NordenBladet – Hiina meditsiini kohaselt peegeldab meie nägu organismis toimuvat ja näo erinevad osad on seotud kindla organiga. Muutused näo konkreetses piirkonnas võivad viidata terviseprobleemile.

Brendan Smithi sõnul, kes juhib Austraalias nõelravikliinikut Village Remedies, peetakse Hiina meditsiinis inimese nägu tervisepeegliks. Hiina meditsiinis käsitletakse inimorganeid lääne meditsiinist erinevalt: igale organile vastab teatud piirkond, emotsioon, ja igal organil on oma füsioloogilised funktsioonid, millest mõned erinevad lääne meditsiinist.


Millised on enamlevinumad sümptomid, millele tasub tähelepanu pöörata?

1. Vistrikud otsmikul ja/või lõual
Hiina meditsiini kohaselt võivad vistrikud otsmikul osutada seedeprobleemidele, sh soole ärritussündroom, kõhulahtisus, kõhukinnisus ja refluks. Akne võib viidata sellele, et sööte liiga palju rasvast või vürtsikat toitu. Samuti võivad vistrikud olla märk nahahooldustoodete sobimatusest. Kui akne esineb peamiselt kulmude vahele jääval alal, võib see viidata maksaprobleemidele, stressile ja liiga rasvasele toidule. Vistrikud lõuapiirkonnas võivad osutada asjaolule, et teie hormoonid ei ole tasakaalus. Akne korral soovitame kasutada Elisheva & Shoshana (E&S) käsitsi valmistatud “Pojengi ja kristallsoola seepi”, mis on meeldiva pojengi aroomiga, puhastavate ja kaitsvate omadustega nahasõbralik pesuvahend nii kätele kui ihule. Kristallsool sisaldab ligi sada inimkehale vajalikku looduslikku mineraali, reguleerib rasunäärmete tööd, kiirendab vereringet ning on antibakteriaalse toimega.


2. Tumedad silmaalused ja/või punetavad silmad
Kuigi tumedaid silmaaluseid seostatakse enamasti väsimusega, võib see olla ka märk toidutalumatusest, rauapuudusest ja neeruprobleemidest. Siiski tasub meeles pidada, et on inimesi, kellel ongi loomupäraselt tumedad silmaalused. Punetavad silmad võivad viidata näiteks raua ja B12-vitamiini puudusele, stressile ja väsimusele.

Soolavannide tegemine suurendab verehulka, mis võib oluliselt aidata kroonilise stressi ja väsimussündroomi puhul. Infektsioonid ja toksiinid põhjustavad kehas veepuudust. Meresool võimaldab kehal imendada rohkem vett ja see on kasulik lümfisüsteemile, lisaks osaleb osmootilistes protsessides ja puhastab seetõttu tõhusalt rakke. Hea valiku 100% naturaalseid vannitooteid leiate ElishevaShoshana.com kodulehelt: SIIT

3. Punetavad, lõhenenud või kuivad huuled
Seedeprobleemid, sh kõhukinnisus, ja stress võivad olla põhjus, miks teie huuled punetavad, lõhenevad ja on kuivad. Huuled võivad muutuda kuivaks, kui süüa liiga vürtsikaid ja praetud toite. Sel juhul tuleks muuta toitumusharjumusi. Akne või karvakasv huulte kohal võib viidata hormonaalsele tasakaalutusele.

4. Punetav nägu ja/või punetavad põsed
Kui teie nägu punetab ja/või teie põsed punetavad, võib see olla tingitud bronhiidist või soolestiku probleemidest. Punetav otsmik võib osutada seedimisprobleemidele ja stressile.

5. Hõrenevad kulmud ja/või juuksed
Kui märkate, et teie kulmud ja/või juuksed muutuvad üha hõredamaks, võib teie kilpnäärme ja/või neerupealiste talitus olla häiritud.

PS! Oluline on meeles pidada, et terviseprobleemide puhul tuleb pöörduda arsti juurde, kes teeb kindlaks vaevuste põhjuse.

Kuidas aga iseseisvalt toimida, kui teil eelnimetatud sümptomid esinevad? Neid tervisemuresid saate lahendada neljal viisil:
a) Nõelraviga.

b) Ravimtaimedega.
Puhasta omakeha juues iga päev vähemalt üks tassike Eestimaa puhtast loodusest korjatud ravimtaimeteed.

c) Ravivannidega. Orgnismile mõjub soe ravivann (olgu siis üle terve keha või ainult jalavann) väga tervendavalt.

Elisheva & Shoshana käsitsi valmistatud “Lavendli ja kristallsoola vannisool” on laia toimespektriga nahka toitev, rahustav ja enesetunnet tõstev looduslik vannilisand. Sisaldab palju antioksüdante, mis pakuvad kehale lisakaitset ning aitavad saavutada ja hoida tervislikku kehakaalu. Kristallsool sisaldab ligi sada inimkehale vajalikku looduslikku mineraali, reguleerib rasunäärmete tööd, kiirendab vereringet ning on antibakteriaalse toimega. Lavender (Lavandula angustifolia) tugevdab kapillaaride seinu, vähedab nahaärritusi ja aitab võidelda nahaprobleemidega, mõjub noorendavalt ning toimib loodusliku rahustina. Omab head mõju enesetundele, sest reguleerib kortisooli (peamise stressihormooni) taset veres.

E&S´i nahasõbralik ja kaitsvate omadustega “Lavendli ja kristallsoola vannisool” on tõhus, kestab kaua ning jätab jalad ja keha meeldivalt lõhnama. Kaunis prestiižses pakendis vannisool kaunistab teie vannituba ning on hea kingitus hoidmaks nii teid kui teie poolt armastatud inimesi.

d) muutes toitumisharjumusi. Puhas, kodumaine kohalik toit on teie tervisele kasulik! Vaadake üle oma toitumisharjumused ning vajadusel tehke muudatusi. Rohkem värsket ja vähem rasvast!

Hoidke ennast!