NordenBladet — Vabariigi Valitsuse tänane korraldus sätestab piirangud siseruumides toimuvale huviharidusele, huvitegevusele, täienduskoolitusele ja täiendõppele Harjumaal (sh Tallinnas) ning Ida-Virumaal. Piirangud hakkavad kehtima 24. novembrist.

„Piirangud on vajalikud, sest Harju ning Ida-Viru maakonnas levib viirus kõige kiiremini, ent soovime siiski hoida elu võimalikult avatuna ja ohutuna,“ sõnas Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets.  „Laste ja noorte vaimse ja füüsilise heaolu seisukohast on väga oluline, et kuni vähegi võimalik, ei peatataks huvitegevust. Samuti on paljudele inimestele vajalik, täienduskoolituste jätkumine,“ lisas ta.

Vastavalt korraldusele on neis piirkondades alates 24. novembrist siseruumides toimuv huviharidus, huvitegevus, täienduskoolitus ja täiendõpe lubatud üksnes siis, kui osalejate arv grupis on kuni 10 inimest (sellele lisaks võib olla veel rühmaga koos treener või juhendaja) ning on tagatud, et ei puututa kokku teiste gruppidega.

Osalejad peavad kandma maski. Maski ei pea kandma alla 12-aastased lapsed ja inimesed, kellel maski kandmine ei ole tervislikel põhjustel, erivajaduse, töö või tegevuse iseloomu tõttu või muid olulisi põhjuseid arvestades võimalik.

Lisaks tuleb ühiskasutatavad esemed pärast igakordset kasutamist desinfitseerida, teenuse osutaja tagab desinfitseerimisvahendite olemasolu ja desinfitseerimisnõuete täitmise Terviseameti juhiste kohaselt.

Nimetatud piirangud ei laiene täienduskoolituse ja täiendõppe läbiviimisele, mis on seotud riigi sõjalise kaitsega, samuti ei laiene piirang sisejulgeolekuvaldkonna tegevustele.

Rakendatavate meetmete asjakohasust hinnatakse iga kahe nädala järel nende kehtestamisest alates.

Tänase Vabariigi Valitsuse korraldusega saab tutvuda lehel kriis.ee.

  • Üleriiklike soovitustega hariduselu korraldamiseks koroonaviiruse tingimustes saab tutvuda hm.ee/koroona
  • Küsimuste korral palume pöörduda ministeeriumi infotelefonidel 5690 0353 ja 5690 0340 (tööpäeviti kell 9 -17) ja e-posti aadressil info@hm.ee.
  • Kõigi koroonaviiruse leviku ja selle ennetamise meetmetega seotud küsimustega saab pöörduda infoliinil 1247.
  • Kõige ajakohasema info COVID-19 haiguse kohta leiate Terviseameti kodulehelt ja valitsusveebist kriis.ee.