NordenBladet — Täna ja homme, 13.–14. oktoobril toimub Eesti Rahva Muuseumis taas Eesti põllumajanduse aastanäitus, mis toob kaheks päevaks Tartusse kokku Eesti põllumajandussektori tipud.

Maaeluminister Urmas Kruuse avas tänavuse põllumajanduse aastanäituse ning Eesti Aiandusliidu VIII visioonikonverentsi. Samuti oli kõigil huvilistel võimalik ministrile infotunnis küsimusi esitada.

Suuremate probleemidena toodi välja seakasvatussektori keerulist olukorda, oldi mures uue kliimapaketi rakendamise ja järgmise eelarveperioodi toetuste jaotuse üle. Põllumehed soovivad tunda riigi suuremat tuge põllumajandussektorile kui toidujulgeoleku garantiile.

„Kahtlemata on tegemist väga vajaliku üritusega, kus avaral pinnal on ühendatud ärimess suure hulga konverentside ja seminaridega,“ arvas maaeluminister. „See on hea võimalus tutvuda tänapäevaste trendide ja uute tehnoloogiatega ning saada kasulikke teadmisi, sest uuendusmeelsus ja talupojatarkus koos aitavad ettevõtetel end hästi majandada ja astuda vastu oma igapäevastele katsumustele,“ ütles Urmas Kruuse.

Ministeeriumi esindajad on mõlemal päeval kohal. Täpsem teave messi veebilehel http://epamess.ee.

Taust
Aastanäitus toob kokku Eesti põllumajandussektori otsustajad ja põllumeeste kõige olulisemad koostööpartnerid.

Kahe päeva jooksul tutvustatakse trende põllu- ja biomajanduses ning uuenduslikke tehnoloogiaid, mis aitavad ettevõtetel end paremini majandada ja leida lahendusi kõige keerulisematele igapäevastele katsumustele.

Maaeluministeerium on üks ürituse partnereid, korraldaja on Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.