NordenBladet – Praegusel ajal on eriti tähtis, et teie immuunsus oleks tugev. Vitamiinide ja mineraalide puudus mõjutab muuhulgas teie enesetunnet, töövõimet, immuunsüsteemi, füüsilist aktiivsust ja ka välimust.

Millistele märkidele tähelepanu pöörata?

Kaardus küüned
Kui märkate, et teie küüned on õhukesed ja kaarduvad ülespoole, tasub arsti poole pöörduda, et välja selgitada põhjus. Võimalik, et kannatate rauapuuduse all.

Veritsevad igemed
Veritsevad igemed näitavad, et teie organismis pole piisavalt  C- ja K-vitamiini. Toitumisekspert Jenny Tschiesche ütleb, et C-vitamiin on väga oluline, kuna aitab parandada haavu.  K-vitamiini vajab meie organism vere hüübimisel.

Tihti viitab C-vitamiini puudusele algselt väsimus ja hiljem igemete veritsemine.

C- ja K-vitamiini vaeguse puhul soovitatakse süüa tsitruseid ja rohelisi lehtköögivilju.

Suuhaavandid
Suuhaavandid viitavad tavaliselt B-vitamiinide puudusele.

B3-vitamiin hoiab meie naha tervena ja toetab närvisüsteemi. Isegi kerge vaeguse puhul tekivad suuhaavandid.

Vitamiinidel B9 ja B12 on oluline roll vererakkude loomel. Nende vitamiinide puuduse korral suureneb risk suuhaavandite tekkeks.

B-vitamiinide rikkad toiduained on näiteks kikerherned, läätsed, tumerohelised lehtköögiviljad ja täisteratooted.

Maitsemeele kadu
Toitumisekspert märgib, et B12-vitamiini vaegus mõjutab ka B9-vitamiini ehk foolhappe puudust. Ühe vitamiini vaegus võib tuua kaasa selle, et ka teist olulist vitamiini ei ole meie organismis piisavalt.

B12-vitamiini puudus tähendab, et maitsmisaistingut edastavate närvide töö on raskendatud.

Foolhappe vaegust seostatakse maitsmisaistingute kadumisega.

Kui teie organism ei saa piisavalt tsinki, võib see kaasa tuua selle, et te ei tunne enam õiget toidu maitset ning söögiisu väheneb.

 Jalakrambid
Kui teie organismis ei ole piisavalt magneesiumi, võib teil esineda jalakrampe. Kuna väga palju inimesi kannatab magneesiumipuuduse all, on soovitatav kasutada magneesiumilisandeid.

Ettevõttel Eliseva&Shoshana on suurepärane valik magneesiumilisandeid.

Magneesiumiõli Natural Strong 31% kehasprei lõdvestab teie lihaseid, leevendab krampe ja toetab närvisüsteemi. Magneesiumiõli sprei imendub kergesti ja seda on väga lihtne peale kanda. Toode on 100% looduslikku päritolu ja väga tõhus.

Kui armastate vanniskäimist või jalavanne, sobivad teile ideaalselt Elisheva&Shoshana magneesiumkloriidi vannihelbed Natural Strong 47%.

Valulikud liigesed
Toitumiseksperdi sõnul põhjustab mineraalide puudus luude haprust, mistõttu liigesed on hellad ja valutavad ka siis, kui te ei tegele füüsilise koormusega.

Valulikud liigesed on seotud D-vitamiini puudusega. Eriti põhjamaades kannatavad inimesed D-vitamiini vaeguse all. Samuti leevendab liigestebalu eelpool mainitud Magneesium.

Sel puhul soovitatakse süüa kala ja muna ning tarvitada erinevaid õlipõhised D-vitamiini lisandeid ning pritsida nahale looduslikku Magneesiumiõli.


Avafoto: Pexels