NordenBladet – Asteekide horoskoop tugineb maiade kalendrisüsteemil, mille asteegid üle võtsid. Asteekide kalender koosneb kahest osast: Tonapuolist (kujutab endast rituaalsetel alustel koostatud päevade järjestust) ja päikesekalendrist (aasta pikkuseks on 18 kuud, kuu pikkuseks 20 päeva ehk veel täpsemalt 260-päevalisest kalendrist, 20 Päevamärgist ja 13 Galaktika numbrist.

Maiade ja asteekide astroloogid tundsid väga suurt huvi tähistaevas valitsevate müstiliste liikumiste ja selle mõjude vastu Maal. Igaüks meist teab seda, et Päike hommikuti tõuseb ja õhtuti loojub. Mida aga maiad ja asteegid juba ammu avastasid, on see, et lisaks päeva rütmidele, eksisteerivad nendega paralleelselt ka mitmed muud rütmid. Need rütmid avastati Euroopas alles 100 aastat tagasi. Neid kutsutakse meil biorütmideks.

Asteegid jätsid oma jälje Tzolkinisse, pühasse kalendrisse, mis on segu meile teada kalendrist ja astroloogilisest kaardist. Selle põhjal on igal päeval oma kindel püha olend, mistõttu saab sünni kuupäeva järgi kirjeldada inimese iseloomu, saatust ja varjatud võimeid. Neid kirjeldusi on peetud väga täpseteks, võimaldades igaühel ennast paremini avastada ja astuda samme enda arendamisel.

Vaata järgi milline Päeva märk sina oled Asteekide horoskoobis. Millist iseloomu ja tugevaid külgi sinu tähemärk endas sisaldab ning vaata ka õpetussõnu, mis sind elus edasi aitavad! Kõigepealt ARVUTA oma märk horoscope.com lehel ? SIIN!

KROKODILL (Crocodile)
Maia Nimi: Imix
Tähtis: Väärikus
Suund: Ida
Kalliskivi: Punane jaspis
Värv: Punane
Sõber: Tuul
Vaenlane: Ahv

Esimene Päev Maiade astroloogias – Krokodill, sümboliseerib algust. Krokodillina oled sa nutikas, loominguline, veenev ja väga energiline. Vahetevahel oled sa domineeriv, agressiivne ja isekas. Niisamuti ei karda enda eest seista, oled algataja ja tihti viid läbi muudatusi. Kõige paremini saad oma omadusi ja oskusi kasutada äritegevuses ja altruistlikes tegevustes nagu heategevus, perega olemine või meeskonna ehitamine. Oled ka uskumatu kaitseinstinktiga ja see teeb sinust suurepärase hooldaja.

TUUL (Wind)
Maia Nimi: Ik
Tähtis: Õiglus
Suund: Põhi
Kalliskivi: Sodaliit
Värv: Valge
Sõber: Maja
Vaenlane: Muru

Teise Päeva märk, Tuul, on väga tugeva elujõuga. Maiade astroloogia kohaselt oled sa tark, hoolitsev suhtleja, kes on väga eneseteadlik. Sa oled paindlik, avatud aga ka perfektsionist. Vahest kipud sa asju üleümõtlema ja oled kohati petlik. Ilmselt on sul väga palju huvisid ja isegi võimalik, et mitu erinevat töökohta. Sa suudad toime tulla väga erinevatel aladel. Sul ei tasu jääda toppama oma ebakindlusesse- sa omad rohkem kontrolli kui sa endale tunnistada tahad.

MAJA (House)
Maia Nimi: Akbal
Tähtis: Kannatlikkus
Suund: Lääne
Kalliskivi: Obsidiaan ehk vulkaaniline klaas
Värv: Sinine
Sõber: Sisalik
Vaenlane: Pilliroog

Sa oled Maja ehk Maiade kolmas Päeva märk. Maiade astroloogia kohaselt oled sa see inimene, kes kannab traditsioone edasi ja hoiab stabiilsust. Sa oled ettevaatlik ja hoolikas oma mõtetes ja tegudes, veel oled sa üpris optimistlik. Sa näed kõvast vaeva oma eesmärkide nimel ja tagad turvalisuse nii endale kui teistele. Oma innovaatiliste ideede, kannatlikkuse ja tugevuse juures kipud endas liiga palju kahtlema. Peaksid olemaa paindlikum ja avatud, et saavutada õnn oma elus. Lase muutustel juhtuda, sealt võib midagi ilusat tulla!

