NordenBladet – Laienda oma silmaringi väljapoole Euroopat! Need noortele suunatud veebisaidid on hea moodus alustamiseks.

Austraalia noorteportaal – Austraalia valitsuse veebisait, mis hõlmab tervise, hariduse ja töö, kultuuri, keskkonna, rahanduse jms valdkondi.

Ibero-Ameerika noorteorganisatsioon (ainult hispaania ja portugali keeles) – see on rahvusvaheline organisatsioon, mis koondab Ladina-Ameerika, Hispaania ja Portugali noorteasutusi. Tähelepanu pööratakse noorte kaasamisele, lõimumisele ja koostööle; saidil leidub uudiseid, üritusi, videolinke ja riikides asuvate organisatsioonide linke.

Lõuna-Aafrika noorteportaalseda haldab riiklik noorte arengu asutus, keskendudes noorte arengule ja muudele noorte teemadele. Uuri tööelu ja -võimaluste, stipendiumite, tervise, ettevõtte asutamise ja uute oskuste õppimise kohta.

Kanada noorteportaal – praktiline teave töökohtade, karjääri, välismaal reisimise, hariduse, raha, tervise ja noorteteenuste ning muude küsimuste kohta.

Ladina-Ameerika ja Kariibi piirkonna noorteportaal – suunatud noortevõrgustikele, -organisatsioonidele ja -rühmadele ning noortega töötavatele inimestele Ladina-Ameerikas ja Kariibi piirkonnas. Siit leiad foorumid, uudiskirjad ja raamatukogu ning teavet kodakondsuse, kultuuri, hariduse, keskkonna, vaba aja, töö, tervise, elulaadi ja vabatahtliku tegevuse kohta.


Vaata ka:
Euroopa – Vahemere piirkonna noorteplatvorm ühendab noori
Hakka Euroopa ja Vahemere piirkonna platvormi Join the Euro-Med programmi partnerorganisatsiooniks ning saa kontakte partneritega 35  Euroopa – Vahemere piirkonna partnerluses osalevas riigis. Ka teised valitsusvälised organisatsioonid saavad võimaluse teid leida.

Euroopa ja Vahemere piirkonna noorteplatvormi peamine eesmärk on võimaldada kahe piirkonna valitsusvälistel organisatsioonidel luua võrgustik ning vahetada kogemusi.

Koostöö Ida-Euroopa noortega
Kas oled kunagi tundnud huvi, kuidas elavad noored ELi mittekuuluvates Ida-Euroopa riikides? Organisatsiooni AEGEE Euroopa idapartnerluse projekt annab võimaluse saada seda teada ning töötada koos omataoliste inimestega neis riikides parema tuleviku nimel.

Mis on AEGEE Euroopa?

See on Euroopa suurim valdkondadevaheline noorteorganisatsioon, mis ühendab 13 000 erineva kultuuritaustaga üliõpilast 40 Euroopa riigist.

Kuidas liituda?
Idapartnerluse projektiga liitumiseks pead saama AEGEE liikmeks oma kohaliku AEGEE rühma kaudu. Idapartnerluse meeskond koostatakse vastavalt projekti vajadustele. AEGEE liikmel ei pea olema väga palju kogemusi. Hoia silm peal huvitavatel projektidel ja üritustel.

Idapartnerluse päevad
Kui soovid panustada idapartnerluse projekti, kuid parasjagu ei ole sinu jaoks sobivat tegevust, võid ise ürituse korraldada. Asja mõte on anda noortele kogu Euroopast arusaam reaalsest elust idapartnerluse riikides. Sa võid ise otsustada, kuidas seda teha – kas arutelude, ümarlauadiskussioonide, presentatsioonide, sihtriikide üliõpilastega kohtumiste, ülikooliloengute või mõnes muus vormis.

Taustteave:
Idapartnerluse projekti toetatakse ELi programmi „Euroopa noored” meetme 3.1 raames, mis keskendub koostööle naaberriikidega ning noortele eurooplastele uute võimaluste avamisele.

Programmi „Euroopa noored” osa Idapartnerluse noorte aken pakub veelgi rohkem koostöövõimalusi noortele, noorsootöötajatele ja noorteorganisatsioonidele Euroopa Liidus ja idapartnerluse riikides, eraldades selleks täiendavaid vahendeid.


Avafoto: NordenBladet

Märksõnad: noor, noored, noorteportaal, noorteplatvorm õpilane, õppur, õpin, kool, teenus, teenused, portaal, veebileht, veebilehed, veebisait, veebisaidid, milliseid veebisaite külastada, tervis, haridus, töö, kultuur, keskkond, praktiline teave, karjäär, töökohad, töökoht, koostöö, lõimumine, veeb, online, info, areng, asutused, teave, organisatsioon, noorteorganisatsioon, Eesti, Euroopa, kogemuste vahetamine, programm, noorteprogramm, Idapartnerlus, Idapartnerluse päevad, Idapartnerluse projekt, AEGEE Euroopa, Euroopa noored