NordenBladet — Sotsiaalministeerium kuulutas välja konkursi Eesti rahvastiku soolatarbimise uuringu tegija leidmiseks. Uuringu eesmärk on selgitada välja Eesti inimeste keskmised tarbitavad soola kogused erinevate vanuse- ja soogruppide lõikes, soola saadavuse peamised allikad, koostada ülevaade rahvusvaheliselt rakendatud meetmetest soola tarbimise vähendamiseks ning Eesti oludesse sobivad soovitused soola tarbimise vähendamiseks. Projektide esitamise tähtaeg on 27. juuli 2020.

Projekti kaasrahastatakse 60% ulatuses SA Eesti Teadusagentuur kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondi programmi „Valdkondliku teadus- ja arendustegevuse tugevdamine“ vahenditest.

Projektikonkurss on avatud 22. juunist kuni 27. juulini 2020 ning taotlusi on võimalik esitada keskkonnas www.etis.ee. Projekti eeldatav algusaeg on august 2020. Projektikonkursil võivad osaleda kõik teadus- ja arendusasutused.

Lisainfo: Angela Ivask, angela.ivask@sm.ee või Mari Teesalu, mari.teesalu@sm.ee, tel 626 9715, sotsiaalministeeriumi analüüsi- ja statistika osakond.