NordenBladet — Suitsetamisest loobumisel on tervisele märkimisväärseid ja koheseid positiivseid hüvesid. Loe, kui hõlpsalt ja kiiresti võid oma tervist parandada, vahendab Terveystalo ja Stumppi. On teada, et tubakatooted kahjustavad kogu organismi ning lühendavad eluiga keskmiselt 8 aasta võrra. Suitsetamisest loobumiseks pole iial liiga hilja. Suitsetamisest põhjustatud kõrvaltoimed hakkavad peale lõpetamist kohe vähenema ning keha asub taastuma.

Näited, mis sinu kehas hakkab toimuma, kui oled suitsetamisest loobunud:

20 minuti pärast: Vererõhk ja südame löögisagedus normaliseerub. Ka käte ja jalgade temperatuur normaliseerub ning vere hapniku sisaldus pöördub tagasi normaalse poole.

8 tunni pärast: Vereringe taastub. Nikotiin põhjustab veresoonte kontraktsiooni ja selle mõju hakkab peale suitsetamisest loobumist vähenema.

1 päeva pärast: Jäägid on kehast väljunud ja kopsud hakkavad puhastuma.

2-3 päeva pärast: Nikotiin on organismist lahkunud. Lõhna- ja maitsemeeled hakkavad taastuma. Närvilõpmed hakkavad uuenema. Bronhiaalne stenoos peatub ja hingamine muutub kergemaks.

2-12 nädalat hiljem: Organismi vereringe ja kopsufunktsioon on paranenud. Ka kõndida ja joosta on nüüdsest lihtsam. Kui suitsetamisest on möödunud mõned kuud, on naisel paremad võimalused rasestumiseks. Meeste erektsioon tugevneb.

1-2 aasta pärast: Südameataki saamise riskid on lausa neljandiku võrra madalamad.

5 aasta pärast: Insuldi riskid on vähenenud.

10 aastat hiljem: Kopsuvähi risk on poole võrra väiksem. Sõdamehaiguste riskid vähenevad samale tasemele, kui neil, kes ei suitseta. Kogu tervis on täielikult taastunud ja võid elada täisväärtuslikku elu.

Suitsetamisest loobumine ja nikotiinisõltuvusest vabanemine nõuavad suurt tahet ja motivatsiooni. Saadaval on mitmeid tooteid, mis aitavad sul reel püsida ja võidelda võõrutusnähtudega. Üheks näiteks on spetsiaalne närimiskumm. Spetsiaalsed tooted mõjuvad ainult juhul, kui kasutad neid vastavalt juhisele, ega lõpeta nende tarbimist liiga vara.

Avafoto on illustreeriv: NordenBladet