NordenBladet – Koroonaviiruse ajal veedab enamik inimesi tavapärasest tunduvalt rohkem aega kodus ning joob palju soojasid jooke, sealhulgas teed. Liigne teejoomine võib aga mõjuda tervisele halvasti.

Dr Grace Farhati sõnul, kes on Liverpooli Ülikooli õppejõud, sisaldab tee tanniine, mis võivad raskendada vitamiinide ja mineraalide, sealhulgas raua ja kaltsiumi omastamist.

Dr Farhat ei soovita juua teed koos toidukordadega, kuna nii omastab organism vähem mineraalaineid, mis on olulised tugeva immuunsüsteemi tagamiseks. Tees leiduvad tanniinid seovad mineraale ja vähendavad nende imendumist.

Lisaks tanniinidele sisaldab tee ka kofeiini, mistõttu ei tohiks teega liialdada. Koroonaviiruse ajal peaks samuti olema ettevaatlik gaseeritud jookide, šokolaadi ja energiajookide tarbimisega, kuna nad sisaldavad kofeiini.

Eriti ettevaatlikud peaksid olema need inimesed, kes söövad vähe puu- ja juurvilju.

Dr Farhati hinnangul ja tehtud uuringutele tuginedes ei ole soovitatav juua üle viie tassi teed või kohvi päevas.

Kasulik on jätta tee- ja kohvijoomise ning toidukordade vahele umbes tund aega.

Populaarsel soojal joogil on ka positiivne mõju tervisele: teejoomine vähendab südamehaigustesse ja vähki haigestumise riski, kuna tee sisaldab antioksüdante.

Viiruste ajal peaksid inimesed eriti pöörama tähelepanu ka sellele, mida nad söövad.

Dr Farhati sõnul on oluline mitte süüa liiga palju: piirata tuleks süsivesikurohkeid toite, sealhulgas pastat ja riisi.

Ebatervislike snäkkide asemel tuleks valida vahepalu, mis on toitainerikkad. Maitsvaid ja tervislikke suupisteid saab teha näiteks täisteraleiba ja kodujuustu kasutades ning lisades tomatit ja kurki.

Magusaks vahepalaks sobib väga hästi maitsestamata jogurt marjade ja pähklitega või paar tükikest tumedat šokolaadi. Kuna värske marjahooaeg on alles ees, sobivad hästi ka külmutatud marjad.

Praegusel ajal on oluline hoida immuunsüsteem tugev, seega ärge unustage võtta lisaks ka D-vitamiini.

 

Avafoto: Pexels
Allikas: dailymail.co.uk