SISALIK (Lizard)
Maia Nimi: Kan
Tähtis: Ilmutus
Suund: Lõuna
Kalliskivi: Dumortieriit
Värv: Kollane
Sõber: Madu
Vaenlane: Jaaguar

Sa oled Maiade neljas Päeva märk Sisalik. Oled oma loomult meelelahutaja, kirge täis ja mõjud teistele võimsalt. Sa vajad väga palju vabadust, kuid hindad ka üksi olemist. Sa oled seadnud endale kõrged standardid saavutamaks oma unistusi ainult läbi raske töö. Kuigi sa oled väga iseseisev inimene, hoolid sa väga oma sõpradest ja perest. Sinu vapper, enesekindel iseloom teeb sinust inimeste seas meistri. Seisad alati selle eest, millesse usud. Vahest suhtud neisse väga kirglikult ja sind on raske maha rahustada. Suuna oma ihad ja impulsid seiklustesse.

MADU (Serpent)
Maia Nimi: Chicchan
Tähtis: Lahendus
Suund: Ida
Kalliskivi: Ametüst
Värv: Punane
Sõber: Surm
Vaenlane: Kotkas

Sina oled viienda Päeva märk Madu. Sa oled empaatiline, kaastundlik ja arvestatav jõud kui oled seadnud endale eesmärgi või seisad millegi eest. Sa ärritud kergesti kui lased oma tunnetel võimust võtta, kipud olema liiga dramaatiline. Sinu jaoks on oluline jääda kahe jalaga maa peale, vältida stressi ja suhteprobleeme. tasakaalu leidmine toob sinu parimad küljed esile.

SURM (Death)
Maia Nimi: Cimi
Tähtis: Mõistmine
Suund: Põhi
Kalliskivi: Karneool
Värv: Valge
Sõber: Hirv

Vaenlane: RaisakotkasSurm on Maiade kuues Päeva märk. Sa oled ideedele avatud ja valmis ohverdada suurema eesmärgi nimel. Oled õnnistatud sisemise šarmiga, praktiline, lahke ja äris edukas. Oluline on, et leiad aega ka endale, sest sul on oht läbi põleda ja kui see peaks juhtuma, siis kaob sul tahe teisi aidata. Sa oled igasuguste lõppude suhtes tundlik ja sul on raske kaotusega leppida. Kasuta oma isetut loomust kogukonna aitamiseks ja saad tagasi sisemise rahuolu.

HIRV (Deer)
Maia Nimi: Manik
Tähtis: Ülestõusmine
Suund: Lääne
Kalliskivi: Amasoniit
Värv: Sinine
Sõber: Jänes
Vaenlane: Maa

Sa oled Maiade astroloogia seitsmes Päeva märk- Hirv. Sulle meeldib ringi uidata ja kipud olema eksentriline. Oled innovatiivne ja tugevate instinktidega ja hoolid väga nendest, keda armastad. Sulle meeldib üksindus ja soovid nautida kõike loomulikke asju, mis elul pakkuda on. Sa saad kergesti haiget kui sulle antud lubadusi murtakse või sa ei saa inimeste peale loota. Sa teed seda, mida sina õigeks pead ja sind on keeruline ümber veenda. Sa kaitsed on territooriumi ja eeldad, et teised seda austavad. Need inimesed, kes pääsevad sulle lähedale, näevad ka sinu pehmemat külge. Sinu parim valik töös võiks olla midagi kunstilist.

JÄNES (Rabbit)
Maia Nimi: Lamat
Tähtis: Ühtsus
Suund: Lõuna
Kalliskivi:Hematiit
Värv: Kollane
Sõber: Vesi
Vaenlane: Nuga

Sa oled maiade astroloogia kaheksas Päeva märk- Jänes. Sa oled mänguline, intelligentne ja kaval. Oled nii füüsiliselt kui vaimselt elav, sinu jaoks on elu nagu mäng, sa ei kannata sellesse sekkumist, ainult siis kui seda tehakse imetlusest või lõbu pärast. Sinu võistluslik külg vajab pidevalt stimuleerimist ja soovid pidevalt saada uusi väljakutseid. Vahest võid sa olla närviline ja enesekeskne, sest tunned ennast ebakindlalt selles, milleks oled tõeliselt võimeline. Ole ettevaatlik enesekontrolli mitte kaotamisega ja kasuta oma energiat enda ja teiste motiveerimiseks.

