NordenBladet — Täna tuvastati ühel Tallinna Kristiine Gümnaasiumi õpilasel COVID-19 nakkus. Kuna laps on viibinud koolis, jäetakse vähemalt kaheks nädalaks ära õppetöö koolimajas ning korraldatakse põhjalik ruumide desinfitseerimine. Kool korraldab seni õppetööd mittestatsionaarselt.

Kuna ei ole võimalik tuvastada, kellega haigeks jäänud õpilane koolis viibides kokku puutus, palutakse kõigil Kristiine Gümnaasiumi õpilastel püsida kaks nädalat kodus ja vältida kontakte väljaspool kodu. Samuti palutakse selle kooli õppuritel mitte osaleda huvi- või sporditegevustes.

Haridus- ja Teadusministeerium peab sellist ettevaatusabinõu vajalikuks, et tõkestada viiruse levikut. Välistamaks nakkuse levikut koolides ja lasteaedades, palume kõigil haridusasutuste juhtidel koostöös asutuste pidajatega olla valmis kuni kaheks nädalaks uksed sulgema ja korraldama õppetööd mittestatsionaarselt, juhul, kui selleks tekib vajadus.

Kõik inimesed, kellel on põhjendatud kahtlus, et nad võivad olla nakatunud koroonaviirusega, peaksid helistama oma perearstile või perearsti nõuandetelefonile 1220. Terviseseisundi halvenemisel tuleb helistada hädaabinumbrile 112.

Koroonaviirust tasub kahtlustada juhul, kui inimene on viimase 14 päeva jooksul käinud haiguse riskipiirkonnas ja tal esinevad haigusele iseloomulikud sümptomid ehk köha, palavik ja/või hingamisraskused. Muul juhul võib olla tegemist Eestis laialdaselt leviva gripi või gripilaadse viirusega.

Olukorra arengut jälgivad kõik ametkonnad ning riik teeb kõik selleks, et viiruse edasist levikut tõkestada.

Kõige värskema info viiruse leviku ja selle tõkestamise kohta leiab Terviseameti kodulehelt.

Küsimuste korral pöörduge palun info@hm.ee.

 

Allikas: Haridus- ja Teadusministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT