NordenBladet — Norras kaotati eile, 25. septembri õhtul kõik koroonapiirangud. Pärast seda avati kõigile kõik söögikohad ja tänavatel tekkis kaos. Ööl vastu tänast pühapäeva valitses pealinnas Oslos tänavatel kaos. Ööklubide uste taga olid kümnete meetrite pikkused järjekorrad, vahendab VG.

Mujal Norras olid samuti suured peod. Ööklubide juhid tunnistasid, et olukord oli kohati lausa eluohtlik. Vabanemine toimus paljude arvates liiga järsku.
Midagi taolist ei osatud oodata, seetõttu peetakse valitsuse kiirest otsust ühiskonna avamise kohta ohtlikuks. Oslo söögikohad täitusid kõik kell 22 õhtul.

Norra valitsus teatas reedel, et laupäevast taastatakse riigis normaalne elu. Vajadusel on võimalik piirkonniti kehtestada piiranguid.
Ühiskonna avamist toetas peaminister Erna Solberg. Ta põhjendas seda asjaoluga, et karmid piirangud on õigustatud vaid siis, kui selle järele on vajadus. Praegu seda vajadust pole.

Peaminister Solberg samas kutsus üles ettevaatlikkusele. Ta soovitas lasta testi teha, kui enesetunne on kehv.

Norras on võim vahetumas, kuna Solbergi juhitav konservatiivne Høyre kaotas valimistel Jonas Gahr Støreni juhitavale töölisparteile.

Aftenposten kirjutas, et Oslos oli tänavatel korraga nii palju inimesi, et nad ei mahtunud teineteise kõrvale ära. Trondheimis olid inimesed hirmul, et nad tallatakse jalge alla.

Norras on täielikult vaktsineeritud 83 protsenti täisealistest elanikest.