VESI (Water)
Maia nimi: Muluc
Tähtis: Duaalsus
Suund: Ida
Kalliskivi: Lasuriit
Värv: Punane
Sõber: Koer
Vaenlane: Torm

Sa oled üheksas Päeva märk- Vesi. Sa oled sündinud juht ja emotsionaalselt intelligentne. Sinu kujutlusvõime ja tugevad põhimõtted on kaks sinu parimat omadust. Sa annad endast rohkem kui eeldad tagasi saada. Sinu emotsioonid on tugevad, kui keegi sind negatiivses mõttes mõjutab, võid sa hakata oma võimu ära kasutama, et kohta kätte näidata. Tihedamini juhtub pigem siiski seda, et sinu headus ja kaastundevõime aitavad sul suurepäraseid eesmärke saavutada. Järgi oma unikaalseid nägemusi ja tee oma elu paremaks- sa oskad seda tõenäoliselt paremini kui valdav enamus.

KOER (Dog)
Maia Nimi: Oc
Tähtis: Kannatlikkus
Suund: Põhi
Kalliskivi:Verekivi
Värv: Valge
Sõber: Ahv
Vaenlane: Lill

Kõige ustavama ja toetavana Päeva märgi all tuntakse Maiade astroloogias Koera. Enamus Koeri on juhtivatel kohtadel, sest nad on väga usaldusväärsed ja toodavad regulaarselt tulemusi. Sulle meeldib töötada meeskonnas, oled sellises keskkonnas justkui kala vees. Sinu parimatseks omadusteks on julgus ja pühendumus neile, keda armastad. Üheks takistuseks sinu teel on emotsionaalse küpsuse säilitamine suhetes. Hoia oma südant avatud ja usalda rohkem- sa tunned ära, kes on sinu poolt.

AHV (Monkey)
Maia Nimi: Chuen
Tähtis: Ilmutus
Suund: Lääne
Kalliskivi: Avenutriin
Värv: Sinine
Sõber: Muru
Vaenlane: Krokodill

Ahv, üheteistkümnes Päeva märk Maiade astroloogias on särav täht kunstides: draama, kunst ja ükskõik, millises esinemise põhises tegevuses. Sul on vajadus olla sotsiaalne ning sulle meeldib teiste meelt lahutada. See võib põhjustada probleeme sinu isiklikus elus, seega ürita tasakaalustada aega enda huvide ja aja suhtes, mida veedad nendega, keda armastad. Hoia oma mõistust tegevuses ja lase oma uudishimul juhtida ennast originaalsete ja kasulikke ideede suunas. Sul võib olla probleeme keskendumisega, sest kannatlikkus pole sinu kõige tugevam külg. Võta ette mõned huvid ja proovi ette võetud asju rohkem lõpetada. Näe suuremat pilti ja ära keskendu nii palju detailidele.

MURU (Grass)
Maia Nimi: Eb
Tähtis: Lahendus
Suund: Lõuna
Kalliskivi:Malahhiit
Värv: Kollane
Sõber: Pilliroog
Vaenlane: Tuul

Sa oled Muru, kaheteistkümnes Päeva märk Maiade astroloogias. Sa oled väga hea kohanemisvõimega, koostööaldis ja alati valmis tõttama appi sinna, kus sind vajatakse. Tunnete väljendamine on sinu jaoks raske ja kipud neid pigem endas hoidma. Sul võtab aega, et hakata eesmärgi poole püüdlema, aga lõpuks kui sa seda teed, siis annad endast kõik, et seda saavutada. Sa elad elu oma tingimustel ja graafikus. Ühteteks sinu suuremateks tugevusteks on hoolimine ja see, et oled suuteline oma emotsioone kontrollima. Pidev eneseareng on sinu jaoks väga oluline, oled suurepärane probleemide lahendaja ja teised imetlevad sind sellepärast.

