jooksulindil rühkimine või spinningu tund, kui kumbki neist ei tekita meelehead.

Sian on muutnud ka toitumisharjumusi. Ta valmistab kodus ise toitu ning ei käi väljas söömas. Mis puudutab rämpstoitu, siis püüab ta ise valmistada tervislikke alternatiive. Toiduvalikus on ta keskendunud makrode (süsivesikud, rasvad ja proteiinid) arvutamisele. Ta korrigeerib päeva jooksul söödud toiduained konkreetse päeva ettenähtud makrode järgi, msi tagab, et päeva lõpuks on tarbitud kindel kogus proteiini, süsivesikuid ja rasva.

https://www.instagram.com/p/BcT4ViwhWe0/?taken-by=sianliftsweights

 

https://www.instagram.com/p/BZAwAuQAtTr/?taken-by=sianliftsweights

https://www.instagram.com/p/BUvpVGhgNv2/?taken-by=sianliftsweights

Siani jaoks on see meetod toiminud paremini, kui kalorite arvutamine. “Kaal langes paremini, kui sõin 1000 kalori asemel 2000 kalorit päevas.” Naine julgustab ka sel puhul, kui juhtub halb päev olema. “Ära satu masendusse, kui on halb päev. Kõik kehvad päevad ehitavad üles paremaid päevi.”

Avafoto: Sian Ryan (Instagram @ sianliftsweights)