NordenBladet — Täna ja homme Tallinnas istungeid pidavad Balti Assamblee (BA) komisjonid keskenduvad Balti regiooni majandus- ja digiväljakutsetele ning arutlevad, kuidas saaks COVID-19 kriisi kasutada ära regiooni majanduskasvu soodustamiseks.

BA majandus-, energeetika ja innovatsioonikomisjoni liige Kalvi Kõva märkis, et majanduskomisjoni fookuses on COVID-19 kriis. „Kuigi kriis mõjutas Balti riikide majandust tõsiselt, ei peatunud siinne majanduskasv. Meil on paremini läinud, kui paljudes teistes euroala piirkondades,“ sõnas ta.

Balti Assamblee Eesti delegatsioonijuht Aadu Must ütles, et  kohtumisel arutatakse, milliseid ühisalgatusi võiksid Balti riigid teha, et tagada majanduse kiire taastumine pärast COVID-19 kriisi. „Samuti räägime, kas Balti riigid peaksid töötama välja ühise strateegia tõhusamaks majanduse elavdamiseks. Meie eesmärk on pöörata kriisist saadud ja saadavad õppetunnid majanduse turgutamiseks ja inimeste heaolu parandamiseks,“ rääkis Must.

Samuti tulevad kõne alla „tööstus 4.0“ ja „tööstus 5.0“ Balti riikides ning ühistegevused digi- ja roheliste üleminekute võimaldamiseks regioonis ning ühiste energiataristuprojektide arendamine. Kohtumisel räägitakse ka Rail Baltica projekti edenemisest.

BA eelarvekomisjoni istung toimub täna kell 17 Nordic Hotel Forumis ja majanduskomisjoni istung homme kell 9 Riigikogu konverentsisaalis.