PILLIROOG (Reed)
Maia Nimi: Ben
Tähtis: Mõistmine
Suund: Ida
Kalliskivi: Türkiis
Värv: Punane
Sõber: Jaaguar
Vaenlane: Maja

Kolmeteistkümnes Päikese märk Maiade astroloogias on Pilliroog. Sa oled autoritaarne ja sihikindel. Nii kui sa võtad endale mingi eesmärgi, siis teed kõik selleks, et see saaks teoks. Sa oled väga arukas, kuid vahest on sinu liigne enesekindlus takistuseks teistel sinuga läbi saamisel. Sa otsid oma suhetes rahu ja lihtsust, kuigi üks sinu põhilistest tegevustest on probleemide lahendamine- sa oled “parandaja”. Kõrge moraal ja reeglid on samuti sulle olulised, kuigi samuti on seda ka vabadus. Sa leiad, et igaüks võiks jääda oma liistude juurde seni kuni nad ei riku ühtegi üldist reeglit.

JAAGUAR
(Jaguar)
Maia Nimi: Ix
Tähtis: Ülestõusmine
Suund: Põhi
Kalliskivi: Kuukivi
Värv: Valge
Sõber: Kotkas
Vaenlane: Sisalik

Jaaguar on Maiade astroloogias neljateistkümnes Päeva märk. Sinu oskused inimestega ümber käia on väga head ja sulle on oluline suhelda inimestega sügavuti. Sa oled üpris spirituaalne ja pürgid kõrgema eesmärgi poole. Sa võid olla ka üsna müstiline ja samuti väga usaldusväärne. Oma olemuselt oled sa väga strateegiline ja võistlushimuline, teistele võib jääda mulje nagu sa üritaksid nendega manipuleerida. Väldi mürgiseid inimesi oma elus, suuna oma energia nende inimeste suunas, kes sinu tähelepanu on ära teeninud. Kuula vahest ka teisi ja ole rohkem avatud.

KOTKAS (Eagle)
Maia Nimi: Men
Tähtis: Ühtsus
Suund: Lääne
Kalliskivi: Unakiit
Värv: Sinine
Sõber: Raisakotkas

Vaenlane: MaduViieteistkümnes Päeva märk Maiade astroloogias on Kotkas. Sa armastad on isiklikku vabadust ja tahad avastada erinevaid kohti, ideid ja inimesi. Sul ei jää ükski detail märkamata ja kipud olema perfektsionist. Sa oled väga täpne ja kannatlik- kaks omadust, millega on enamus märkidel raskusi. Sa hoiad inimestest distantsi ja võid paista introvertsena. Sa kaldud tehniliste alade poole nagu teadus või hoopis vaimu stimuleeriva filosoofia poole. Ole ettevaatlik oma liigse põikpäisuse ja kriitikaga, ole pigem avataud mõtlemisega, see teeb su suhetele head.

RAISAKOTKAS
(Vulture)
Maia Nimi: Cib
Tähtis: Duaalsus
Suund: Lõuna
Kalliskivi: Suitsune kvarts
Värv: Kollane
Sõber: Maa
Vaenlane: Surm

Raisakotkas on Maiade astroloogias kuueteistkümnes Päeva märk. Sa esindad õnne uutes asjades, oled väga eneseteadlik ja muretsed oma positsiooni pärast. Sa väärtustad kõrgelt elukogemust, soovides õppida igast katsumusest ja edust nii palju kui võimalik. Teistele võid sa tunduda natuke karmi ja tülpinuna, sest kipud nägema asju nii nagu nad on. Sulle ei meeldi kui sind kritiseeritakse ja sinu enesehinnang saab sellega tavaliselt tõsise löögi. Sa oled selline, sest oled ise ekspert (enamus ajast) ja annad kindlat nõu. Ükskõik kui tõsiselt sa ka elu ei võtaks, siis leiad igas asjas killukest nalja.

MAA (Earth)
Maia Nimi: Caban
Tähtis: Tegevus
Suund: Ida
Kalliskivi: Agaat
Värv: Punane
Sõber: Nuga
Vaenlane: Hiir

Maa on Maiade astroloogias seitsmeteistkümnes Päeva märk. Maa märgi esindajad on väga hoolivad, kavalad ja filosoofilised. Nad oskavad ennast väga hästi kontrollida ja suudavad halba suhtumist ja tegevusi maha rahustada. Kui sina oled selle märgi esindaja, siis oled tõenäoliselt kõrgelt haritud ja mõtled pidevalt uusi ideid välja. Ainuke osa sinu elust, millega peaksid veel tööd tegema on emotsioonid ja kujutlusvõime. Mitte kõik ei pea olema praktiline siin elus ja sellega mitte leppimine viib sind stressi ja segadusse. Sa ei soovi ka olla üleliia armuline teiste suhtes, kuid siiski tead, kuidas teha head huumorit, meeldid paljudele ja oled edasiviiv juht.

NUGA (Knife)
Maia Nimi: Etznab
Tähtis: Stabiilsus
Suund: Põhi
Kalliskivi: Rodoniit
Värv: Valge
Sõber: Torm
Vaenlane: Jänes

Oled Nuga – Maiade astroloogias kaheksateistkümnes Päeva märk. Sa oled kahe jalaga maa peal seisja, väga loogilise mõtlemisega, teistega arvestav ja isetu. Sinu suhetes on probleeme kuna soovid igale asjale leida loogilist seletust. Sa oled hea peaga ja saad aru, et kõike pole mõtet võtta dramaatiliselt, lähened olukordadele fakti põhiliselt. Sulle meeldib teha oma kätega tööd ja naudid sügavaid vestlusi. Sa kipud tihti üle töötama, eriti kui oled asjast väga huvitatud. Sa tahad enamus inimestele meeldida, aga sul on raskusi oma tunnete väljendamisega.

TORM (Storm)
Maia Nimi: Cauac
Tähtis: Mõjuvõim
Suund: Lääne
Kalliskivi: Nefriit
Värv: Sinine
Sõber: Lill
Vaenlane: Vesi

Torm on üheksateistkümnes Päeva märk Maiade astroloogias. Sa mõju rahustavalt ja hoolitsevalt, usutakse, et sul on ravivad võimed. Sulle meeldib olla pidevas liikumises või seotud mingi tegevusega ilma selleta muutud sa rahutuks. Sul on tõenäoliselt palju sõpru ja sa naudid sotsiaalseid olukordi väga. Kuid sa vajad samas ka oma aega, kus tegeleda asjadega, mis sind huvitavad. Sa õpid sama hästi nagu sa õpetad ja ei kaotamata kunagi oma lapselikku uudishimu. Sa usud kõrgemasse jõudu ja sind intrigeerib usu- ja spirituaalsuse ideoloogia. Oled puhas ja distsiplineeritud, ürita mitte asju üleorganiseerida – vahest tuleb vooluga kaasa minna.

LILL (Flower)
Maia Nimi: Ahau
Tähtis: Vool
Suund: Lõuna
Kalliskivi: Roosa kvarts
Värv: Kollane
Sõber: Krokodill
Vaenlane: Koer

Viimane Päeva märk on Lill. Sa võtad kokku ideaalid ja ilu, kipud pilvedes hõljuma ja unistama sellest, mis võiks olla ja kuidas elu kõigil paremaks teha. Sa oled sellist tüüpi inimene, keda inimesed tahavad teada nii platooniliselt kui romantiliselt. Inimestel on kõrged ootused sinus suhtes. Keskendu armastuse ja kaastunde jagamisele ja ära lase ennast survestada olema perfektne. Kui sa hoiad liiga tugevalt kinni oma “parimast plaanist”, siis pettud nii endas kui teised sinus. Ela hetkes ja muretse tuleviku pärast vähem- sa annad juba loomulikult maailmale nii palju lihtsalt eksisteerimisega.

Allikas: Ohmygossip.fi (MAYOJEN ASTROLOGIA: Muinainen asteekkien horoskooppi. Katso, kuka olet heidän horoskooppinsa mukaan!)

 

Vaata ka:
“Näkkälän noita” suhtehoroskoop: Erinevate tähemärkide kõige TÜÜTUMAD omadused
Mida ta tegelikult sinust arvab? Kas ta päriselt on selline nagu esmapilgul paistab? Enne kui lõplikult armud, vaata mida räägib sinu kallimast tema tähemärk. Toome teieni iga tähemärgi viis kõige tüütumat omadust, mis ei tekita just erilist soovi nendega suhtesse astuda.